שתף קטע נבחר

ראש השב"כ לשעבר פרי: "לא אוהב שלוקחים מאבטח בשירות למועדון חשפנות"

ח"כ יעקב פרי התייחס לקלטת של יאיר נתניהו ומתח ביקורת על ההתנהלות, אך הדגיש: "זה לא עניין הציבור לאן המאבטח מלווה אותו וישנו חיסיון בנושא". על תחקיר "עובדה" אמר: "מעולם לא העברתי לדרעי או למקורביו מידע בנוגע להאזנות סתר"

 

 

ראש השב"כ לשעבר, ח"כ יעקב פרי, התייחס הבוקר (שבת) לקלטת ההוללות של בנו של ראש הממשלה יאיר נתניהו, ואמר כי הוא "לא אוהב את העובדה שמאובטח לוקח נהג ומאבטח בשירות מדינת ישראל למועדון חשפנות". לדבריו, "בעבר, רק השב"כ החליט אם לאבטח ילדי ראש ממשלה, אך עם השנים הופקעה סמכותו בנושא. כפי שאמר ראש השב"כ לשעבר, יורם כהן, אכן לא הייתה המלצה לאבטח את יאיר ואבנר נתניהו".

"לא הייתה המלצה לאבטח את יאיר ואבנר נתניהו". יעקב פרי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"לא הייתה המלצה לאבטח את יאיר ואבנר נתניהו". יעקב פרי(צילום: ירון ברנר)

ח"כ פרי (יש עתיד) אמר את הדברים באירוע "שבתרבות" בנס ציונה. הוא הוסיף כי "ועדת השרים היא הגורם המוסמך, והחל מהרגע שהוחלט לאבטח אותם הדבר מחייב. כאזרח ישראלי אני אומר שלא אהבתי את ההקלטות ששמענו. העיסוק סביב האבטחה הוא שולי יותר והדיון לא צריך להיות על סביב נושא האבטחה עצמה".

 

 

עוד אמר פרי: "מדובר במשובה של צעירים. המאבטח לא צריך לדווח על זה, זה לא עניין לציבור. אבל הדיון לא צריך להיות על האבטחה, צריך לבדוק אם הוועדה שקלה שיקולים ענייניים או שיקולים סמי-פוליטיים".

 

בתגובה לכך הבהירו בהמשך ב"יש עתיד": "דבריו של ח"כ פרי נאמרו כתגובה לשאלת אבטחת בניו של ראש הממשלה. כאשר מתקבלת החלטה רשמית על אבטחת אישיות כלשהי, זה לא עניין הציבור לאן המאבטח מלווה אותו וישנו חיסיון בנושא, אלא אם מדובר בעבירה פלילית או בביטחון המדינה".

"לא הייתה המלצה לאבטח". יאיר נתניהו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"לא הייתה המלצה לאבטח". יאיר נתניהו(צילום: מוטי קמחי)

פרי התייחס גם לתחקיר "עובדה" ששודר השבוע, ובו נטען כי הוא נכשל בבדיקות פוליגרף שנועדו לברר אם העביר מידע על האזנות הסתר לשר הפנים אריה דרעי בעת החקירה נגדו.

 

לדברי פרי, "במסגרת תפקידי כראש שב"כ, ביני ובין השר דרעי היו יחסי עבודה שוטפים. במסגרת החקירה נגדו בתחילת שנות ה-90, השר דרעי הלין בפניי על חקירותיו וציין מיוזמתו כעובדה מוגמרת שהוא מואזן. הוא אמר שמתאכזרים אליו, יורדים לחייו. הוא דיבר על זה עם כולם. מעולם לא ביקש להתערב או ביקש ממני דבר בנושא, ואני כמובן לא הגבתי לדבריו מעולם".

 

על בדיקות הפוליגרף השיב פרי: "נתבקשתי והסכמתי, ללא כל היסוס, לעבור פוליגרף. לא היה לי אז, בדומה להיום, דבר להסתיר בעניין זה. צריך להבין - לעיתים קרובות בדיקת פוליגרף נערכת במספר סבבים, אשר שייכים כולם לאותה הבדיקה. אני ערכתי שתי בדיקות, אחת מהן כללה שני סבבים. בביטחון מלא אני יכול לומר לך, פעמים רבות מדובר על תוצאה שאינה חד משמעית".

 

הוא הוסיף: "מאותה סיבה הבדיקה משמשת ככלי חקירה בלבד, ולא יכולה לשמש כראייה קבילה בבית משפט". בעניין התגובה לתחקיר אמר כי "לצוות התוכנית השבתי שעשיתי בדיקה אחת, שכן ב-30 שנותיי בשירות הבטחון הייתי מעורב במאות בדיקות פוליגרף, וכך זכרתי כאשר נשאלתי על הנושא שהעלו בפניי על פרשה שקרתה לפני יותר מ-20 שנים".

 

בעניין החקירה ותוצאותיה אמר ח"כ פרי כי "תיק החקירה נסגר, היועמ"ש דאז קיבל את ממצאי החקירה והחליט לפעול בהתאם. צוות החקירה לא מצא ראיות להעמיד לדין, כפי שהיה מודע בעצמו למגבלות מכשור הפוליגרף".

 

ח"כ פרי הוסיף ואמר: "חבל שתוכנית תחקירים רצינית כמו 'עובדה' לא מדייקת בעובדות. חוסר ההבנה המקצועית והבסיסית של מכשיר הפוליגרף ניכר היטב. צוות התוכנית בחר לפעול כגנבים בלילה באירוע שבו הופעתי. אם הם היו בוחרים לצלצל מראש, כפי שעשו עם כל שאר המרואיינים בתחקיר, פורשים בפניי את טענותיהם ומבקשים את תגובתי, הייתי בא בשמחה להסביר. במקום זה הם בחרו לבצע מארב, מה שמצביע על העובדה שמדובר בתחקיר מגמתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר, מוטי קמחי
יעקב פרי ויאיר נתניהו
צילום: ירון ברנר, מוטי קמחי
מומלצים