שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מתכונים מהמטבח הערבי

    גרגירי חומוס עם יוגורט ושום וכיסוני בצק ממולאים בשר: שני מתכונים מהמטבח הערבי

    פתה (فته)

    המצרכים:

    1/2 ק"ג גרגירי חומוס מבושלים

    1/2 ליטר יוגורט (עדיף יוגורט עיזים)

    1/2 כוס טחינה

    3 שיני שום, כתושות

    1/2 כפית פפריקה מתוקה

    1/2 כפית מלח

    1/4 כפית כמון, טחון

    1/4 כוס לימון, סחוט

    לקישוט -

    2 פיתות קלויות, חתוכות לקוביות

    חופן פיצוחים (צנובר וקשיו)

    חופן פטרוזיליה, קצוצה

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    אופן ההכנה:

    1. בקערה מערבבים היטב את גרגירי החומוס עם היוגורט, הטחינה, השום והלימון. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 
    2. יוצקים את התערובת לצלחת עמוקה, מפזרים מעל את הפיתות הקלויות, הפיצוחים והפטרוזיליה ומגישים.

     

    חוסאם עבאס,מסעדת "אלבאבור" (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    חוסאם עבאס,מסעדת "אלבאבור"(צילום: אנטולי מיכאלו)

     

    שושברק במילוי בשר במרק יוגורט (شوشبرك باللحمة)

    המצרכים:

    לבצק -

    1/2 ק"ג קמח

    1/2 כוס מים

    1/4 כפית מלח

    למילוי -

    1/2 ק"ג בשר טחון דק (כבש/עגל/עוף לבחירתכם)

    2 בצלים לבנים קטנים או אחד גדול, קצוץ דק

    1/4 כוס שמן זית

    מלח

    מעט הל

    מעט קינמון

    למרק יוגורט -

    1 ליטר לבן עיזים (יוגורט)

    1/2 כוס קמח או כפית קורנפלור

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - בקערה מערבבים את הקמח עם המים והמלח, ולשים עד לקבלת בצק קשה. מכסים בבד ומניחים בצד לחצי שעה.
    2. מכינים את המילוי - במחבת מחוממת עם שמן מטגנים את הבצל במשך דקה, מוסיפים את הבשר ומבשלים במשך כ-20 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב. מוציאים את התערובת מהמחבת ומסננים את הבשר מהשמן (חשוב שלהיפטר מכל השמן).
    3. ממלאים את השושברק - חותכים את הבצק לריבועים קטנים, מרדדים מעט וממלאים בתערובת הבשר. מקפלים את הבצק לצורה של חצי ירח, ומקפלים שוב את שני הקצוות אחד כלפי השני (כמו בטורטליני). ממשיכים כך עם יתר המאפים ומעבירים למגש גדול. 
    4. מבשלים את המנה - בסיר על אש נמוכה מבשלים את היוגורט תוך כדי ערבוב עד לרתיחה. מוסיפים לסיר את הקורנפלור או הקמח, ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהיוגורט מסמיך.
    5. מוסיפים את השושברק ליוגורט החם, ומבשלים כ-10 דקות. מגישים חם.

     

    המתכונים באדיבות חוסאם עבאס ממסעדת "אלבאבור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אנטולי מיכאלו
    מתכונים מהמטבח הערבי
    צילום: אנטולי מיכאלו
    מומלצים