שתף קטע נבחר

ארזנו את הכלב ויצאנו לטייל בגולן

פיקניק עם ג'חנון שנקנה בדרך, טיול קליל בהר חזק, לינה בבית הארחה שמותאם להולכים על ארבע וטבילה בבריכת מים חמים טבעית סודית שמיקומה נשאר שמור במערכת. סופ"ש רגוע עם חיית המחמד

טבילה חמימה באמצע החורף. פרטים בהמשך הכתבה (צילום: תומר רגב) (צילום: תומר רגב)
טבילה חמימה באמצע החורף. פרטים בהמשך הכתבה(צילום: תומר רגב)

לא רק בני אדם צריכים לצאת חופש, גם החברים הכי טובים שלהם. בשבת חורפית נעימה ארזנו שני תיקים ואת גאנש שלנו ויצאנו צפונה לרמת הגולן. עצרנו ברשפון לקנות ג'חנון, ארזנו אותו ב"דוגי בג" (משחק מילים שכזה) ונסענו למסלול קליל ולא ארוך בהר חזק כדי לעשות פיקניק בטבע ולאפשר לכלב לחלץ רגליים.

 

המסלול מותאם לכל ימות השנה, הוא מעגלי ואורך כשלושה קילומטרים. תחילתו כ-800 מטר דרומית לצומת אלוני הבשן (ממזרח לכביש 98). פנינו מזרחה וחצינו את הכפר גוויזה. בהמשך פנינו צפונה ועברנו על פני עצי חורש מגוונים וצמחי פטל אדמדמים. חצינו את תל שעף אל-כביר הנמצא בגובה של 1,118 מטר ואת שמורת החלמוניות עד שהגענו למפגש עם ציר הגישה להר חזק - נקודת הסיום. בדרך חלפנו על פני טורבינת הרוח המייצרת אנרגיה חשמלית.

אילה וגאנש במהלך המסלול (צילום: תומר רגב) (צילום: תומר רגב)
אילה וגאנש במהלך המסלול(צילום: תומר רגב)
 

באזור יש עולם חי מגוון הכולל חזירים, זאבים, איילים ועופות דורסים. גאנש מאוד התרגש כשפגשנו חזירים, אך הקשיב לנו ולא התקרב אליהם.

 

חזרנו לאוטו ולאחר נסיעה קצרה הגענו לבית הארחה בקיבוץ עין זיוון, שמצהיר על עצמו כמותאם לאורחים על ארבע. קיבלנו בקתה קטנה ונעימה מאוד, נקייה ומעוצבת היטב. לצד המיטה שלנו חיכתה המיטה של גאנש, רכה ומפנקת. עליה נחו ההפתעות שלו - צעצוע וקופסת חטיפים.

 

הקור של רמת הגולן גרם לנו להישאר בחדר החמים, ומלבד טיול לילה עם גאנש נשארנו בו לערב של טלוויזיה ופיצה שהזמנו מ"פיצה וינו", שנמצאת ממש מול הקבלה. לחדר יש מרפסת קטנה, והיא שימשה מפלט לגאנש, שלפעמים השתעמם מהסרט שראינו ורצה לנשום אוויר.

 

יכול היה להיות נחמד אם היה מתחם משותף לכלבים שמגיעים להתארח כדי שיוכלו לשחק זה עם זה. בכל מקרה, הכלב התל-אביבי שלנו נהנה מקצת אוויר צלול ומהנוף מהמרפסת ולא התלונן. המחירים של בית ההארחה: החל מ-590 שקל ללילה באמצע השבוע לזוג בחדר סטודיו ועד ל-1,250 שקלים לזוג בבקתה עם ג'קוזי בסופי שבוע וחגים. עבור ילדים יש לשלם תוספת נפרדת.

הפינה של גאנש (צילום: אילה בשור) (צילום: אילה בשור)
הפינה של גאנש(צילום: אילה בשור)

התמקם בהצלחה (צילום: אילה בשור) (צילום: אילה בשור)
התמקם בהצלחה(צילום: אילה בשור)
 

וכך נראית המיטה של האורחים (צילום: עדי פרץ) (צילום: עדי פרץ)
וכך נראית המיטה של האורחים(צילום: עדי פרץ)

למחרת פספסנו את ארוחת הבוקר, שמוגשת באמצע השבוע עד 9:30, ונסענו לנשנש ב"K בר קפה" שבצומת ווסט. היה טעים ומשביע. משם המשכנו, בהמלצת מקומית יודעת דבר, למעין בריכה חמה שנקווית מפעם לפעם, כשפותחים את הצינור שמוביל מים להשקיה אל הרמה. המקום לא מוכר לרבים, והמקומיים מנסים לשמור על סודיותו בקנאות, ובצדק. מדובר בקסם של מקום, עם מים בגובה אמבטיה שמחממים את הגוף בדיוק כמו שצריך כשקר בחוץ. גאנש השתכשך ובעיקר ניסה לתפוס ציפורים, ואנחנו נהנינו מהמים, הנוף והשלווה. לבקשת התושבים המקומיים נותר מיקום הבריכה שמור במערכת.

 

הכותבים היו אורחי בית ההארחה בקיבוץ עין זיוון.

 (צילום: אילה בשור) (צילום: אילה בשור)
(צילום: אילה בשור)
  

10 טיפים לחופשה מוצלחת עם הכלב 

ארז ארליכמן, עורך ערוץ ynet בעלי חיים, מוסיף כמה טיפים לחופשה מוצלחת עם הכלב:

 

ודאו שיש לכלב שבב זיהוי עדכני או תגית עם מספר טלפון בקולר.

 

קחו איתכם קערות או כלים למזון ולמים לכלב.

 

חשוב להצטייד במזון יבש או רטוב שאהוב על הכלב ביום-יום.

 

 

קחו משחקים וצעצועים שיעסיקו אותו בזמן הנופש.

 

אם הכלב לא ישן איתכם במיטה, הביאו לו שמיכה לריפוד הרצפה.

 

אל תשאירו מזכרות לאורחים הבאים אחריכם: הביאו שקיות ניילון לאיסוף הצואה.

 

הכלב מגיע לסביבה חדשה וזרה, עשירה בגירויים, ריחות, אנשים וכלבים אחרים. הקפידו לטייל עימו קשור ברצועה ולאפשר לו לחקור את הסביבה.

 

אל תשחררו לחופשי כלב שאינו מאולף, הוא עלול לאבד את דרכו בסביבה הזרה.

 

אם הכלב חששן או אגרסיבי, הימנעו ממצבים שעלולים להיות מסוכנים.

 

כדאי להצטייד בטלפונים ובכתובות של וטרינרים בסביבה למקרה חירום. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומר רגב
עם גאנש במים החמים והנעימים
צילום: תומר רגב
מומלצים