שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מתכון לקנישס תפוחי אדמה של ארז קומרובסקי

    זול, פשוט להכנה וטעים: השף ארז קומרובסקי משחזר את ריבועי הבצק של סבתא שלו, וממלא אותם בתפוחי אדמה

     

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    קנישס במילוי תפוחי אדמה

    המצרכים:

    לבצק -

    1/2 ק"ג קמח

    1/2 כפית שמרים

    220 גר' תפוחי אדמה מעוכים

    100 מ"ל מי הבישול של תפוחי האדמה

    1 כפית מלח

    130 גר' חמאה

    למילוי -

    1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם

    1/2 כפית מלח

    3 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים בשמן תירס עד להזהבה

    פלפל שחור גרוס דק, בנדיבות

    למריחה על הבצק -

    ביצה מדוללת במעט חלב

    ארז והקנישס (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    ארז והקנישס(צילום: אביהו שפירא)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק, ומניחים בקערה קטנה מכוסה בניילון למשך מספר שעות מנוחה במקרר.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. מכינים את המילוי - בינתיים, מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הבצלים המטוגנים, המלח והפלפל השחור.
    3. ממלאים את הקנישס - מרדדים את הבצק ליריעה לא דקה מדי (בעובי 3 מ"מ בערך).
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
      חותכים לריבועים של 5*5 ס"מ, ומניחים בכל מרכז ריבוע כף מהמילוי.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
      סוגרים היטב את ריבועי הבצק, "קוטמים" את חלקיו ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כך שה"תפר" יפנה כלפי מטה. מורחים את המאפים בביצה מדוללת במעט חלב.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. אופים ומגישים - אופים את הקנישס בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד להזהבה. מומלץ להגיש לצד כוסית וודקה.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אביהו שפירא
    במילוי תפוחי אדמה. הקנישס של סבתא מאמי
    צילום: אביהו שפירא
    מומלצים