שתף קטע נבחר

מפקחי בטיחות נוספים לאתרי הבנייה

עדיין מדובר במספר מצומצם של מפקחים, שתפקיד לעקוב אחר הנעשה בכ-13 אלף אתרי בנייה בישראל. השר כץ: "הפרות בטיחות כמעט בכל אתר"

 

 

 

10 מפקחי בנייה חדשים יוסמכו היום (ג') לתפקיד, במסגרת טקס שייערך בנוכחות שר העבודה והרווחה, חיים כץ. המפקחים החדשים יצטרפו ל-18 המפקחים הפועלים כיום בשטח, לפי נתוני מינהל הבטיחות במשרד.

 

גם ב-2017: פועלי הבניין צונחים אל מותם, ואין מי שנותן את הדין

"שקופים בחייהם ובמותם": לאן נעלמו 6 הרוגי תאונות עבודה בבניין?

דרישה: לאסור כניסת בני נוער לאתרי בנייה

 

למרות התוספת, עדיין מדובר במספר מצומצם ביותר של מפקחים, ביחס להיקף הפיקוח המצופה מהם: המפקחים אחראים לעקוב אחר כ-13 אלף אתרי בנייה בישראל, לוודא כי הם עומדים בתקנות הבטיחות ולנקוט בפעולות אכיפה, מהטלת קנסות ועד סגירת אתרים. במשרד העבודה ציינו, כי המפקחים שמצטרפים כעת למערך, מהווים את הצעד הראשון בהליכי גיוס כוח אדם לנושא, שהחלו במשרד. יש לציין כי לפי נתוני הפורום למניעת תאונות עבודה, מספר המפקחים בשטח עומד על 22, אולם במשרד לא אישרו את הנתון.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

המפקחים קיבלו רכב והעלאה, אך לא יהיו עובדי מדינה

צעד נוסף בו נקטו לאחרונה במשרד המטרה לשפר את הפיקוח על בטיחות העובדים בענף הבניין, הוא הקצאת כלי רכב למפקחים, שעד כה נדרשו לנסוע ברכבם הפרטי או בתחבורה ציבורית כדי להגיע לאתר בנייה בו דווח על הפרת בטיחות. במשרד הוסיפו כי מעתה כל מפקח יעבוד קרוב לאזור מגוריו כדי להיות זמין לאתרי הבנייה שבפיקוחו.

 

לצד צעדים אלו, שכר המפקחים גדל לאחרונה בכ-3,500 שקל בחודש, לסכומים שנעים בין 10,300 שקל לכ-18 אלף שקל למפקח, זאת בעקבות הסכם אותו יישם השר כץ. עם זאת, המפקחים נדרשו לעבור לחוזים אישיים על מנת לקבל את התוספת לשכר.

שר העבודה והרווחה חיים כץ. "שיפרנו את תנאי ההעסקה" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
שר העבודה והרווחה חיים כץ. "שיפרנו את תנאי ההעסקה"(צילום: אוהד צויגנברג)
 

בנוסף, בתחילת החודש נכנסה לתוקף ההוראה שמטילה עיצומים אישיים על קבלנים רשלניים בגין עבירות בטיחות באתרי בנייה בסך של 20-35 אלף שקלים. עם זאת, ועדת העובדה והרווחה אישרה באותו היום תקנות של משרד העבודה, לפיהן קבלנים שתיקנו את הליקויים הבטיחותיים שנמצאו אצלם, יוכלו ליהנות מהפחתת חלק מהעיצומים שהוטלו עליהם.

 

מאות עיצומים כספיים במאות אתרים

במשרד מציינים כי שדרוג תנאי ההעסקה יסייעו בשמירה וגיוס של כוח אדם איכותי. "הגדלת כוח המשימה יאפשר למשרד להגביר את היקפי האכיפה והפיקוח באתרי הבנייה ולשפר את מדדי הבטיחות הנמוכים בענף", ציינו במשרד, "במסגרת תקנות צווי הבטיחות החדשים שנכנסו לתוקפם החודש הוטלו מאות עיצומים כספיים במאות אתרים ברחבי בארץ ויחד עם המפקחים החדשים יינתן מענה נרחב בשטח". 

 

עוד ציינו במשרד כי במקביל לפעילות האכיפה, נעשית בשטח עבודת הסברה על ידי מדריכי המוסד לבטיחות וגהות, שביצעו הדרכות בכ-400 ביקורים באתרי הבנייה ברחבי הארץ וחילקו לעובדים ערכות הדרכה בשפות שונות. לצד אלו, המדריכים חילקו כ-3,000 אפודי מגן זוהרים לפועלי הבניין ובכל בוקר שולחים ליותר מ-2,000 קבלנים הודעות טקסט הקוראות להם לשמור על חיי אדם באתרי הבנייה.

 

"תחום הבטיחות באתרי הבנייה הופקר לחלוטין ויותר מידי עובדים נפצעו וקיפחו את חייהם לאורך השנים", מסר השר כץ. "בתוך שנה וחצי יצרנו כלי הרתעה משמעותי ושיפרנו את תנאי העסקה של המפקחים במטרה לשמר כוח אדם איכותי במערך האכיפה המשרדי. לצערי אנו נתקלים בהפרות בטיחות כמעט בכל אתר. אני קורא לכל קבלן להצטרף למאמצינו לבלום הקטל באתרי הבניה, להקפיד על תקנות קלה כחמורה ולשמור על חיי אדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות הפורום למניעת תאונות עבודה
עבירת בטיחות - מנוף מרים פועל בתוך מיכל אשפה
צילום: באדיבות הפורום למניעת תאונות עבודה
מומלצים