שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך תכינו מאפה חצילים וגבינה של ארז קומרובסקי
    ארז קומרובסקי משדך חצילים ושלל גבינות למאפה טעים מבצק ללא שמרים
    צילום: אביהו שפירא | עריכה: גלעד ילון

    צילום: אביהו שפירא | עריכה: גלעד ילון

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    מאפה גאלט חצילים

    המצרכים:

    לבצק -  

    1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

    300 גר' חמאה מלוחה קרה, חתוכה לקוביות

    1 ביצה

    6-5 כפות מי קרח

    1/4 כפית מלח

     

    למלית -

    5-4 חצילים איטלקיים/לבנים/בלאדי/סגולים (או כל מה שאתם משיגים ומרגיש לכם קל ובלי גרעינים)

    6 שיני שום, קצוצות דק

    200 גר' גבינת ריקוטה טרייה

    200 גר' גבינה בולגרית

    100 גר' גבינת פקורינו

    10 עלי בזיליקום

    1 פלפל חריף, קצוץ דק

    2 חלמונים

    1 חלמון מדולל במעט חלב, להברשה

    מלח - לפי הטעם

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את החצילים - קולפים את החצילים, חותכים לקוביות בגודל ס"מ בערך, מפזרים מעט מלח גס ושמים במסננת לחצי שעה כדי להיפטר מהנוזלדים. מטפטפטים שמן זית על החצילים, וצורבים במחבת לוהטת במשך מספר דקות תוך כדי ניעור המחבת עד שהחצילים זהובים קלות.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. מכינים את הבצק - לשים את הקמח והבצק עד לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים את המים, הביצה והמלח. ממשיכים בלישה קצרצרה עד לקבלת בצק אחיד, ומעבירים למקום קריר למנוחה כשעה (אפשר להכניס גם למקרר למשך הלילה). כשהבצק התקרר, מרדדים אותו לקוטר של 36 ס"מ.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    3. ממלאים את הבצק ואופים - בקערה מערבבים את מרכיבי המילוי לתערובת אחידה, ומסדרים במרכז הבצק עד לקוטר של 28 ס"מ.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. מקפלים פנימה את דפנות הבצק כך שתיווצר הצורה הקלאסית של הגלאט, מורחים את הקצוות בחלמון מדולל בחלב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-28 דקות.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים