שתף קטע נבחר

כל מה שאתם צריכים לדעת על שבוע הקולינריה הצרפתי

17 שפים צרפתיים יתארחו בשבוע הבא ב-13 מסעדות ברחבי הארץ. מי מגיע ולאן? כל המידע

שבע ערים בישראל יארחו במשך שלושה ימים בשבוע הבא את שבוע הקולינריה הצרפתי, שבמהלכו יתארחו 17 שפים צרפתיים ב-13 מסעדות בארץ.

 

השפים הצרפתיים, שחלקם עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים, יבשלו עם שפים מקומיים מ-13 מסעדות וקונדיטוריה אחת. הם יבנו יחד תפריטים צרפתיים מיוחדים ויאפשרו לקהל הרחב לחוות את המטבח הצרפתי מזווית אחרת.

 

בראש המשלחת הצרפתית עומד השף גיום גומז (Gomez Guillaume), השף הראשי של ארמון האליזה ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית. השנה יתמקד האירוע בחבל איל דה-פרנס, ובשל כך הוא יכלול גם שפים שיגיעו מהאזור הזה, ובהם השפיות פלורה מיקולה (Flora Mikula) ורוגי דיה (Rougui Dia).

 

במהלך שבוע הקולינאריה הצרפתי, המסעדות המשתתפות בפסטיבל יגישו תפריט קוקטיילים ייחודי שנרקח במיוחד על ידי המיקסולוגים של וודקת הסופר פרימיום "גרייגוס" המיוצרת בחבל קוניאק במערב צרפת.

כמהין ועוד קצת כמהין, מנה של פלורה מיקלה שתתארח ב"יפו תל אביב" (צילום: יח"צ)
כמהין ועוד קצת כמהין, מנה של פלורה מיקלה שתתארח ב"יפו תל אביב"(צילום: יח"צ)
 

מי מתארח ואיפה? 

 

תל אביב

השפית פלורה מיקולה (Flora Mikula) בעלת שתי מצנפות מגו-מיו, תתארח במטבח של השף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב".

חיים כהן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חיים כהן(צילום: ירון ברנר)

פלורה מיקלה (צילום: יח"צ)
פלורה מיקלה(צילום: יח"צ)

השפית רוגי דיה (Rougui Dia) תתארח במטבח של השפית רימה אולברה במסעדת "אואזיס".

  

השף פייר מנו (Pierre Meneau) בעל שתי מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבח של השף Michele Bozzetto ממסעדת "Olive Leaf" במלון שרתון תל אביב המציג תפריט ים-תיכוני כשר.

 

השף גיום איסקנדר (Guillaume Iskandar) בעל כוכב מישלן ושתי מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבח של השף אופיר דביר ממסעדת "בראסרי".

 

השף סילבסטר ווהיד (Sylvestre Wahid) ממסעדת Sylvestre Wahid ו-Brasserie Thoumieux, בעל שני כוכבי מישלן ו-4 מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבח של השף אוראל קמחי ממסעדת "פופינה" בנווה צדק.

אוראל קמחי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אוראל קמחי(צילום: ירון ברנר)
 

השף מדהי קאראמן (Mehdi Karamane), בעל כוכב מישלן ושתי מצנפות מגו-מיו ממסעדת Les Fables de la Fontaine (ושף לשעבר של מסעדת Jules Verne) במגדל אייפל בפריז, יתארח במטבח של השף שרון כהן ממסעדת "שילה" .

 

זיכרון יעקב

השף ג'וליאן רושטו (Julien Rocheteau) בעל כוכב מישלן ו-3 מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבח של השף גיל אבירם ממסעדת "אורטוריו" במלון "אלמא".

גיל אבירם, "אלמא" (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
גיל אבירם, "אלמא"(צילום: יפית בשבקין)
  

 

ירושלים

השף יאן לנה (Yann Lainé) בעל שני כוכבי מישלן, שף מסעדותיו של השף הצרפתי המפורסם מישל רוסטנג (Michel Rostang), יתארח במטבח של השף שלום קדוש במסעדה הכשרה "פרה על הגג" שבמלון לאונרדו.

שלום קדוש (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
שלום קדוש(צילום: אלי מנדלבאום)

השף פרדריק סימונין (Frédéric Simonin) בעל כוכב מישלן ושלוש מצנפות מגו-מיו, ממסעדת Frédéric Simonin יתארח במטבח של השף קובי בכר במסעדת Roof Top במלון ממילא.

 

השף תיירי ברטון (Thierry Breton) בעל שתי מצנפות מגו-מיו, ממסעדות Chez Michel, Chez Casimir ו-La Pointe du Grouin בפריז, יתארח במסעדת מונא של השף איתמר נבון.

מסעדת מונא (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מסעדת מונא(צילום: תום להט)
  

חיפה

 

השף סימון הורביץ (Simon Horwitz) בעל שתי מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבחו של השף רם לסרי ממסעדת ששון.

 

השף קונדיטור פבריס לה בורדה יתארח במעבדה של השף קונדיטור מיקי שמו.

מיקי שמו (צילום: ישראל אלפסה ) (צילום: ישראל אלפסה )
מיקי שמו(צילום: ישראל אלפסה )
  

נצרת

השף אלבן רוסו מהחברה הצרפתית Rousseaulessellier, מומחה בתחום הגסטרונומיה ויועץ קולינרי, יתארח במטבח של השף ג'וני גוריק ממסעדת עוד.

 

באר שבע

השף מתיו מואטי (Mathieu Moity), בעל שתי מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבחו של השף סהר רפאל ממסעדת כרמים.

 

טבריה

השף סטפן לז'ה (Stéphane Léger) עטור כוכב מישלן, והשף פבריס מויה (Fabrice Moya) יביאו איתם את הטעמים והניחוחות של צרפת לטבריה: יארחו אותם השף אילן רוברג, והתלמידים והמורים של בית הספר לקולינריה "רימונים". ב-8 בפברוארֿ, תתקיים כיתת אומן לשפים הנקראת "מבשלים כשר לשלום". במרכז תרבות יד שטרית ב-6 בפברוארֿ וגם בשוק העירוני תתקיים חגיגה "שפים מבשלים שלום" ב-9 בפברוארֿ. מידע נוסף: גלית סגרון, מנהלת תרבות טבריה 053-

 

כיתות אמן

 

יום חמישי 13:00-19:00 במלון שרתון בתל אביב

שלושה שפים צרפתים עטורי כוכבים יעבירו בזה אחר זה כיתות אמן: רוגי דיה ילמד את המנה הראשונה, פלורה מיקולה את המנה העיקרית וטל שפיגל את המנה העיקרית. כל הצגה של מנה תלווה בטעימות שינעמו לחיכנו. עם סיום כיתות האמן, יהיו המתכונים זמינים בעמוד הפייסבוק So French So Food. כיתות האמן מתקיימות בשפה הצרפתית עם תרגום סימולטני לעברית. מחיר: 70 שקלים לכיתת אמן אחת, 180 שקלים לשלוש כיתות האמן. להזמנות: 03-7968000  

 

מטבח צרפתי עכשווי בבית ספר "בישולים"

לבישולים יגיע השף אריק טרושון MOF Eric Trochon, המזוהה עם שפים משפיעים כמו פול בוקוז ז"ל וג'ואל רובושון. השף טרושון יעביר בבישולים סדרת השתלמויות לאנשי מקצוע. אירוע קולינרי נוסף יתקיים בחסות שגרירות צרפת ובית ספר "בישולים", כיתת מאסטר קלאס שנושאה "בשר בקר צרפתי" בהנחיית השפים Pierre Meneau ורן פולק.

אריק טרושון (צילום: יח"צ)
אריק טרושון(צילום: יח"צ)

 

אירועים נוספים 

סדנת Campus France

יום שני ה-5 בפברואר 2018 בשעה 19:00

מחלקת Campus France במכון הצרפתי מציעה סדנת היכרות עם בתי הספר לאמנות הקולינריה והמלונאות בצרפת: Ferrandi, Alain Ducasse, le Cordon Bleu, Le nôtre ועוד. בסדנה ישתתפו השף אריק טרושון, מרצה בבית הספר Ferrandi, מומחה בעיצוב קולינרי ויועץ למלונות ומסעדות רבים ברחבי העולם, ושפים ישראלים שלמדו בצרפת. הסדנה תתקיים בשפה האנגלית במכון הצרפתי בתל אביב, שד' רוטשילד 7 תל אביב. מידע והרשמה: אסתר לוי, 03-7968035

 

הרצאה וטעימות

יום שלישי, ה-6 בפברואר 18:00-20:00

מפגש בין היועץ הגסטרונומי דוד קישקה והמעצב והקונדיטור הישראלי טל שפיגל. קישקה יציג את אזור פריז וסביבתה, אזור איל דה פרנס, ויספר על המאפה פריז-ברסט, על חרדל מו, על גן הירק של ורסיי, על גבינת ברי, על פטריות וז'מבון מפריז ועוד. טל שפיגל, מעצב ושף קונדיטור, יציג את הדרך שעבר מעיצוב לקונדיטוריה, ויספר על הקמת הקונספט Desserted in Paris, תמונות מעוצבות שבהן משולבות עיצובי נעלים עם קינוחים צבעוניים באינסטגרם. במהלך ההרצאה יחולקו טעימות של ממתקים צרפתיים. מחיר: 50 שקלים לאדם. ההרצאה בעברית. להזמנות: 03-7968000

 

השפים גיום גומז ודן אבולקר, שף מעון הרשמי של שגרירת צרפת, יציעו לנערי "בית דרור" ולנשים מתכנית "סלעית" סדנאות קולינריות בנוכחות הלן לה גל, שגרירת צרפת בישראל במעון הרשמי של שגרירת צרפת.

 

שבוע הקולינריה הצרפתית השישי ייערך בין התאריכים 5 - 8 בפברואר. פרטים באתר האירוע

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
שבוע הקולינריה הצרפתי: מי מבשל ואיפה?
צילום: יח"צ
מומלצים