שתף קטע נבחר

עיריית ירושלים עתרה לבג"ץ: "כחלון פוגע במודע ובמכוון בעיר"

בעתירה שהגישה נגד משרד האוצר ומשרדי ממשלה נוספים טוענת עיריית ירושלים כי הופרה התחייבות ממשלתית להעברת 105 מיליון שקל לתקציבה. ראש העירייה ברקת: "שר האוצר דורס ברגל גסה את החוק"

 

 

ניר ברקת נגד משה כחלון - המאבק נמשך. עיריית ירושלים הגישה היום (א') עתירה לבג"ץ נגד משרד האוצר ומשרדי ממשלה נוספים בגין הפרת התחייבות ממשלתית לתקצוב העיר בכ-105 מיליון שקל ב-2017. "שר האוצר דורס ברגל גסה את החוק, אינו מקיים את החלטות הממשלה ופוגע במודע ובמכוון בעיר ירושלים", אמר ראש העירייה ניר ברקת. "לא אתן לנקמנות פוליטית לפגוע בתושבי ירושלים".

 

על פי העתירה, משרד האוצר נמנע מהעברת 75 מיליון שקל - 50 מיליון מתוכם עבור 2016 וכ-14 מיליון שקל עבור טיפות חלב בעיר. שאר הסכום מורכב מהתחייבויות של משרדי החינוך, הרווחה והפנים. עם זאת, הודעת דוברות עיריית ירושלים הפנתה את האחריות לבלימת הכספים למשרד האוצר בלבד.

 

"זהו, אחד המופעים האנטי דמוקרטיים הנפסדים במקומותינו", נכתב. "דרג פקידותי הזוכה אולי לגיבוי מצד הממונה עליו, דורס ברגל גסה את החוק ואת כללי המנהל התקין ואינו מקיים במודע ובמכוון את החלטות הממשלה ואת הסיכום הכתוב של שני גורמי ממשל מקצועיים הבכירים במערכת השלטונית: מנכ"ל משרד ראש הממשלה וראש אגף התקציבים באוצר".

השר משה וכחלון וראש העיר ניר ברקת (צילום: אוראל כהן, גיל יוחנן ) (צילום: אוראל כהן, גיל יוחנן )
השר משה וכחלון וראש העיר ניר ברקת(צילום: אוראל כהן, גיל יוחנן )

זוהי העתירה השניה שמגישה העירייה נגד משרד האוצר והעומד בראשו משה כחלון. בתחילת דצמבר היא עתרה נגד כחלון באופן אישי בגלל העיכוב בהעברת עשר יחידות של רשות המסים לירושלים, כפי שמחייב חוק יסוד: ירושלים. כיום יושבות 146 יחידות ממשלתיות מחוץ לירושלים, אך העירייה בחרה לעתור אך ורק נגד משרד האוצר וכחלון.

 

המחאה נגד כחלון החלה כבר בשעות הבוקר, אז חסמו עובדי העירייה את הכניסה למשרד האוצר בעיר בפיזור ערמות של זבל.

 

זו השנה השלישית ברציפות שבה יוצא ברקת למאבק נגד כחלון. העירייה מקבלת מדי שנה תוספת תקציבית המכונה "מענק הבירה". בעוד רשויות מקומיות ברחבי הארץ מקבלות מענק איזון, ירושלים זוכה לתקציב מיוחד שלוקח בחשבון את מעמדה כבירת ישראל ואת צרכיה המיוחדים כאחת הערים העניות בישראל, שבה שיעור גבוה של חרדים וערבים עניים.

 

ברקת טוען כי הגידול הטבעי של ירושלים, עיר שבה משפחות ברוכות ילדים, יוצר גירעון תקציבי של 140 מיליון שקל, אף ש"מענק הבירה" גדל מדי שנה ובשנה שעברה עמד על 700 מיליון שקל. 

 

ראש העירייה השתמש בעובדי העירייה גם בשנה שעברה כדי להשבית את העיר. אז חסמו משאיות זבל את הכניסה לאוצר, ועובדי התברואה חסמו את מסלול הרכבת הקלה בערמות אשפה. בנוסף לכך הושבתו אז הלימודים בעיר לשלושה ימים. התושבים זעמו על ברקת מכיוון שחשו שהוא מנהל את מלחמותיו הפוליטיות על גבם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדס פרוש/פלאש90, עפר מאיר
ניר ברקת ומשה כחלון
צילום: הדס פרוש/פלאש90, עפר מאיר
מומלצים