שתף קטע נבחר

כשבת הזוג מצליחה ממך ואתה מקנא

מה קורה כאשר אחד מבני הזוג גורף יותר מחמאות והערכה מהסביבה הקרובה, בעוד בן הזוג השני מדשדש מאחור? מה קורה כאשר קיימת קנאה ותחרות בין בני זוג? הסיפור של מיכאל ויעל כמקרה בוחן

מיכאל הוא בן זוגה של יעל, עורכת דין מצליחה שמרוויחה יותר ממנו ועובדת יותר שעות ממנו. הוא עצמו מעצב עצמאי, אך שלא כמו יעל, הוא מתקשה להתרומם מבחינה עסקית, ורוב הזמן הוא בעיקר עסוק בלשרוד. תחושת התסכול העמוקה של מיכאל מהעסק הכושל שלו גדלה עוד יותר נוכח חדוות ההצלחה שנוחלת אשתו. כמובן שהוא אוהב את אשתו ושמח בשבילה, אך בד בבד הוא גם מרגיש שההצלחה שלה מדגישה עוד יותר את הכישלון שהוא גם ככה מרגיש מול עצמו.

 

מיכאל ניסה בכל מאודו לא להוציא את התסכול שלו על יעל, ועם הזמן מצא את עצמו מסתגר יותר ויותר, מה שיעל פירשה כהתרחקות לא ברורה. היא ניסתה לדובב אותו, וכשלחצה עליו הוא פתאום התפרץ והאשים אותה בחוסר רגישות כלפיו וכלפי המצוקות שלו. עד כמה שיעל רצתה לעזור לו, היא לא היתה מסוגלת: מיכאל הרגיש בודד עם הבעיות שלו, והנוכחות של יעל רק העצימה את בדידותו. שאלתי אותו מה הוא הכי היה רוצה שיקרה בחייו, והוא השיב שהוא היה רוצה להצליח בעסק שלו, כדי שגם הוא וגם אשתו יהיו מאושרים. מיכאל אף הדגיש לי שאם גם אשתו הייתה נכשלת בעבודתה, זה לא היה משמח אותו בבחינת "צרת רבים" – אלא מצער אותו מאוד.

ההצלחה שלה המחישה את התסכול האישי שחש (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
ההצלחה שלה המחישה את התסכול האישי שחש(צילום: Shutterstock)
 

ההצלחה שלה, הכישלון שלי

כאשר בן הזוג שלנו מצליח ומקבל הערכה גדולה מהסביבה, באופן טבעי אנחנו שמחים בשבילו ומפרגנים לו. אבל אם ההרגשה שלי מול עצמי היא תחושת כישלון, חוסר הגשמה ומימוש עצמי, אזי ההצלחה של מישהו קרוב אליי ממחישה לי את חוסר ההצלחה שלי, ואז התסכול רק הולך וגדל ועלול להתבטא החוצה בעוקצנות, חוסר פרגון, תחושת תחרות ורצון "להוכיח את עצמי" בכל מחיר, רק כדי לא להישאר מאחור.

 

מיכאל היה חסר אונים. הוא הסביר לי שכדי להרגיש מוצלח הוא עשה כל מה שהיה יכול לעשות: לקח יועצים עסקיים וכלכליים שיעזרו לו למנף את העסק, והשקיע המון זמן, כסף ואנרגיה בפרסום ושיווק. למרות הכול, העסק שלו לא התרומם כפי שרצה. הראיתי למיכאל שהסוד להצלחה טמון ביחס ובחיבור שלו לעצמו. אדם שחי את עצמו ואת המהות שלו, ירגיש ביטחון בכל מצב, ללא צורך בפרמטרים חיצוניים שיוכיחו לו זאת כמו: כסף, הצלחה או כבוד.

 

בפעם הראשונה מיכאל הסכים שבמקום לטפל בעסק שלו, בלחצים או בפחדים שיש לו לגבי העסק, הוא מטפל בעצמו. במקום לפרסם ולהוציא את העסק שלו לאור – הוא עבד בלהוציא את עצמו לאור. ככל שמיכאל נפתח והתחבר לעצמו יותר ויותר, הוא גילה שזה אפשרי עבורו להרגיש ביטחון אך ורק מתוך עצמו – מה ששחרר אותו באופן טבעי מהלחץ, הכעס, הביקורת העצמית והפחד שהעיבו עליו וגרמו לו לתחושת כיווץ ביום ולנדודי שינה בלילה.

 

עם הזמן, הביטחון העצמי שלו גדל ואפשר לו להתנהל באופן שונה בתוך העסק: מיכאל היה כעת שליו ורגוע יותר, וגם ההחלטות העסקיות שקיבל תרמו יותר לעסק. בד לבד, ההצלחה של אשתו הפסיקה להעיק עליו, להפך - הוא החל לראות בה השראה עבורו ותזכורת לאיך להצליח מתוך חיבור עצמי ולא מתוך פחד ולחץ. הוא שיתף את יעל בהרגשתו ואף החל לבקש את עצתה בתהיות שהיו לו לגבי העסק. השיתוף ביניהם הוליד אינטימיות חדשה, וגרם למיכאל להרגיש קרוב מאי פעם ליעל. הוא לראשונה הרגיש שהיא איתו ולא נגדו (כפי שהיא תמיד היתה, רק שהוא לא הצליח להבין ולהרגיש את זה).

 

הכותבת הינה שרית בכר ברם, ריפוי באמצעות חיבור לעצמי, מטפלת בשיטת NYE, מרכז "לב העוצמה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
בייבי, את לא מבינה. זאת לא את, זה אני
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים