שתף קטע נבחר

5 מתכונים לתבשילי קדירה

עם כבש, עם עוף, עם עדשים, עם דג - ואפילו עם בירה: מתכונים לארוחה שלמה בתוך סיר אחד

המתקתקה - קדירת עוף בירקות שורש

המצרכים (ל-4 מנות):

2 כפות שמן זית

400 גר' בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים

5 גזרים, קצוצים לקוביות

1 ק"ג ירכי עוף ללא עצמות ועור (אפשר גם חזה)

3 שיני שום, קצוצות גס

2 עלי דפנה

1 מקל קינמון

חופן שעועית, מבושלת

רוטב טריאקי רימון או שזיף רימון

500 גר' ציר עוף או מים רותחים

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

להגשה - אורז לבן


תבשיל קדירה (צילם: shutterstock)
תבשיל קדירה עם עוף(צילם: shutterstock)
אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבהב בינונית. מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים במשך 8-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  2. כשהבצלים מתרככים וקצת מקורמלים, מוסיפים את הגזרים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העוף, השעועית, השום, עלי הדפנה, קינמון, רוטב רימון ואת הציר (או מים).
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה על מנת לצמצם את הנוזלים.
  5. מבשלים במשך 45-50 דקות עד שהעוף מבושל ורך.
  6. מתבלים במעט מלח פלפל, מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומגישים לצד אורז לבן.

 

הטבעונית: תבשיל עדשים וירקות חורף

המצרכים (ל-4 מנות):

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 כוס עדשים ירוקות או שחורות

1 כפית מלח

3 סלקים חתוכים לחצי

1 כוס דלעת ערמונים או דלעת אחרת חתוכה לקוביות

3 גזרים קלופים ומגורדים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 בקבוק רוטב צ'ילי שום מתוק

תבשיל קדירה (צילם: shutterstock)
תבשיל קדירה טבעוני(צילם: shutterstock)
אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
  2. מוסיפים את העדשים, מלח פלפל ו-1/2 3 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה.
  3. מוסיפים את הסלקים והדלעת ואת הרוטב צ'ילי-שום. מצמצמים לאט ותוך כדי ערבוב במשך 20 דקות.
  4. מוסיפים את הגזרים ומבשלים למשך עשר דקות נוספות, או עד שרוב הנוזל נספג.
  5. מסירים מהלהבה ומערבבים לתוך התבשיל את הפטרוזיליה.
  6. מגישים מיד, לצד לחם.

  

האסייתית: תבשיל דג בקארי וחלב קוקוס  

המצרכים (ל-2 מנות):

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק (לאוהבי החריף)

1/2 בקבוק רוטב מנגו קארי

1 פחית חלב קוקוס

340 גר' פילה דג לבן לבחירתכם, חתוך לריבועים

תבשיל קדירה (צילם: shutterstock)
תבשיל קדירה עם דג בחלב קוקוס(צילם: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה על להבה בינונית.
  2. מכניסים פנימה בצל, בצלים ירוקים ופלפל חריף.
  3. מבשלים ומערבבים עד שהבצלים רכים, במשך חמש דקות.
  4. מוסיפים את רוטב הקארי ומערבבים במשך 2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את חלב הקוקוס לתערובת ומצמצמים על להבה בינונית עד לקבלת מרקם חלק.
  6. מכניסים את הדג, מכסים את המחבת ומבשלים למשך 5-7 דקות
  7. מגישים לצד אורז לבן או לחם טרי פרוס.

 

השיכורה: קדירת בשר בקר בבירה

המצרכים (ל-4 מנות):

2 כפות שמן זית

1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות עבות

מלח ופלפל לתיבול

1/2 כוס קמח לבן רגיל לציפוי

6 שיני שום, קצוצות גס

2 בצלים בינוניים, חתוכים לעיגולים

רוטב דבש בלסמי בצל

3/4 כוס ציר בקר או מים רותחים

2 כוסות בירה

3 עלי טימין

1 עלה דפנה

להגשה - לחם

תבשיל קדירה (צילם: shutterstock)
תבשיל קדירת בשר בבירה(צילם: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל בקערה. מוסיפים קמח ומצפים את הבשר בקמח.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים את הבשר וצולים עד להשחמה, במשך 8 דקות בערך.
  4. מוציאים ומעבירים לקערה נפרדת.
  5. מוסיפים את השום והבצלים ומערבבים עד לקרמול, בערך 20 דקות
  6. מוסיפים חצי מכמות הבירה ומבשלים תוך ערבוב וגירוד הסיר, עד לצמצום, במשך כארבע דקות.
  7. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את יתר הבירה, ציר או מים רותחים, רוטב דבש בלסמי בצל ואת עלי הטימין והדפנה עם מעט מלח פלפל.
  8. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהבשר רך, בערך למשך שעתיים-שלוש.
  9. מגישים עם לחם.

 

הדרום-אפריקאית: קדירת כבש

המצרכים (ל-4-6 מנות):

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון גס לתיבול

1/2 כוס קמח לבן רגיל

1 ק"ג בשר כבש, חתוך לקוביות שוות

1 בצל, קצוץ

2 כפיות שורש ג'ינג'ר, מגורר

2 כפיות שיני שום, קצוצות

2 כפיות כוסברה, טחונה

1 כפית כמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כפית קינמון טחון

800 גר' עגבניות, מקולפות וקצוצות

1/4 בקבוק רוטב שזיף רימון

3/4 כוס ציר עוף או מים רותחים

2 עלי דפנה

800 גר' שעועית ירוקה

 

הוראות ההכנה:
  1. שפכו את הקמח לקערה שטוחה וצפו בו את קוביות הכבש.
  2. צרבו את בשר הכבש בשמן זית על מחבת עד להשחמה והניחו בצד.
  3. הניחו באותה המחבת בצל, גי'נג'ר ושום וטגנו עד לריכוך.
  4. הוסיפו את כל התבלינים והחזירו את הבשר למחבת.
  5. הוסיפו את העגבניות, רוטב שזיף רימון וציר עוף. צמצמו על להבה נמוכה מאוד למשך שעתיים, או עד שהבשר רך מספיק.
  6. הוסיפו את השעועית הירוקה ובשלו עד להתרככות השעועית. שפרו תיבול לפי הטעם והגישו עם אורז לבן או פירה.

 

המתכונים באדיבות "יד מרדכי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים