שתף קטע נבחר

מתכונים עם שוקולד מריר

חורף חם: לכבוד יום השוקולד המריר הבינלאומי (כן, יש יום כזה) הבאנו 4 מתכונים עם שוקולד מריר: גלידה ביתית, משקה שוקולד חם, שוקולד מריר טבעוני וגם פאי שוקולד מריר וקרמל מלוח

גלידת שוקולד מריר  

המצרכים (לכ-10 מנות):

200 גר' שוקולד מריר מעולה (2 אריזות)

2 כפות רום או ליקר שוקולד

2 כפיות מים

1 כף שטוחה אבקת שוקולית

2 כפיות שטוחות אבקת קפה נמס

100 גר' שוקולד צ'יפס או מיני קוביות שוקולד מריר מעולה

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:
  1. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, וממיסים במיקרוגל במשך כדקה עם הרום (או הליקר) והמים. מוסיפים את השוקולית, נס קפה ושוקולד צ׳יפס (מותירים 2 כפות מנטיפי השוקולד לקישוט), ומערבבים היטב.
  2. במקביל, מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות עטיפה.
  3. מעבירים את תערובת הגלידה שנוצרה לכלי עם מכסה, ומקפיאים למספר שעות או למשך הלילה.
  4. מוציאים מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה. מגישים בגביעים אישיים ומקשטים בשוקולד צ׳יפס או בקוביות שוקולד מריר שנשמרו בצד.

 

משקה שוקולד חם  

המצרכים (לכ-5 מנות):

500 מ"ל (2 כוסות) חלב

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

250 גר' שוקולד מריר איכותי, מינימום 60% מוצקי קקאו

25 גר' (5 כפיות) אבקת קקאו כהה

100 גר' (1/2 כוס) סוכר

1 מקל וניל

 (צילום: פטיסייר)
(צילום: פטיסייר)
 

אופן ההכנה:
  1. פותחים את מקל הווניל באמצעות סכין, ומוציאים ממנו את הגרעינים.
  2. יוצקים לסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר, אבקת הקקאו ותכולתו של מקל הווניל. מבשלים עד לרתיחה ראשונית קלה.
  3. מוסיפים לסיר את השוקולד, בוחשים עד להמסה מוחלטת, יוצקים לכוסות ומגישים חם.
  4. הגשה - מומלץ להגיש את המשקה עם קצפת, טוויליס שוקולד מריר איכותי ומיני מרשמלו.

 

ביום השוקולד יוגשו במסעדת "פטיסייר" בגליל המערבי משקה שוקולד וספיישלים נוספים העשויים מגנאש שוקולד מריר. 

  

שוקולד מריר טבעוני

 

המצרכים (לכ-45 פרלינים, תלוי בכמות התוספות):

100 גר' עיסת קקאו

50 גר' חמאת קקאו או שמן קוקוס

6-3 ממתיקים טבעיים (אגבה/ מייפל/ סילאן או סטיביה לסוכרתיים) - לפי הטעם.

1 כף חמאת (עיסת) שקדים (לשוקולד בעל מרקם חלבי יותר) - לא חובה

תוספות מומלצות: חמוציות וגוג'י ברי, אגוזים ופקאנים, קוקוס וקקאו ניבס, פולי קפה וגרידת תפוז, בוטנים, אגוזי לוז, קורט צ'ילי ועוד

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אופן ההכנה:
  1. מכינים את תערובת השוקולד - ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו (או שמן הקוקוס) ב"בן מארי" (סיר בתוך סיר עם מים רותחים), תוך כדי ערבוב בלתי פוסק. ממתיקים לפי הטעם ומערבבים היטב (שימו לב: לממתיק יש נטייה לשקוע). מוסיפים את חמאת השקדים (אם רוצים). 
  2. מכינים את הפרלינים - יוצקים את השוקולד לתבניות ומקשטים בתוספות. מעבירים למקפיא ל-20 דקות לפחות. ובאופן כללי, יש לשמור את השוקולד במקרר או בפריזר.
     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

חגית לידרור, מנחת סדנאות בישול ומומחית בקינוחי RAW, תארח בביתה ארוחות וסדנאות אוכל צמחוניות וטבעוניות. ביום השוקולד המריר היא תעניק הנחה של 10% על שוקולדים ומוצרי קקאו הנמכרים בביתה במושב כליל. ב-30 בינואר תקיים חגית סדנת הכנת שוקולד RAW ומתוקים בריאים.

  

פאי שוקולד מריר וקרמל מלוח 

המצרכים (לתבנית פאי עגולה בקוטר 28 ס"מ):  

לבצק פריך - 

200 גר' חמאה

1 ביצה

200 גר' סוכר

350 גר' קמח

לגנאש שוקולד מריר - 

400 גר' שוקולד מריר

400 גר' שמנת מתוקה

200 גר' גלוקוזה

לקרמל מלוח - 

180 גר' סוכר לבן

80 גר' חמאה

100 מ"ל שמנת מתוקה

קורט מלח ים אטלנטי

 (צילום: קונדיטורית פאי) (צילום: קונדיטורית פאי)
(צילום: קונדיטורית פאי)
 

אופן ההכנה:
  1. מאחדים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים במהירות בינונית עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצה, ולאחר שהיא מתאחדת עם יתר החומרים, מוסיפים גם את הקמח לקבלת בצק פריך.
  2. מצננים במקרר כשעה. לאחר הצינון, מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, ומניחים בתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ ומחוררים את התחתית באמצעות מזלג. מצננים במקפיא כ-10 דקות, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  3. מכינים את השוקולד המריר - בסיר בינוני מבשלים שמנת מתוקה וגלוקוזה עד לרתיחה, מכבים את האש ומוסיפים שוקולד, מאחדים באמצעות מטרפה ומניחים במקרר ללילה.
  4. מכינים את הקרמל המלוח - מבשלים את הסוכר במחבת בעלת תחתית עבה על אש בינונית (אפשר להנמיך את האש ולהאט את התהליך, על מנת לשלוט בו). ברגע שהסוכר מתחיל את תהליך ההמסה, מערבבים בצורה נמרצת את התערובת (לא להתבייש!) באמצעות כף עץ. ממשיכים לערבב עד שהקרמל מקבל צבע ענברי בהיר (אם הוא כהה - כנראה שהוא נשרף ויתקבל טעם מריר).
  5. מוסיפים למחבת את החמאה (זהירות, זה משפריץ) תוך כדי ערבוב. לאחר שהקרמל והחמאה השתלבו יחד, יוצקים למחבת בזהירות את השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח תוך כדי ערבוב, מסירים את המחבת מהאש ומיד מעבירים את תכולתה אל כלי קר שהכנתם מבעוד מועד.
  6. מרכיבים את הפאי - מוציאים את הגנאש מהקירור, ומערבבים אותו למרקם שאפשר למרוח באמצעות מטרפה. מזליפים שכבה דקה של הגנאש בתחתית הפאי, ומיישרים באמצעות פלטה. חוזרים על הפעולה עם הקרמל ושוב עם הגנאש. מקררים כחצי שעה.
  7. הגשה - אפשר לשמור מעט קרם גנאש וקרמל בצד, וטרם ההגשה להזליף מעל העוגה זיגוגי שוקולד וקרמל.

 

ביום השוקולד המריר תתקיים ב"קונדיטוריית פאי" חגיגת פאי במהלכה יימכרו שלל עוגות, ביניהן פאי פירות, פאי תפוחים, פאי פקאן, פאי שוקולד ועוד. המכירה תתקיים בחנות הקונדיטרייה בקיבוץ סער ובסניף של "קונדיטוריית פאי" ברחוב הגעתון בנהריה. 

 

המתכונים באדיבות מיזם "אוצרות הגליל", המקדם עסקים וכלכלה בתחום התיירות בגליל המערבי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קונדיטורית פאי
מתכונים עם שוקולד מריר
צילום: קונדיטורית פאי
מומלצים