שתף קטע נבחר

המירוץ לבזק: אלשטיין והאחים נוימן הגישו הצעות לרכישת יורוקום

שעות ספורות לפני אסיפת הנושים, הציע אלשטיין באמצעות דסק"ש הצעה גבוהה מזו של סיידוף שעומדת על מיליארד שקל. גם האחים נוימן הגישו הצעה רשמית לרכישת השליטה בחברה, בהיקף של 1.06 מיליארד שקל

שעות ספורות לפני אסיפת הנושים הגיש אדוארדו אלשטיין הצעה לרכישת השליטה ביורוקום. ההצעה הוגשה באמצעות חברת דיסקונט השקעות שנשלטת גם היא בידיו.

 

האחים נוימן במירוץ לבזק, אלשטיין יגיש הצעה מחייבת

לפרק את אלוביץ': הרשימה החשאית של המתעניינים בנכסי יורוקום

יורוקום הגישה לביהמ"ש בקשה להסדר חוב: סיידוף יזרים 400 מיליון שקל

 

לכלכליסט נודע כי ההצעה הוגשה הבוקר (ג') לבנקים וליורוקום, ובה שני שלבים: שלב ראשון של רכישת מניות מידטאון מידי יורוקום נדל"ן תמורת 170 מיליון שקל, ורכישת מניות השליטה בחברת האנרגיה הנקייה אנלייט (15.3%) מידי יורוקום תקשורת תמורת 130 מיליון שקל.

 

שלב זה בהצעה, כלומר רכישת שני הנכסים, הינו מחייב מבחינת דסק"ש במידה ועד ל-11 בפברואר, כלומר תוך שבועיים, תוגש ליורוקום על ידי דסק"ש הצעת הסדר כולל.

 

רכישת מידטאון תעניק ליורוקום נדל"ן, שלה חוב של 250 מיליון שקל לקונסצורסיום מלווים בראשות בנק מזרחי-טפחות, אפשרות לפרוע חלק גדול של חובה.

אדוארדו אלשטיין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אדוארדו אלשטיין(צילום: מוטי קמחי)
 

בנוסף, מציע אלשטיין לרכוש את החברות התפעוליות של יורוקום ב-75 מיליון שקל ואת יתר החברות ב-700 מיליון שקל. העיסקה כפופה למכירת סלקום תוך חצי שנה מאישור בית המשפט. היקף ההצעה, 1.075 מיליארד שקל - גבוה מזו של נתי סיידוף שעידכן את הצעתו הבוקר.

 

כפי שנחשף בכלכליסט, גם האחים צחי וחן נוימן מצטרפים רשמית למירוץ אחר השליטה בבזק. לכלכליסט נודע כי היום (ג') בצהריים הגישו האחים הצעה רשמית לא מחייבת לרכישת השליטה בחברה.

צחי וחן נוימן ()
צחי וחן נוימן
 

שני האחים, בעלי קבוצת אלון הפועלת בתחום הרכב ומשקיעה בנדל"ן ובחברות סטארט אפ בארץ ובחו"ל, מציעים 520 מיליון שקל במזומן עבור החברה, ותשלום נוסף של 290 מיליון שקל בפריסה לשבע שנים. מרכיב משמעותי בהצעה הוא הזרמה מיידית של 250 מיליון שקל לפתרון בעיית החוב של יורוקום נדל"ן לבנק מזרחי-טפחות והמלווים האחרים. היקף ההצעה של נוימן שמתמודדים יחד עם שותפים מברזיל ואנגליה הוא 1.06 מיליארד שקל.

 

בנוסף מציעים האחים מנגנון אפסייד של 80 מיליון שקל נוספים. יצויין, כי גם אלשטיין מציע מנגנון אפסייד של עד 450 מיליון שקל נוספים בהתאם לביצועי מניות החברות הנרכשות, חללחק, אינטרנט זהב ואנלייט.

 

האחים נוימן קיימו בשבועות האחרונים סדרת פגישות עם בנק דיסקונט לצורך הגשת ההצעה, ובכוונתם להגיע למיתווה עיסקה מהיר כדי להחזיר את יורוקום למהלך עסקים רגיל אחרי המשבר.

 

סיידוף, שכאמור עידכן את הצעתו הבוקר, מציע 375 מיליון שקל במזומן, 350 מיליון שקל במועד השלמת ההסדר ו-25 מיליון שקל נוספים שנה לאחר מכן. בנוסף הוא מציע מנגנון אפסייד שבו אם שווי מניות אינטרנט זהב שבידי אלוביץ יעלה מעל 650 מיליון שקל הוא יעביר 50 מיליון שקל נוספים.

נתי סיידוף (צילום: אוראל כהן) (צילום: אוראל כהן)
נתי סיידוף(צילום: אוראל כהן)
 

תשלום נוסף יהיה של 350 מיליון שקל בפריסה לשבע שנים. כמו כן הוא מציע לפרוע את ההלוואה של יורוקום נדל"ן באמצעות הלוואה לחמש שנים, שאותה הוא מבקש מדיסקונט, פועלים והבינלאומי - נושי יורוקום תקשורת. היקף ההצעה של סיידוף הוא מיליארד שקל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים