שתף קטע נבחר

שופרסל החליטה לעזוב? לאומי קארד משיבה מלחמה

פרסום ראשון: אחרי המכה שחטפה לאומי קארד בעקבות החלטת שופרסל על הפסקת השותפות במועדון האשראי המשותף וחבירה לכאל המתחרה, השיקה לאומי קארד כרטיס אשראי חדש שיתחרה על לקוחות שופרסל על ידי החזר מקנייתם

שלושה חודשים אחרי ששופרסל הודיעה על כוונתה להפסיק את השותפות עם לאומי קארד ולעבור להנפקת כרטיסי אשראי בשיתוף עם כאל, ויומיים אחרי שהחלה להציע את הכרטיסים הללו ללקוחות, לאומי קארד משיבה אש ומנפיקה כרטיס מתחרה.

 

בימים הקרובים תחשוף לאומי קארד כרטיס אשראי חדש שיכלול החזר של 2.5% מהקניות שיתבצעו ב-10 רשתות מזון גדולות, ובהן שופרסל.

 

כרטיס SUPER PAY BACK יאפשר ללקוח לצבור החזר של 2.5% על עסקאות ברשתות רמי לוי, אושר עד, שופרסל, יש, יינות ביתן, ויקטורי, מגה, יוחננוף, טיב טעם וחצי חינם - כל עוד עסקאות רשתות המזון בכרטיס מהוות עד מחצית מהשימוש בכרטיס.

 

כמו כן, החברה תשיק כרטיס נוסף בשם TOTAL PAY BACK, שיאפשר צבירה של 1% על סך העסקאות המבוצעות בכרטיס (ולא רק ברשתות המזון) ו-0.5% בעסקאות במוסדות ממשלתיים (חשכ"ל).

 

בשני סוגי הכרטיסים ניתן יהיה לצבור עד 2,000 שקל לכרטיס בשנה, כאשר את הסכומים הנצברים ניתן יהיה לממש באמצעות כרטיס Gift Card דיגיטלי. בחברה מתכוונים לתת הטבה נוספת, במסגרתה מחזיקי הכרטיס יקבלו גם מתנת הצטרפות בשלושת החודשים הראשונים, הכוללת החזר מוגדל של 5% על כל עסקה ברשתות המזון בכרטיס SUPER PAY BACK או על סך העסקאות בכרטיס TOTAL PAY BACK ופטור מלא מדמי כרטיס בשנה הראשונה, זאת בנוסף ל"תוכנית פינוקים".

 

קרב על חצי מיליון כרטיסים 

במהלך השבועות האחרונים, כשהבינו בחברה כי המהלך של שופרסל בלתי הפיך ואחרי ניסיונות שלא צלחו לבטל את ההחלטה, שקדו בחברה על מתן מענה כדי להתמודד עם המכה הקשה שנחתה עליהם.

 

בדומה לשיתוף הפעולה עם לאומי קארד, על פי ההסכם בין שופרסל לכאל, גובה שופרסל דמי כרטיס מחברי המועדון וחולקת עם חברת האשראי, שמתפעלת את כרטיסי האשראי, את הריבית הנגבית מהלקוחות שנטלו הלוואה ואת העמלות השונות.

 

ההסדר הזה מכניס לשופרסל עשרות מיליוני שקלים בשנה, כאשר בשנת 2016 רשמה החברה הכנסות של 75 מיליון שקל מהפעילות המשותפת, ובמחצית הראשונה של 2017 ההכנסות עמדו על יותר מ-40 מיליון שקל.

 

מנכ"ל לאומי קארד, רון פאינרו (צילום: בני גמזו לטובה) (צילום: בני גמזו לטובה)
מנכ"ל לאומי קארד, רון פאינרו(צילום: בני גמזו לטובה)

מהסכם העקרונות שחתמו הצדדים, עולה כי כאל התחייבה שהכנסות שופרסל מפעילות האשראי יעמדו על 65-73.7 מיליון שקל בשנה. במקרה שסך ההכנסות של שופרסל מפעילות מועדון האשראי יפחת מ-65 מיליון שקל בשנה במהלך כל אחת משלוש השנים הקרובות, כאל תשלם לחברה את ההפרש עד תום הרבעון הראשון בכל שנה ביחס לשנה הקודמת. בנוסף הוסכם כי שופרסל תהיה זכאית לשני בונוסים של 35 מיליון שקל כל אחד בתום השנה הרביעית והשמינית להסכם.

 

מועדון שופרסל הוא בין מועדוני האשראי הגדולים בישראל והוא כולל יותר מחצי מיליון כרטיסי אשראי פעילים, מה שמהווה מכה קשה ללאומי קארד שעלולה לאבד כ-15% מלקוחותיה.

 

התהליך של מעבר הלקוחות מכרטיסי לאומי קארד לכאל צפוי להיות ארוך, הואיל וההסכם הישן עדיין תקף לגבי כרטיסים קיימים (עד 3 שנים מיום ההנפקה). בכוונת לאומי קארד לנסות ולהשאיר את אותם לקוחות בחיקה תוך ניסיון להציג בפניהם את האפשרות ליהנות משני המועדונים - גם הטבות שמעניקה החברות במועדון שופרסל (ללא כרטיס אשראי) וגם החזר על הקניות באמצעות כרטיס האשראי החדש שלה.

 

לאומי קארד נמצאת בתקופה קריטית מבחינתה על רקע החובה שחלה על חברת האם שלה – בנק לאומי, למכור את האחזקות בה, במסגרת החוק לעידוד התחרותיות במערכת הבנקאית.

 

החברה נדרשת להציג ערך לקונה פוטנציאלי ולכן היא צפויה לצאת עם הצעות ושיתופי פעולה נוספים כדי לנסות להגדיל את נתח השוק שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרטיס החדש של לאומי קארד
מומלצים