שתף קטע נבחר

עתירה נגד בניית מגדלים בכיכר אתרים

עתירה מנהלית נגד הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז תל אביב בגין אישור התוכנית הכוללת של העיר (תא/5000). בעתירה נטען, כי בעוד שהתוכנית הכוללת הופקדה להתנגדויות במתכונת שמתירה בכיכר בינוי בגובה של עד 25 קומות, תוך איסור מפורש לבנייה למגורים, הרי שהתוכנית אושרה כשהיא מאפשרת בנייה של עד 40 קומות

מתנגדים לבנייה בכיכר אתרים בתל אביב: עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים" וקבוצה של כ-400 מתושבי תל אביב הגישו אתמול (ד') עתירה מנהלית נגד הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז תל אביב, בגין אישור התוכנית הכוללת של העיר (תא/5000). בעתירה הם מבקשים מבית המשפט לבטל את פרסום התוכנית למתן תוקף, בכל הנוגע לקביעותיה ביחס למתחם כיכר אתרים.

 

התוכנית נגדה הוגשה העתירה, חלה על העיר תל אביב כולה, ונקבעו בה הוראות והנחיות להכנתן של תוכניות מתאר מקומיות ומפורטות שיוכנו מכוחה. במסגרת התוכנית, נקבעה המסגרת המקסימלית של זכויות והיקפי בנייה.

 

בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין אלי וילצ'יק ורוית צימנט ממשרד כהן וילצ'יק ושות', נטען כי התוכנית המקודמת המתייחסת לכיכר אתרים, כוללת את הקמתם של שלושה מגדלי מגורים בגובה 36 קומות, אולם הליכי אישורה הכוללנית היו נגועים באי-חוקיות, כפי שפורסם בתחקיר Xnet.

 

עוד נטען, כי בזמן שהתוכנית הכוללת הופקדה להתנגדויות במתכונת שמתירה בינוי בגובה של עד 25 קומות במתחם הכיכר, תוך איסור מפורש לבנייה למגורים, ורק למלונאות, הרי שהתוכנית אושרה כשהיא מאפשרת בנייה של עד 40 קומות. המשמעות לפי העותרים, היא תוספת של 20% בזכויות, תוך התרת שימושי מגורים.


 (צילום הדמיה: אדריכל אופיר צרפתי ואדריכל ברק הררי) (צילום הדמיה: אדריכל אופיר צרפתי ואדריכל ברק הררי)
(צילום הדמיה: אדריכל אופיר צרפתי ואדריכל ברק הררי)
 

  

על פי טענות העותרים, השינויים לא קיבלו את אישור הוועדה לשמירת הסביבה החופית (הולחו"ף), וכן לא ניתנה בעניינם זכות טיעון למי שעלול להיפגע מהם. זאת, בניגוד לחוק התכנון והבנייה וחוק שמירת הסביבה החופית.

 

משמעות התרת שימושי מגורים בכיכר אתרים, על הקו הראשון לים, הינה למעשה הפקעת הסביבה החופית לטובת גורמים פרטיים. כך, במקום שהבנייה בחוף הים תהיה לשימוש מלונאי-ציבורי כפי שתוכנן, הרי שכעת, "אך קומץ תושבים שיתגורר במגדלי המגורים המתוכננים ייהנה מחוף הים".

 

 

העותרים הוסיפו, שמכיוון שכיכר אתרים מצויה בקו חוף הים, במרכזה של העיר תל אביב, מטבע הדברים שאותן דירות יהיו יקרות מאין כמותן והן יירכשו על ידי עשירי הארץ והעולם - מה שיהפוך את אותן דירות ל"דירות נופש", לשימוש של מספר חודשים בשנה.

 

בעתירה מופיעות טענות נוספות, ביניהן, הקמת המגדלים על הקו הראשון לים תחסום את הים והאוויר, ותיווצר הצללה כבדה שתחסום את השמיים הפתוחים והנוף לים מכל מקום בעיר. כל אלה, לצד השלכות שליליות מבחינת התחבורה, חניה, זיהום אוויר, מטרדי רעש, מחסור בשטחים ציבוריים ועוד.

 

כאמור, העותרים דורשים לבטל את התוכנית בחלקים הנוגעים למתחם כיכר אתרים, ולהעביר אותה לקבלת אישור מהלחו"ף.

 

מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "תכנית המתאר לעיר אושרה על ידי הוועדה המחוזית, לאחר שמיעת התנגדויות רבות והכרעת החוקר מטעם הוועדה בהתנגדויות.

 

"נושא הצורך באישור נוסף של הוולח"וף בנוגע להחלטות החוקר הינו באחריות הוועדה המחוזית והייעוץ המשפטי שלה. העתירה נלמדת בימים אלה והעירייה תשיב בבית המשפט כמקובל.

 

"בכל מקרה, התוכנית המפורטת לכיכר אתרים עדיין נמצאת בדיוני תכנון המלווים בהליכי שיתוף ציבור נרחבים, כולל שולחן עגול עם נציגים מציבור רחב, לרבות המתנגדים. בסיום הליך שיתוף הציבור תוצג תכנית מעודכנת ותובא לדיון בוועדה המקומית".

 

מהוועדה המחוזית תל אביב נמסר: "נכון למועד זה, העתירה טרם נתקבלה בוועדה המחוזית. עם קבלתה ולימוד הטענות המועלות בה, תובא עמדת הוועדה בפני בית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים