שתף קטע נבחר

איפה לאכול בשוק התקווה? 18 מקומות שכדאי להכיר

עשו לעצמכם טובה וצאו לסיור קולינרי בשוק התקווה: מאפייה שמגישה לחוח וג׳חנון, תבשילים מרוקאיים, שיפודיות, דוכן פלאפל אחד שיש האומרים שהוא הטוב בארץ - ועוד

 

הפלאפלייה היחידה ששרדה בשוק. "פלאפל מאיר" (צילום: לין לוי)
הפלאפלייה היחידה ששרדה בשוק. "פלאפל מאיר"(צילום: לין לוי)
 

שוק התקווה מלא במאפיות עם תנורים שכמעט אין בנמצא יותר, שבהם אופים פיתות עיראקיות ענקיות, לחמים בוכריים ומאפים ממולאים בגבינות, בתרד, בבשר ובעצם - במה לא? לצידן יש לא מעט שיפודיות המתמחות בהכנת קבבים מעולים במחירים זולים במיוחד, ואפשר למצוא בהן גם שיפודים מעניינים כמו חוט שדרה וביז (עטיני פרה). מלבדן תמצאו במתחם מסעדות משפחתיות ותקיות שמגישות מרקי בשר ולחוח וגם דוכן פלאפל, מלבי ולא מעט חומוסיות.

 

למרות האותנטיות והשמירה על המוסדות הקולינריים, שמקבלים מקום של כבוד בשוק, יש מקומות שכבר אינם פועלים עוד. למשל, נסגרו דוכן הקובה של "ישראל מלך הקובה" והמסעדה הקטנה "דוד חביב", שבמשך 30 שנה הגיש עשרה סוגי קובה באזור הקצביות. בולט לעין גם המנעול הגדול על הדלת של המרקייה הקטנה והמפורסמת של כרמלה, שעל פי השכנים סגורה כבר זמן רב.

 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:


הבשורות הטובות הן שבמסעדת "דוד חביב דאלאס" עדיין מגישים כמה סוגים של מרקי קובה טעימים מאוד, ומסעדת "האחים בועז" עדיין מלאה עד אפס מקום כבר משעות הצהריים המוקדמות. גם ה"מרקים של חנה" כאן עם מרקי בשר הרגל, הראש והריאות המופלאים שלה, ו"הפלאפל של מאיר", שנמצא כאן כבר 30 שנה - דוכן הפלאפל היחידי ששרד בשוק, ממשיך להאכיל את אנשי השכונה בפלאפל המופלא שלו, שיש הטוענים שהוא הטוב בארץ. יצאנו לבדוק מה יש לאכול בשוק התקווה.

כשאוכל ותקווה נפגשים. ברוכים הבאים לשוק התקווה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
כשאוכל ותקווה נפגשים. ברוכים הבאים לשוק התקווה(צילום: לין לוי)

 

המרקים של חנה

מסעדה קטנה שבה שלושה שולחנות ושישה סירים בסך הכול, שבהם מתבשלים מדי יום מרקים תימניים. התפריט - שרשום על לוח מחיק על הקיר - כולל מרק רגל, מרק בשר, מרק ריאות, מרק ראש, מרק עוף (כל מרקי הבשר עולים כאן 40 שקלים) וגם מרק שעועית. את המרקים מגישים כאן עם חצי כיכר לחם אחיד וחילבה, ואם רעבים מאוד - אפשר להוסיף גם חצי מנה של אורז ושעועית (15 שקלים).

מרק לכולם. "המרקים של חנה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מרק לכולם. "המרקים של חנה"(צילום: לין לוי)

אצ"ל 58, כשר

 

פול'ס

חומוסייה חדשה יחסית שנפתחה בקיץ האחרון ומגישה מנת "משולש" מפנקת ביותר שעולה יחד עם ביצה קשה 24 שקלים בלבד. החומוס שמכינים במקום חלק ובעל טעם מעודן, ובנוסף אליו אפשר למצוא פה מסבחה (24 שקלים), שקשוקה (25 שקלים) וכמובן גם חומוס עם טחינה עם פול או עם גרגירים (22 שקלים). כמו כן, יש כאן אווירה נעימה, ואפשר לשבת בחוץ ולתצפת על על כל מה שמרחש ברחוב הראשי של השוק.

חומוסייה חדשה בשוק. פול'ס (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
חומוסייה חדשה בשוק. פול'ס(צילום: לין לוי)

התקווה 10, ‏054-3544356‏, כשר ללא תעודה

 

הסאלוף

מסעדת שוק לא טיפוסית וגדולה במיוחד, שמתפקדת גם כמאפייה וגם כמסעדת פועלים פשוטה, מרוהטת בכיסאות בר גבוהים שמשרים על המקום אווירה ייחודית ומגניבה למדי. מכינים כאן סאלוף, שיש שיכנו אותו לחוח (30 שקלים), ג'חנון (23 שקלים) ומלאווח (25 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אל תקראו לו לחוח. סאלוף (צילום: לין לוי)
אל תקראו לו לחוח. סאלוף(צילום: לין לוי)

אבל עם כל הכבוד לכל הפחמימות הבצקיות האלו, אי אפשר להגיע לכאן ולא לטעום את ה"לחוח חביתה": תמורת 20 שקלים בלבד תקבלו לחוח שלתוכו שופכים ביצה ולאחר מכן מטגנים על המחבת. מלבדו יזרמו לשולחן גם רסק עגבניות טרי-טרי וחריף ירוק ורומטי, שניהם תוצרת בית. עכשיו כל שעליכם לעשות הוא להעמיס את הרסק ואת החריף על הבצק, לגלגל אותו כמו רולדה וליהנות מארוחת בוקר תימנית אסלית.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

וקבלו טיפ מאיתנו: לפני שאתם עוזבים את המקום, אל תשכחו לקנות קובנה הביתה וכוס אוזו-לימונדה לדרך (25 שקלים).

 

התקווה 1, כשר

 

זיתון

חומוסייה שממוקמת בסמטה הראשונה שיוצאת מרחוב התקווה. המקום נפתח ב-2013, ומגישים בו מגוון סוגי חומוס ותבשילים מרוקאיים המשתנים מדי יום. גולת הכותרת במקום הוא חומוס פטריות פורטבלו טריות (26 שקלים למנה, 40 שקלים בעסקית). בלילת החומוס שמכינים כאן דחוסה ובעלת גרגירים קטנים, להבדיל מהגרסה החלקה שמגישים ברוב המקומות. יש במקום גם עסקית חומוס הכוללת חומוס, סלט, צ'יפס קטן ולימונדה (43 שקלים).

לא החומוס שאתם מכירים. "זיתון" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
לא החומוס שאתם מכירים. "זיתון"(צילום: לין לוי)

הדיה 24, 077-4428040‏, כשר

 

בוסי

יש לבוסי שני סניפים בשכונת התקווה - הראשון הוא "בוסי רון", שנמצא ממש בכניסה לרחוב הראשי של השוק, רחוב התקווה. הסניף השני ממוקם ברחוב אצ"ל, בסמוך לשוק. בשתי הבוסיות התפריט די דומה ומציע שיפודים, קבב וכמה סוגים של מרק, למשל מרק תימני ומרק עדשים.

 

"בוסי רון", התקווה 4, כשר

אצ״ל 41, 03-6248899‏, כשר

 

מסעדת שמש המקורית

בכניסה למסעדת "שמש המקורית" ניצב מקרר זכוכית, ובו נחים השיפודים שממתינים לעלות על הגריל. בחוץ יש עמדת טייק אווי לממהרים שרוצים את המנה בפיתה, ובצידה השני של הסמטה פועל חלקה השני של המסעדה, ששמור לימים עמוסים במיוחד.

מי ביקש ביז ולא קיבל? מסעדת "שמש המקורית" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מי ביקש ביז ולא קיבל? מסעדת "שמש המקורית"(צילום: לין לוי)

יש כאן היצע מרשים של שיפודים הכולל ביצי שור וביז, וגם קבב שהמתכון שלו שמור במקום כבר שלושה דורות. מחיר השיפודים נע בין 35-20 שקלים.

 

התקווה 13, 03-6878608‏, כשר

 

 

סביח

אם אין לכם סבא או סבתא עיראקיים, אבל בכל זאת ממש בא לכם לטעום את הסביח העיראקי הביתי, ברחוב התקווה 43 יש חנות קטנה שבה תוכלו להגשים את החלום ולאכול את המנה האסלית.  

לחובבי המטבח העיראקי. "סביח" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
לחובבי המטבח העיראקי. "סביח"(צילום: לין לוי)

השלט היחידי שתלוי כאן מכריז על "פול-חם סביח טעים". יש כאן כיריים שעליהם סיר מלא פול, מקרר שבו מצרכים לסביח וסבא בעל מבטא עיראקי כבד שיכין לכם את הסביח הביתי האמיתי (לטוב ולרע). הסביח הזה כולל חציל פרוס דק-דק ומושחם לחלוטין בתוך שמן עמוק, עמבה תוצרת בית, סלט ירקות, חומוס ופיתה דקיקה במיוחד. מחיר המנה - 15 שקלים.

 

התקווה 43, כשר

 

שמשי

זוהי המסעדה המזרחית של תושבי השכונה, ומגישים בה שיפודים (40-24 שקלים), קבב (39-24 שקלים) ותבשיל מתחלף שנח בתוך סיר חשמלי על הדלפק. יש במקום עסקית צהריים הכוללת שני שיפודים של פרגית, קבב או כבד, אורז ושעועית ירוקה - ומחירה 50 שקלים בלבד.

המסעדה של השכונה. "שמשי" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
המסעדה של השכונה. "שמשי"(צילום: לין לוי)

חנוך 37, כשר

 

פלודה פרסי

יש כמה דוכנים באזור שוק התקווה שבהם מוכרים פלודה - משקה פרסי מתוק שעשוי ממי ורדים ואטריות אורז, שמוגש עם המון קרח כתוש. אבל יש רק דוכן אחד שבו מלבד הפלודה אפשר לקנות גם רכז רימונים שמבשלים במקום בשיטה עתיקה, וגם סירופ תמר הינדי.

פלודה בשיטה עתיקה. דוכן ה"פלודה הפרסי" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
פלודה בשיטה עתיקה. דוכן ה"פלודה הפרסי"(צילום: לין לוי)

בדוכן הזה עובדים אב מבוגר מאוד ובן מבוגר קצת פחות, ומזיגת הפלודה היא הצגה של ממש. כוס קטנה תעלה לכם כאן שני שקלים וכוס גדולה - חמישה שקלים.

חנוך 54, כשר

 

דוד חביב דאלאס

מסעדת "דאלאס" ממוקמת מחוץ לשוק, ברחוב האצ"ל. זוהי שיפודייה ענקית בגודל של חצי אולם אירועים, ויש לה גם שלוחת אקספרס למי שחפץ בפיתה עם שיפוד לדרך. התפריט כאן מציע אין-סוף וריאציות של שיפודים ומנות "על האש", כולל שומן כבש ושקדים (טווח המחירים של השיפודים נע בין 35-26 שקלים).

רוצים קובה? פה תמצאו! "דוד חביב דאלאס"  (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
רוצים קובה? פה תמצאו! "דוד חביב דאלאס" (צילום: לין לוי)

מכיוון שמסעדת "דוד חביב", שהייתה בשוק בעבר והציעה קובה מפורסם במיוחד נסגרה, כיום "דאלאס" הוא המקום היחידי שמגיש באזור השוק מבחר מרקי קובה, בהם קובה סלק וקובה דלעת, קובה חמוסטה, קובה במיה וקובה סלק (מחיר כל מרקי הקובה הוא 37 שקלים).

 

אצ"ל 68, 03-6874349, כשר בד"ץ

 

קיסר

שיפודייה הנמצאת גם היא ברחוב אצ"ל, ומתמחים בה בהכנת שיפודים ומרקי בשר (40-35 שקלים). מנת הדגל במקום היא ללא ספק הקבב המופלא שצולים כאן על גריל פחמים: מדובר בקבב גדול ועסיסי במיוחד, שללא ספק ייעלם מהשיפוד לפני שתספיקו לספור עד שלוש.

תשמרו על השיפוד שלכם! "קיסר" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
תשמרו על השיפוד שלכם! "קיסר"(צילום: לין לוי)

מחיר קבב בודד בצלחת לצד עגבניות מרוסקות, פיתה עיראקית וצלוחית קטנה של טחינה עומד על 25 שקלים, ובלאפה מחירו יעלה 35 שקלים.

 

אצ"ל 43, 03-6880847‏, כשר

 

"ושבעת וברכת"

אם אתם מחפשים באזור שוק התקווה שווראמה טובה - "ושבעת וברכת" הוא המקום בשבילכם. בשיפודייה הזו מגישים גם שווארמה פרגית (39 שקלים למנה קטנה, 49 שקלים למנה בינונית ו-78 שקלים למנה זוגית), גם מבחר שיפודים, בהם שיפודי שקדי עגל (39 שקלים), שישילק כבש (37 שקלים) ושומן כבש (34 שקלים).

 

אצ"ל 47, 03-6390677, כשר

 

האחים בועז

מה לא נכתב ולא נאמר על המסעדה הזו, שפועלת ברחוב אצ"ל כבר יותר מ-50 שנה. מגישים כאן מרקי בשר תימניים בטעם אלוהי, והם מגיעים לשולחן עם סחוג, חילבה ופיתה (שאפשר להמיר בלחוח).

 

אצ"ל 47, 03-6873136, כשר

 

בית המלבי של יקיר

כמעט אין בשוק מי שלא מכיר את המלבי המצוין של יקיר, שמגיע בתוספת סירופ ורדים שקוף, מי ורדים בוורוד זוהר וכמובן גם קוקוס ובוטנים בשפע (7 שקלים).

זוהר. "בית המלבי של יקיר" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
זוהר. "בית המלבי של יקיר"(צילום: לין לוי)

מלבדו יקיר מגיש כאן גם סחלב (7 שקלים), פודינג אורז עם חלב ובזיליקו (7 שקלים), שהוא ממתק טורקי מסולת קרושה מתוקה בצבעים עזים עם מי ורדים, שבבי קוקוס ובוטנים מלמעלה.

 

אצ"ל 53, כשר

  

אווזי

מסעדת "אווזי" נחשבת למוסד ולאחת מאבני היסוד של שכונת התקווה, לא פחות מהשוק עצמו. עם חלונות ממוסגרים במסגרת זהב ושעות פעילות ארוכות במיוחד (עד השעות הקטנות של הלילה), זהו מוקד עלייה לרגל עבור אוהבי השיפודים והבשרים על הגריל.

מאבני היסוד של השכונה. "אווזי" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מאבני היסוד של השכונה. "אווזי"(צילום: לין לוי)

התפריט מציע סלטי פתיחה (24 שקלים ללא הזמנת מנה עיקרית), שיפודים סטנדרטיים כמו פרגית ולבבות (35-23 שקלים) וגם קצת פחות סטנדרטיים כמו חוט שדרה (35 שקלים). מלבד השיפודים יש כאן גם מנות גריל כמו צלעות טלה (89 שקלים) ומנות ילדים ב-35 שקלים.

 

אצ"ל 54, 03-6879918, כשר

 

פלאפל מאיר

הפלאפלייה הזו פועלת בשכונה כבר יותר מ-30 שנה, והיא האחרונה שנותרה באזור שוק התקווה. המקום מרווח מאוד, והתור אליו משתרך משעות הבוקר ועד שעות הצהריים המאוחרות. הפלאפל שעושים במקום נחשב בעיני רבים לטוב ביותר בתל אביב, ואולי אפילו לטוב ביותר בארץ. מחיר המנה הוא 14 שקלים, והיא כוללת את כל הסלטים וצ'יפס קצת עייף, אבל, כאמור, עיקר הדבר כאן הוא הפלאפל בגווני הצהוב-ירוק, שאליו מומלץ לשדך חציל מטוגן.

 

אצ"ל 75, כשר

 

מסעדת שאול

מסעדה משפחתית קטנה וצנועה עם גריל פחמים ושירות לבבי למדי. גם כאן, כמו ברוב השיפודיות בשוק, מנת הדגל היא הקבב, שמוגש כאן על צלחת עמוסה בפטרוזיליה, עמבה, חריף, חמוצים, בצל ועגבנייה חרוכים על הגריל ופיתה עיראקית. בתוספת בקבוק שתייה קלה, מנת הקבב הזו תעלה לכם כאן 35 שקלים. מחיר הקבב לבדו ללא כל התוספות שהופכות אותו למיני-ארוחה, הוא 22 שקלים.

משפחתית, קטנה וצנועה. "מסעדת שאול" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
משפחתית, קטנה וצנועה. "מסעדת שאול"(צילום: לין לוי)
 

המבשר 14, 03-6392344, כשר

 

עגלה עם סמבוסק במילוי חומוס

אם יצא לכם להגיע לשוק ביום שבו העגלה הזו פועלת, תזכו לטעום סמבוסק אימתני בגודלו שממולא בחומוס. אין לעגלה הזו מקום קבוע והיא מסתובבת ברחבי השוק, אבל לא קשה לזהות אותה, בעיקר הודות לברד בצבע ירוק עז שמציעים בה יחד עם הסמבוסק.

אל תפספסו את הסמבוסק ואת הגזוז הזרחני (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
אל תפספסו את הסמבוסק ואת הגזוז הזרחני(צילום: גיא גמזו)
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
טעים שם. חומוסיית "פול'ס"
צילום: לין לוי
מומלצים