שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: לחמניות לשבת מארבעה מרכיבים בלבד

עם ריבה, עם חמאה, לצד קפה בארוחת הבוקר או כנשנוש ליד היין במסיבת הסילבסטר: מתכון מהיר וקל להכנה של פופאוברס - ספק לחמניות ספק פחזניות שגם מאותגרי האפייה יצליחו להכין בקלות

  

גם אם תחפשו טוב, לא תמצאו מאפה קל יותר להכנה מה-popovers - ספק לחמניות ספק פחזניות שאפשר להגיש בכל הזדמנות: עם ריבה, לארוחת הבוקר או ליד הקפה, כחטיף למסיבה או לליווי משקאות חריפים ואפילו כתוספת פחמימתית למנה העיקרית. כל שאתם זקוקים לו הוא תבנית (או תבניות אישיות) של מאפינס וארבעה מצרכי יסוד: קמח, חלב, ביצים ומלח.

 

התערובת של ארבעת המרכיבים האלה מנפקת בלילה שדומה לזו המרכיבה פנקייקס או קרפים, אבל בתנור היא מתנהגת באופן בלתי צפוי ותופחת מעל ומעבר לגובה התבנית. מכאן גם שמם האנגלי השובב של המאפים, שפירושו "תופחים מעבר" או "עולים על גדותיהם".

קל להכנה וכל כך טעים! פופאוברס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קל להכנה וכל כך טעים! פופאוברס(צילום: ירון ברנר)


מי אתה - פופאוברס?

באופן מסורתי, הפופאוברס הם צאצאיו הישירים של הפודינג יורקשייר, שלמרות שמו אין לו שום קשר לקינוח. הפודינג – חביצה בעברית תקנית – היא תערובת דומה שהונחה מתחת לנתח בשר שנצלה על רשת, כדי לקלוט את כל המיצים הטובים שנגרו ממנו בזמן הצלייה. את המאפה השחום, הרווי בשומן, הגישו לצד הבשר עוד בימי הביניים, הרבה לפני שתפוחי האדמה הגיעו לאירופה מהיבשת החדשה, אמריקה.

 

הפופאוברס, שמגיעים דווקא מאמריקה, מסתדרים יופי עם האופי המהיר והענייני של המטבח בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. החזות האמורפית שלהם – הם מתנפחים ועולים בתנור, אבל יש להם נטייה גם לנחות ולהתכווץ כשמוציאים אותם מהתנור – משדרת חן מרושל ונונשלנטי. הגודל הסופי שלהם מתגלה בדרך כלל כאשליה כשנועצים בהם שיניים – כי הפנים די חלול. לעומת זאת, הטעם הנהדר והמרקמים – פריך מבחוץ ונימוח מבפנים –מחבבים אותם על הכול, והם גם הדבר ההגיוני ביותר להכין לאורחים בלתי צפויים.

כל מה שצריך זה חלב, ביצים, קמח ומלח (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כל מה שצריך זה חלב, ביצים, קמח ומלח(צילום: ירון ברנר)

הגשתי את הפופאוברס לאחרונה בארוחה משפחתית צפויה לגמרי, ליד סלט קטן של ירקות טריים ומבחר ירקות מבושלים. ביחד היתה זו מנה ראשונה נהדרת. בגלל אי סבילות לגלוטן של אחד משלנו, הכנתי אותם עם קמח נטול גלוטן והם יצאו נהדר – קצת יותר דחוסים ופחות תפוחים, אבל מעולים!

 

בהזדמנות אחרת הכנתי אותם בתבנית של מאפינס קטנים, והגשתי לצד משקאות חריפים. חטיף נהדר שנחטף בדקות!

 

פופאוברס

לארבעת מרכיבי היסוד אפשר להוסיף, כמובן, גם תבלינים או עשבי תיבול שאתם אוהבים: פפריקה, תימין, תערובת עשבי פרובנס או ג'ינג'ר וציפורן – לגיוון אוריינטלי.

 

המצרכים (ל-12 מאפים גדולים או 24 מאפים קטנים):

1 כוס קמח

1 כוס חלב

2 ביצים

1 כפית מלח

שמן או חמאה לשימון התבנית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים בנדיבות בחמאה או בשמן (אפשר גם בתרסיס) תבנית שקעים, ומכניסים לתנור החם ל-2 דקות לפחות.
  2. בינתיים, מניחים בקערה את כל החומרים וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם נותרים מעט גושים – זה בסדר).
  3. מוציאים (בזהירות!) את התבנית הלוהטת מהתנור, ויוצקים מהתערובת לכל שקע עד כמחצית או שני שלישים מגובהו.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. אופים במשך 15 דקות בחום גבוה, מנמיכים לחום בינוני (175 מעלות) וממשיכים לאפות במשך 15 דקות נוספות. מומלץ לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.
  5. מוציאים מהתנור, מחלצים את המאפים מהשקעים ומצננים על רשת. מגישים בעודם חמימים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
הערה חשובה:

אם אופים בתבנית של מאפינס קטנים, יש להפחית את משך האפייה ל-10 דקות בחום גבוה ו-10 דקות בחום בינוני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
תחליטי, את לחמנייה או פחזנית?
צילום: ירון ברנר
מומלצים