שתף קטע נבחר

מערך שיעור על דברי יאיר נתניהו: "התייחס לנשים כמוצר שמספק שירותי מין"

מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית פרסם מערך שיעור על היחס המבזה לנשים שעולה מההקלטות של נתניהו הבן וחבריו ביציאה ממועדון חשפנות: "יש אפשרות לעצב נורמות של כבוד ושוויון". במשרד החינוך דוחים את השימוש בנתניהו לטובת העברת המסרים: "יש שיח כזה כל השנה"

 

יאיר נתניהו. ארכיון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יאיר נתניהו. ארכיון(צילום: מוטי קמחי)

מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית הפיץ היום (ד') מערך שיעור בעקבות פרסום ההקלטות של יאיר נתניהו, שהוקלט בזמן שדיבר בצורה מזלזלת ופוגענית כלפי נשים. במרכז הסבירו כי השיעור "מין הוא לא מוצר צריכה" עוסק במשמעויות המיניות והמגדריות שעלו מההקלטות של נתניהו הבן. במשרד החינוך התנערו מהיוזמה ואמרו כי "אין כל מקום לעשות זאת באמצעות שימוש בבנו של ראש הממשלה".  

 

לקריאת מערך השיעור - לחצו כאן

 

המערך מיועד לתלמידי כיתות ט'-י"ב ומטרתו לעזור למורים ליצור שיח על מיניות בהקשר האקטואלי של ההקלטות. "התלמידים והתלמידות נחשפו בוודאי לציטוטים הנבחרים מהכתבה", נכתב בתחילת המערך, "האמירות הפוגעות והמזלזלות וההתייחסות של בנו של ראש הממשלה לנשים כמוצר שמספק שירותי מין נותנות לגיטימציה ליחס הרווח כלפי נערות ונשים. חשוב להציב אלטרנטיבה ערכית ושוויונית ולהעביר את המסר כי הדיבורים והמעשים שהוזכרו בקלטות אינם יכולים לעבור בשתיקה".  

 

 

אנשי המרכז המליצו לתת לתלמידים רקע על ההקלטה ולדון באמירות של נתניהו בעניין מועדוני חשפנות וזנות. בחלק הבא של השיעור המורה מתבקש לשאול מהו יחסם של גברים לנשים שעובדות במועדוני חשפנות ובזנות, מדוע הצעירים מתווכחים מי שילם על מי, ולמה רומן אברמוב, חברו של נתניהו שהיה עימו בזמן השיחה, אמר ש"זה לא ייראה טוב" אם יראו אותם מחוץ למועדון החשפנות, ועוד.

 

השיעור מתייחס גם לאמירותיו של נתניהו על חברתו לשעבר ועל המלצרית שעליה דיברו. התלמידים נשאלים על משמעות הסלנג "להעמיס" ועל המשמעות של השיחה בעניין החשפנית במועדון ש"שמה עליו", ומה פשר הדבר שהחשפניות שמורות בספרי הטלפונים של הצעירים.

 

יאיר נתניהו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יאיר נתניהו(צילום: מוטי קמחי)

בהמשך מודגשים המסרים המרכזיים של השיעור, שבמרכזם הקביעה כי אונס, פגיעה מינית וניצול מיני של גברים ונשים אינם מתרחשים בחלל ריק - הפגיעה היא נקודת קצה שמגיעים אליה בהדרגה. "התגובות שלנו לכל אמירה מזלזלת כלפי מין, מיניות ונטייה מינית יכולות להציב נורמות ראויות יותר להתנהגות שימנעו פגיעה וניצול מעשיים בעתיד", נכתב.

 

המסר לנערים: ניתן לעצב מציאות מכבדת ושוויונית

מסר נוסף פונה לנערים ולגברים צעירים - ומחדד כי אינם חייבים להתנהג כך. "מעבר לעובדה שנערים שנפגעים מינית נאלצים להתמודד לבד עם החוויה, ההתייחסות ליצר המיני של הגבר כבלתי ניתן לריסון רק פוגעת בהם. לנערים ולגברים יש את הכוח לעצב מציאות ונורמות מיניות של כבוד ושל שוויון ולהתנגד ללחצים החברתיים שמאלים אותם לפעול בניגוד לרצונותיהם ותשוקותיהם".

 

המערך ממליץ למורים לשוחח עם התלמידים על מיתוסים ועל עובדות בנוגע לזנות ומועדוני חשפנות, ולשאול את התלמידים אם בילוי במועדון חשפנות או צריכת זנות הם דברים לגיטימיים בעיניהם. המרכז מציע להציג לתלמידים מידע אמין על מצבן הבריאותי, הנפשי והכלכלי של הנשים במעגל הזנות ובמועדוני החשפנות, אך מדגיש שלא לעסוק בשאלה הבחירה הראשונית של הכניסה לזנות.

 

מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית אורית סוליציאנו התייחסה למערך השיעור שהופץ ואמרה: "אי אפשר להתעלם מאמירותיו של יאיר נתניהו שהתפרסמו בכל כלי התקשורת ומבטאות, למרבה הצער, שיח שעדיין שגור באופן נרחב בקרב ציבורים מסוימים בישראל. אלו אמירות פוגעניות ומזלזלות שמתייחסות לנשים כאל מוצר וחפץ. אני קוראת לכל איש ואשת חינוך לשוחח עם התלמידים שלהם ולהבהיר את הבעייתיות שבשיח הזה, ועד כמה הוא פוגעני ויכול לתת לגיטימציה להתייחס כך אל התלמידות ואלל נשים אחרות הסובבות את הנערים והנערות".

 

במשרד החינוך ציינו כי אין להם קשר למערך השיעור ודחו את השימוש בבנו של ראש הממשלה לצורך ההדגמה. מהמשרד נמסר כי "לאורך כל השנה נערך שיח עם תלמידים מתבגרים בעניין החפצת נשים, שכן מדובר בנושא חשוב ביותר שראוי לדיון. אין כל מקום לעשות זאת באמצעות שימוש בבנו של ראש הממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
יאיר נתניהו
צילום: מוטי קמחי
מומלצים