שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתכון לקנישס תפוחי אדמה של ארז קומרובסקי
    זול, פשוט להכנה וטעים: השף ארז קומרובסקי משחזר את ריבועי הבצק של סבתא שלו, וממלא אותם בתפוחי אדמה

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    קנישס במילוי תפוחי אדמה

    המצרכים:

    לבצק -

    1/2 ק"ג קמח

    1/2 כפית שמרים

    220 גר' תפוחי אדמה מעוכים

    100 מ"ל מי הבישול של תפוחי האדמה

    1 כפית מלח

    130 גר' חמאה

    למילוי -

    1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם

    1/2 כפית מלח

    3 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים בשמן תירס עד להזהבה

    פלפל שחור גרוס דק, בנדיבות

    למריחה על הבצק -

    ביצה מדוללת במעט חלב

    ארז והקנישס (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    ארז והקנישס(צילום: אביהו שפירא)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק, ומניחים בקערה קטנה מכוסה בניילון למשך מספר שעות מנוחה במקרר.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. מכינים את המילוי - בינתיים, מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הבצלים המטוגנים, המלח והפלפל השחור.
    3. ממלאים את הקנישס - מרדדים את הבצק ליריעה לא דקה מדי (בעובי 3 מ"מ בערך).
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
      חותכים לריבועים של 5*5 ס"מ, ומניחים בכל מרכז ריבוע כף מהמילוי.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
      סוגרים היטב את ריבועי הבצק, "קוטמים" את חלקיו ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כך שה"תפר" יפנה כלפי מטה. מורחים את המאפים בביצה מדוללת במעט חלב.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. אופים ומגישים - אופים את הקנישס בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד להזהבה. מומלץ להגיש לצד כוסית וודקה.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אביהו שפירא
    במילוי תפוחי אדמה. הקנישס של סבתא מאמי
    צילום: אביהו שפירא
    מומלצים