שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

אושרה תוכנית לכ-520 יח"ד בנווה צדק

התוכנית אושרה למתן תוקף בחודש יולי האחרון. כעת מדובר באישור הסופי, שיאפשר להוציא מכוחו היתרי בנייה ומכרזים. היא משתרעת על 38 דונם וכוללת, בנוסף למגורים, גם שטחי מסחר ושטחים ציבוריים. אופי הבינוי המתוכנן לאזור כולל בניינים של עד שלוש קומות ועליית גג

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה של תל אביב פרסמה היום (ה') ברשומות את תוכנית "תפרי נווה צדק צפון-מזרח", המשתרעת על 38 דונם וכוללת, בנוסף למגורים, גם שטחי מסחר ושטחים ציבוריים.

 

התוכנית כוללת מספר מתחמים, שימשיכו את נפח הבנייה האופייני לשכונה. מיקום הבנייה המתוכננת הינו בין רחוב יצחק אלחנן מצפון, שדרות רוטשילד ורחוב התלמי ממזרח, הרחובות לילינבלום ופינס מדרום ורחובות החרמון, תחכמוני ושבזי ממערב.

 

בין המתחמים המשמעותיים ישנו האזור שבין רחוב התלמי ממזרח לרחוב תחכמוני ממערב, המקשר בין נווה צדק לשדרות רוטשילד. התוכנית תחבר בין האזורים ותכלול ציר ירוק שיימשך מקצה שדרות רוטילד עד לים. בקצה שדרות רוטשילד מוצע מגרש למבנה ציבורי בשטח של 1,900 מ"ר.

 


 "תפרי נווה צדק" מכיוון צפון מזרח. לצפייה מוגדלת יש ללחוץ על התמונה

 

כמו כן, מתחם משמעותי נוסף הוא יצחק אלחנן, שיורחב לכיוון צפון (שלא במסגרת התוכנית הזו), ובדופן הצפונית שלו מתוכננים מגדלים. בשאר הרחוב יותרו שלוש קומות למגורים ומשרדים, כולל קומה מסחרית ועליית גג.

 

אזור התוכנית מאופיין כיום בשימושים שונים הכוללים מגורים, מסחר, בילוי, משרדים ומבני ציבור. רוב הבניינים באזור בני 1-2 קומות, ונמצאים במצב בינוני עד ירוד, חלקם מיועדים לשימור. אופי הבינוי המתוכנן לאזור כולל בניינים של עד שלוש קומות ועליית גג.

 


 

"תפרי נווה צדק" מכיוון צפון מזרח, תכנוני שטח. לצפייה מוגדלת יש ללחוץ על התמונה

 

יזם התוכנית היא עיריית תל אביב, אך הקרקע ברובה נמצאת בבעלות פרטית. התוכנית אושרה למתן תוקף בחודש יולי האחרון. כעת מדובר באישור הסופי, שיאפשר להוציא מכוחו היתרי בנייה ומכרזים.

 

בין מטרות התוכנית מצוין כי היא נועדה לאפשר את שיקום האזור, תוך שמירה על המרקם הקיים, קביעת ייעודי הקרקע, מבנים לשימור והוראות בנייה. 

 

כמו כן, התוכנית נועדה להמשיך את מרקם הבינוי האופייני לשכונת נווה צדק. "היותו של המתחם תפר בין תקופות שונות וסגנונות בנייה שונים מהווה אתגר תיכנוני. טיפול נכון בתפר יהיה כזה שיחזק את החיבור הפיזי בין האזורים תוך שמירה על אופיו ויחודו של כל אזור ואזור", נכתב בתוכנית.

 

כיכר עין גנים (הדמיה: מילבאואר אדריכלים) (הדמיה: מילבאואר אדריכלים)
כיכר עין גנים(הדמיה: מילבאואר אדריכלים)
 

לצד זאת, התוכנית לא כוללת שינויים במערך התחבורה והרחבת רחובות, למעט הרחבות מקומיות שיאפשרו הרחבת מדרכות. בנוסף, מציעה התוכנית מבנים לשימור שלא בהגבלות מחמירות, בעיקר סביב "כיכר עין גנים", וכן שטחי ציבור.

 

עו"ד צבי שוב, מומחה לתכנון ובנייה, נדל"ן והתחדשות עירונית: "מאז שנות ה-70 הייתה הקפאה תכנונית על פי תכנית המתאר הקודמת בשכונת נווה צדק מספר 1200. כעת לאחר שפורסמה התכנית לתוקף ברשומות יחלו מוסדות התכנון לקדם הוצאת היתרי בניה במקום ולפתח את השכונה בהתאם למתווה ולתקנון.

 

"מדובר בשכונה שהיא אחת היקרות והיוקרתיות ביותר בתל אביב וקידום התכנית מייצר אפילו פוטנציאל גבוה לעוד עליית מחירים למקום יקר מלכתחילה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים