שתף קטע נבחר

איפה אוכלים בנס ציונה?

מעשנה עם נתחי בשר מגרים, בר על גג ובית קפה עם חצר ועצי פיקוס: יצאנו לבדוק מה יש לאכול בנס ציונה

 

סיפור ההתיישבות של נס ציונה מתחיל בפרדסים של תפוזים וממשיך בהסטוריה של בניית הארץ על ידי הציונים הצעירים אי שם בסוף המאה ה-19. בפועל, נס ציונה הייתה לאורך השנים מושבת פועלים מנומנמת. רק לפני 25 שנים היא הוכרזה כעיר ובשנים אחרונות מתחוללת בה מהפכה של ממש.

 

הפרדסים פינו את מקומם לפרויקטי נדל״ן, והמקום מושך אליו קהל חדש שרוצה לאכול ולבלות גם ליד הבית. למרות שהיא ממוקמת בסמוך למעצמת קולינריה של השפלה - ראשון לציון - גם בנס ציונה התפתחה קולינריה המשלבת בין הפשוט והישן לבין העכשווי והטרנדי. תוכלו למצוא בנס ציונה מעשנת בשרים, בית קפה עם גינה קסומה, פיצריה איטלקית, מסעדה לבנונית וגם בר על הגג. יצאנו לסיור קולינרי על מנת לגלות את הסודות הטעימים של המושבה המתעוררת לחיים קולינריים.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

ברבדוס

בר חדש המעוצב בהשראת ברבדוס, אי טרופי בקאריביים. המקום מתפרש על פני 250 מטר, ומציע 170 מקומות ישיבה וגלריית לאונג' שיכולה להכיל עד 50 איש. המרכיב המרכזי בבר של המקום הוא הרום, שמשמש בסיס למרבית הקוקטיילים בתפריט.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

לאחרונה, הושק במקום תפריט חורף עם מנות כמו קרואסון ירושלמי במילוי מעורב ירושלמי (42 שקלים) וכריך קובני עם נתחי בקר מפורקים, המוגש בלחם פתוח עם בצל וגבינת צ'אדר מעל (54 שקלים). ולמבנוסף, תמצאו כאן מנות כמו מרק מתחלף, פלאפל עדשים בתיבול קארי וקרפצ'יו בקר ומנות עיקריות כמו כריך צ'יקן קאריבי עם עוף מפורק בציר קריבי המוגש בלחם פתוח, פילה סלמון במרינדת אננס, סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם, המבורגרים ועוד.

 (צילום: גידי אבינערי) (צילום: גידי אבינערי)
(צילום: גידי אבינערי)

בימי רביעי מתקיימים במקום ערבי אייטיז שיחזירו אתכם במנהרת הזמן לעשור הנוסטלגי, ולאחרונה הושק במקום גם פרויקט "ברבדוס למען הקהילה" במסגרתו אחת לחודש מתקיימות בבר אירועי התרמה שכל ההכנסות שלהם מוקדשות לפרויקטים קהילתיים.

 

גולדה מאיר 3 נס ציונה, 054-4474485, שני-שבת 24:00-19:00, לא כשר

 

המעשנה נס ציונה

מסעדת הבשר המעושן של ירון דלאל והשף אוהד קויתי ("מול ים", "סרגוס" ועוד) שמציעה בקר מעושן, עוף מעושן וטופו מעושן עבור הצמחונים. בגזרת הבקר מיישנים במקום נתחים כמו אסאדו, בריסקט, מנת ספיישל מעושנת המתחלפת מדי יום ומנת הדגל: Low & Slow  - אונטריב בבישול ארוך בציר בקר.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

בקטגוריית העופות אפשר למצוא מנות כמו עוף מעושן במרינדת עשבי תיבול ארומטיים ועוף מטוגן, שמחירו 39 שקלים. בנוסף, מגישים שם תפוחי אדמה מעושנים וסלט כפרי או קולסלו (14 שקלים לכל תוספת). בהזמנה מראש אפשר לקנות במקום גם עוף שלם מעושן, ובימי שישי מתקיימת במקום מכירת בשר מעושן הביתה לפי משקל. כל המנות מגיעות במשקל 200 גרם ומחירן 39 שקלים.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)
  

ויצמן 24 נס ציונה, 08-6553500, ראשון-חמישי 23:30-11:30, שישי 16:00-10:00, כשר

 

קפה ציונה

בית הקפה שוכן במבנה עתיק שהיה שייך בעבר למקימי המושבה נס ציונה, ובכניסה אליו חצר קסומה עם עצי פיקוס עתיקים ומרפסת מקורה. יש שם גם פריטי אספנות ישנים, ביניהם שולחנות עגולים ופריטי וינטאג'. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

המקום מגיש תפריט בוקר מגוון שכולל ארוחות בוקר (72-66 שקלים) בהן גם ארוחת בוקר טבעונית (66 שקלים), סלטי בוקר, מנות בוקר מתוקות, מזטים של בוקר (28 שקלים), כריכים של בוקר (29 שקלים) ועוד. בצהריים, מוגש במקום תפריט עסקיות.

 (צילום: איתיאל ציון) (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)
 

בעונת הקיץ החצר מארחת הופעות חיות, ובימי שישי מתקיימות במקום קבלות שבת עם מנות כמו חריימה וקציצות דג המוגשות עם מקבץ מזטים וחלה טרייה.

 

ויצמן 18 נס ציונה, 08-8586565‏, ראשון-שישי 23:00-08:00, שישי 23:00-12:00, לא כשר

 

פיצרייה אותנטיקה

בפיצרייה הקטנה והחביבה של רועי בכר תמצאו אווירה ביתית. הפיצות כאן מיוצרות מקמח איטלקי ולאחר מכן נאפות בתנור אבן. גודל הפיצות אחיד והן בקוטר 36 ס"מ (הפיצה יכולה להשביע בכיף שני מבוגרים). 

 

בין הפיצות שמוצעות במקום: פיצת "טרטופו" עם קרם פטריות וכמהין (62 שקלים); פיצת "ספינצ'ה ריקוטה" עם רוטב שמנת ותרד (58 שקלים); פיצת "קרצ'ופי צ'יפולה" עם ארטישוק ובצל סגול (58 שקלים) ופיצה "טרופקינה" עם טונה מעושנת, קוביות אננס, עלי אורוגולה, זיתי קלמטה וצ'ילי אדום. מלבד הפיצות המוכנות, הסועדים יכולים להרכיב לעצמם את הפיצה שהם אוהבים עם מקבץ תוספות (8-6 שקלים לכל תוספת).

 (צילום: אורן וזה)
(צילום: אורן וזה)

במקום מציעים גם מבחר דילים משתלמים שכוללים יותר מפיצה אחת, כמו למשל הדיל הכפול שכולל 2 פיצות משפחתיות במחיר של 85 שקלים. כמו כן, יש בתפריט קינוח מושחת של מאפה ממולא בנוטלה ומסקרפונה, סלטים וכמה סוגי פוקאצ'ה.

 

יקינטון 6 (מרכז מסחרי לב האירוס) נס ציונה, 077-2045446, ראשון-חמישי 22:00-17:00, מוצ"ש-22:00, כשר ללא תעודה

 

פטרה לבנונית

המסעדה נפתחה ב-1998 והיא מציעה אוכל לבנוני, תפריט בשרים על האש וחומוס אגדי שיכול להגיע עם תוספת כבש, פרגיות או עוף (59-49 שקלים).

 

מנת הדגל של המסעדה היא חומוס פילה עגל עם צנוברים ושקדים (60 שקלים), ומלבדו תוכלו להזמין גם כמה ממנות הדגל של המטבח הלבנוני כמו סינייה קבב עם טחינה (70 שקלים).

בימים ראשון עד חמישי בין השעות 16:00-11:00 מציעים במקום עסקית צמחונית (41 שקלים) ועסקיות בשריות (67-50 שקלים).

 

בן גוריון 4 נס ציונה, 08-9354807, ראשון-שבת 22:00-11:00, לא כשר

 

ויצמן 22

בר הממוקם על גג עם מרפסת יפהפייה ובר. בימי רביעי, מתקיימות הופעות אקוסטיות על הבמה של המקום, ובימי שישי מתקלט די.גיי' שמכניס את הנוכחים לאווירת סוף השבוע.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בגזרת האוכל, מציעים כאן נשנושי בר קטנים כמו נאצ'וס (28 שקלים), ברבוניה (79 שקלים), שקשוקה (42 שקלים) וגם סלטים ומגוון תוספות (44-42 שקלים), כריכים והמבורגר בשני גדלים: 200 גרם (42 שקלים) או 300 גרם (46 שקלים).

 

ויצמן 22 נס ציונה, 08-9301222‏, ראשון-שבת 03:00-18:00, לא כשר

 

רות

בית אוכל בטעם של פעם עם רצפה מאויירת, עמודי שיש גבוהים וכלים ססגוניים. בתפריט החלבי של המסעדה תמצאו מנות ביתיות כמו "המנה של סבא אפרים", שמורכבת מעלי בוריק במילוי קרם תפוח אדמה, פטה, תרד ובצל מטוגן שמוגשת עם ביצת עין וסלט עגבניות (32 שקלים); ו"זכרונות מבגדד" - קובה אורז במילוי גבינות, פטריות, בזיליקום ואגוזים מעל יוגורט חמצמץ (34 שקלים).

 

בנוסף, תמצאו בתפריט מנות יצירתיות כמו "מזרח תיכון חדש", המורכבת מעלי אורוגולה, שרי, בצל סגול, צנונית, זיתי קלמטה וקרעי פראנה מתובלים ברוטב צ'רמלה המוגשים עם פילה ברבוניה מטוגנת (42 שקלים); וגם מנות קלאסיות של סלטים, פיצות ופסטות שמיוצרות במקום. חובבי הדגים ימצאו כאן מבחר דגים מפולטים (88-78 שקלים). בשעות הצהריים יש במקום עסקיות ב-39, 49, 59 או 79 שקלים.

 

אילן רמון 2 נס ציונה, 08-9281141‏, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שבת 23:00-21:30, כשר

 

אצל יוחנן

מסעדה תימנית ביתית ואותנטית שמגישים מגוון מנות כמו מרק רגל, מרק ראש ומרק ריאות (35 שקלים) שכדאי להזמין עם הלחוח או הסאלוף (5 שקלים).

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

יוחנן והמרק התימני (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
יוחנן והמרק התימני(צילום: אנטולי מיכאלו)

בנוסף, יש כאן שקשוקה חריפה שמוגשת עם לחם, סלט כרוב קצוץ וסחוג הבית ומחירה 30 שקלים, ומגוון מנות חומוס (35-22 שקלים), קציצות ושניצל.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

הפטיש 1 נס ציונה, 08-9300599, ראשון-חמישי 16:00-08:30, שישי 15:00-08:30, כשר

 

שווארמה שמעוני

השווארמה הזו נחשבת למותג של נס ציונה, ולא סתם. המקום פועל מזה עשור (ולו שני סניפים נוספים מחוץ לעיר), ומגישים בו רק שווארמה עסיסית ומלאת שומן שעולה בפיתה 32 שקלים, בבגט או בלאפה - 42 שקלים, ובצלחת - 54 שקלים. המנה כוללת גם סלטים ביתיים (חופשי חופשי) ואפשר לבחור בין שווארמה הודו, עגל ופרגית או מנה מעורבת.

 

החרש 1 (פינת ויצמן) נס ציונה, 08-8661435, ראשון-חמישי 24:00-10:30, שישי 14:00-10:30, מוצ"ש-24:00, כשר

 

ריחות וטעמים

מסעדת אוכל ביתי שמציעה שירות משלוחים עד הבית ושירותי טייק אווי. התפריט מציע "פריקסביח" (22 שקלים), באגט או פיתה עם קציצות (24-22 שקלים), סביח (20 שקלים) ותבשילים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

יש כאן גם מבחר של קובה סולת (6 שקלים ליחידה), קובה בורגול מטוגנת (9 שקלים), קובה בורגול מבושלת (12 שקלים) וקוסקוס תוניסאי אמיתי (40 שקלים לקילוגרם). מבחר התבשילים כאן כולל זיתים מרוקאים (55 שקלים לקילוגרם), אורז אושפלו בוכרי (35 שקלים לקילוגרם), קיצ'רי - אורז עיראקי (35 שקלים) וגם ממולאים ןמפרום (64 שקלים לקילוגרם), מנות בשר ודגים.

 

ויצמן 54 נס ציונה, 08-6584449‏, ראשון 17:00-09:00, שני-חמישי 19:00-09:00, שישי 15:00-09:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים יוסף
איפה אוכלים בנס ציונה?
צילום: חיים יוסף
מומלצים