שתף קטע נבחר

בדיקה: 1 מכל 6 חברות בענף הרהיטים נמצאת בסכנת קריסה

מטבחי דקור לא לבד: מבדיקה של CofaceBdi עולה כי רמת הסיכון של החברות המייצרות מטבחים, חדרי שינה, חדרי אוכל וכדומה - זינקה ב-8.8% בתוך שלושה חודשים. הסיבות: הגידול בייבוא רהיטים מסין, הירידה בהתחלות הבנייה ותוכנית מחיר למשתכן

 

 

אחת מכל 6 חברות בענף העץ והרהיטים נמצאת כיום בסיכון משמעותי לקריסה, ואחת מתוך כל 10 חברות בסכנת סגירה מידית. כך עולה מבדיקה שערכה חברת המידע העסקי CofaceBdi.

 

הוצא צו הקפאת הליכים לשלושה חודשים לחברת מטבחי דקור

 

מדובר בחברות המייצרות מטבחים, חדרי שינה, חדרי אוכל וכדומה. לפי הנתונים, 62.4% מהחברות בענף נמצאות בדרגת סיכון של 10-7, כאשר 10 מהווה את רמת הסיכון הגבוהה ביותר, שמשמעותה אפשרות ממשית לסגירה מיידית של העסק.

 

עוד עולה מנתוני מדד הסיכון של החברה, כי תעשיית העץ והרהיטים מדורגת בדירוג 6.78, עלייה של 8.8% בתוך 3 חודשים. בכך עלתה רמת הסיכון של הענף לראשונה מעל לרמת הסיכון הכללית במשק, העומדת על 6.75, והגיעה לרמת הסיכון הגבוהה ביותר מאז 2016.

 

"מחיר למשתכן מורידה את הרווחיות בענף"

ב-CofaceBdi מסבירים את הנתונים בעזרת מספר גורמים. ״ענף העץ והרהיטים מתמודד כיום עם מספר אתגרים", מסבירה תהילה ינאי, מנכ״לית משותפת בחברה. "הראשון הוא הירידה בהתחלות הבנייה במשק, בשלושת הרבעונים הראשונים של שנת 2017 חלה ירידה של כ-7% בהתחלות הבניה של דירות חדשות, מה שגורר ירידה בביקושים למוצרים כמו מטבחים, ריהוט, דלתות ועוד".


 

"בנוסף, תוכנית מחיר למשתכן גורמת לירידה ברווחי החברות בענף", היא מציינת. "ענפי המטבחים והרהיטים לבית נהנו לפני תכנית מחיר למשתכן במידה רבה מהשדרוגים שרוכשי הדירות היו מזמינים מהקבלן. תוכנית מחיר למשתכן אינה מאפשרת ביצוע שדרוגים, מה שהותיר את החברות הנלוות לענף עם מכירות מוצרים עם רווחיות מאד נמוכה ומעט מאד שדרוגים רווחיים".

  

חדר שינה (תמונת ארכיון) (צילום:shutterstock) (צילום:shutterstock)
חדר שינה (תמונת ארכיון)(צילום:shutterstock)

גורם שלישי ומשמעותי לדבריה, הוא הגידול בייבוא של רהיטים מחו"ל, בעיקר מסין. "היצרנים הישראלים מתמודדים עם יבוא של מוצרים מוזלים מסין גם על ידי חברות וגם על ידי פרטיים ככל שגוברת התופעה של ישראלים הנוסעים לסין ורוכשים ריהוט מלא לדירות ביבוא ישיר", אומרת ינאי.

 

לצד העלייה בסיכון בענף העץ והרהיטים, בחברה מציינים גם כי חלה עלייה בסיכון בענף תשומות הבנייה, הכולל חברות המייצרות את חומרי הבנייה לענף. בתוך כך, ברבעון הרביעי של 2017 עלתה רמת הסיכון בענף ל-6.56, עלייה של 2.5% לעומת הרבעון השלישי.

 

הסיכון הנשקף לחברות בענף נותן כבר את אותותיו בשטח: בית המשפט המחוזי הוציא בשבוע שעבר צו הקפאת הליכים למשך שלושה חודשים לחברת מטבחי דקור ולבעל השליטה, יוסף אלקובי, בשל חובות של כ-105 מיליון שקל. ההקפאה נועדה כדי לנסות ולמצוא משקיע לחברה. עוה"ד ליזה חדש ומור נרדיה, מונו כנאמנים לתקופת הקפאת ההליכים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי ידלין, מטבחי Decor
מטבחי דקור. לא לבד
צילום: אבי ידלין, מטבחי Decor
מומלצים