שתף קטע נבחר

82% מההון שנוצר ב-2017 הלך לכיסם של 1% מעשירי העולם

42 מיליארדרים בעולם שווים כמו כל המחצית הענייה של אוכלוסיית העולם, כך על פי דו"ח שפרסם ארגון הצדקה Oxfam שמותח ביקורת חריפה על חלוקת העושר והרחבת הפערים הכלכליים

הפער בין העשירים כקורח ושאר העולם התרחב בשנה שעברה, בעוד השפע העולמי נשאר בבעלותו של מיעוט קטן.

 

 העשירים הרוויחו הפחתות מס כפולות מהעניים

עושרם של 8 מיליארדרים שווה ל-3.6 מיליארד איש

 

82% מההון שנוצר בעולם בשנה שעברה הלך לכיסם של 1% בלבד מהאוכלוסייה הגלובלית, בעוד שמחצית מאוכלוסיית העולם לא ראתה שום עלייה בהכנסותיה, כך הודיע ארגון הצדקה Oxfam. הארגון האשים בהרחבת הפערים תופעות כמו התחמקות מתשלום מסים, השפעת חברות פרטיות על המדיניות הכלכלית, שחיקה בזכויות עובדים, וקיצוצי הוצאות ממשלתיים.

 

הארגון הפיק דו"חות דומים בחמש השנים האחרונות. ב-2017 הארגון חישב שלשמונת האנשים העשירים ביותר בעולם יש הון שמשתווה להון שנמצא בידי מחצית מאוכלוסיית העולם, מספר שתוקן על ידו ל-61 אנשים עשירים. השנה, לפי הארגון, המספר הזה עומד על 42 בני אדם. 

השפע העולמי נתון בידי מעטים (צילום: shtterstock) (צילום: shtterstock)
השפע העולמי נתון בידי מעטים(צילום: shtterstock)
 

יו"ר הארגון, מארק גולדרינג, אומר שהשינויים התכופים בסטטיסטיקה המתפרסמת משקפים את העובדה שהדו"ח מתבסס "על המידע הטוב ביותר הזמין בנקודת זמן מסוימת". יחד עם זאת, הוא קרא לתוצאות שהתפרסמו "רמה בלתי מתקבלת על הדעת של אי שוויון".

 

הדו"ח של Oxfam מתפרסם במקביל לקיומו של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, אירוע שמושך רבים ממנהיגי העולם הכלכלי והפוליטי. אמנם האי שוויון העולמי נדון בדרך כלל בוועידה, אבל גולדרינג אומר ש"הגישה האסרטיבית לגביו בדרך כלל מתמוססת במהירות עם הופעת ההתנגדות הראשונה".

 

הארגון מנסה לקדם חשיבה מחדש של מודלים עסקיים, מתוך טענה שהתמקדותם של המודלים הקיימים במיקסום הרווחים וההחזרים לבעלי המניות, תוך התעלמות מההשפעות החברתיות הרחבות של סדר עדיפויות שכזה, היא דבר שגוי. לטענת הארגון, יש "תמיכה עצומה" לפעולה בנושא, עם 72% מתוך 70 אלף אנשים שנסקרו על ידו בעשר מדינות שאמרו שממשלותיהם חייבות "לטפל בנושא הפער בין העשירים והעניים בדחיפות".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים