שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    פשטידה מקמח חגבים כבר אכלתם?
    אם אין לחם, נאכל חרקים: אוכל העתיד כבר כאן והוא עשוי מחגבים ומדבורים שמגדלים אותם במיוחד למטרה הזאת. ויש גם מתכונים לכל המעוניינים - מאפינס, קיש ולחמניות
    צילום: אביהו שפירא

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הסצינה הבאה ודאי מוכרת לכל חובב ריאליטי מושבע: בניסיון להגיע למקום הראשון והנכסף ולזכות במליון השקלים שמחכים ממש מעבר לפינה (או שלא), המתמודדים יעשו הכל כולל הכל, גם לאכול חרקים חיים.

    ד"ר אופיר בנימין, מכללת תל חי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    ד"ר אופיר בנימין, מכללת תל חי(צילום: אביהו שפירא)

    בתיאבון כבר אמרנו? (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    בתיאבון כבר אמרנו?(צילום: אביהו שפירא)
     

    עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

     

    אז נכון, תוכניות הריאליטי לא המציאו את הגלגל ובמדינות מסויימות חרקים הם מאכל לגיטימי לחלוטין, אבל בואו נודה באמת, המחשבה על אכילת ג'וקים מוקפצים או תבשיל חגבים ברוטב עדיין מעוררת חלחלה בקרב רובנו, ואפילו העובדה שהם עשירים בחלבון לא תעזור כאן.

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    אלא שנראה שבעוד כמה שנים לא תהיה לנו ברירה, אלא להוסיף לתפריט היומי שלנו גם חרקים שישלימו את מנת החלבון לה הגוף האנושי זקוק. "כמות התושבים בכדור הארץ הולכת וגדלה, ואיתה אוזלים מקורות החלבון מן החי", אומר ד"ר אופיר בנימין, מרצה בחוג למדעי המזון במכללת "תל-חי".

     

    כאמור, לפי מרבית התחזיות, בשנת 2050 אוכלוסיית כדור הארץ תגדל בשני מיליארד תושבים נוספים ותגיע ליותר מ-9 מיליארד איש, ומומחים מכל העולם מנסים למצוא פתרון למזון העתיד ותחלופות אפשריות למקורות של חלבון. "לאחר מחקרים רבים הגיעו למסקנה שחרקים יהיו חלק נכבד מהאוכל העתידי, בעיקר בשל העובדה שהם מכילים אחוז גבוה של חלבון ושל חומצות שומן טובות ומינרלים", מסביר בנימין.   

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    כחלק מהניסיון לפתור את מצוקת המזון, במכללה האקדמית "תל חי" ובמכון המחקר "מיגל", נעשה בימים אלה מחקר מקיף בנושא חרקים למאכל. בניסיון להעשיר את המחקר, במטבח הלימודי של המכללה מכינים מוצרים כמו לחם שיפון וכוסמין, מאפינס ופשטידות המכילים אבקות המופקות מדבורים ומחרקים. בשלב זה עדיין אין ייצור מסחרי של הקמחים הללו, אבל בקרוב יהיה, כך שכדאי לגזור ולשמור. בתיאבון.

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
       
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    קיש פטריות

    המצרכים:

    לבצק -

    200 גר' קמח לבן

    100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    2 חלמונים

    1/2כפית מלח

     

    למלית -

    2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות

    2 בצלים לבנים

    100 גר' חמאה

    4 שיני שום

    250 מ"ל שמנת לבישול

    250 גר' גבינה לבנה 5%

    100 גר' גבינה בולגרית 5%

    100 גר' גבינת עיזים 9%

    3 ביצים

    3 כפות קמח תופח

    3 כפות קמח חגבים

    מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    אופן הכנה:

    1. לבצק - מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר, ומתחילים לערבב בעזרת וו גיטרה עד שהיא הופכת לקרם חלק ואוורירי. מוסיפים מים ומערבבים עד לספיגת הנוזלים.
    2. מנפים את החומרים היבשים, מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים אותם לקערה עם כל שאר החומרים עד ליצירת בצק אחיד והומוגני. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
    3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 3-2 מ"מ. מעבירים בעדינות לתבנית אפייה מלבנית, וחותכים את השוליים.
    4. למלית - מקלפים את הבצל, חותכים לרצועות ומאדים ב-50 גרם חמאה. חותכים את הפטריות לפרוסות, ומאדים במחבת עם החמאה. בקערה מערבבים את השמנת, הביצים ואת כל סוגי הגבינות, מוסיפים את הפטריות והבצל ומערבבים היטב.
    5. מוסיפים לתערובת את הקמח התופח ואת קמח החגבים, ומערבבים לעיסה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט טחון ויוצקים לתבנית עם הבצק.
    6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 40-30 דקות.

     

    לחמניות כוסמין

    המצרכים:

    400 גר' קמח כוסמין

    100 גר' קמח חגבים

    10 גר' שמרים יבשים

    1/4 כוס סוכר לבן

    1/4 כוס שמן קנולה

    250 מ"ל מים פושרים

    1 כפית מלח

    1 ביצה להברשה

    זרעים לקישוט: שומשום, פשתן, חמניה ועוד

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
      

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים למיקסר עם וו לישה את הקמחים, הסוכר, השמרים והמים הפושרים ומערבלים במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק. מוסיפים את השמן, וממשיכים לערבל עד קבלת בצק אחיד. לבסוף, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל כ-7 דקות.
    2. משמנים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד. נותנים לבצק מנוחה של שעה במקום חמים, עד להכפלת נפחו.
    3. לאחר ההתפחה, לוקחים מהבצק חתיכות קטנות ויוצרים עיגולים ומניחים בתבנית. מתפיחים שוב כחצי שעה.
    4. מחממים תנור ל-180 מעלות עם תבנית קטנה של מים בתחתית, מורחים את הלחמניות בביצה ומוסיפים זרעים לקישוט.
    5. מכניסים את הלחמניות לכ-חצי שעה אפיה בתנור החם או עד לקבלת גוון שחום.

     

    עוגות שוקולד אישיות

    (מתכון על פי רות סירקיס)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
      

    המצרכים -

    200 גר' חמאה

    1 כוס מים

    3 כפות קקאו

    2 כוסות סוכר לבן

    1/2 כוסות קמח לבן

    1/2 כוס אבקת דבורים

    1 כפית סודה לשתיה

    1 כפית אבקת אפייה

    1 שקית סוכר וניל

    2 ביצים

    1 גביע שמנת חמוצה 15%

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר קטן שמים חמאה, מים וקקאו, ומבשלים עד להמסה של החמאה ולקבלת תערובת אחידה.
    2. מערבבים את החומרים היבשים יחד: קמח לבן, אבקת דבורים, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר וניל.
    3. מערבבים בקערה קטנה את השמנת החמוצה והביצים.
    4. מוסיפים את תערובת הקקאו והחמאה לחומרים היבשים, ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הביצה והשמנת ומערבבים היטב.
    5. יוצקים לתבניות אישיות (1/2 גובה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-25 דקות, בודקים בעזרת קיסם - אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.

     

    מוצרי המזון שבמתכונים מתבססים על אבקות חרקים שנעשו במסגרת מחקר מדעי, שנערך על ידי המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אביהו שפירא
    בקרוב אצלנו: פשטידה מחגבים ומאפינס מאבקת דבורים
    צילום: אביהו שפירא
    מומלצים