שתף קטע נבחר

מה אפשר לאכול בערבה?

לא רק פלפלים: מסבאה, מעדנייה, בית קפה טבעוני, מאפייה ויקב - הערבה התיכונה מציעה לא מעט אפשרויות קולינריות לתושבים גרגרנים ולמבקרים שהגיעו לנפוש ומחפשים משהו נחמד לאכול בסביבה

 

הערבה התיכונית היא הפרובינציה הכי רחוקה ממרכזים עירוניים. היא ממוקמת במרחק שעה נסיעה מאילת ושעה וחצי נסיעה מבאר שבע, ולמרות זאת (ואולי אף בשל כך) היא מצליחה לספק לעצמה את כל הצרכים הקיומיים. האזור משתרע על פני 70 קילומטר, בין היישובים עידן בצפון ופארן בדרום, ויש בה מושבים חקלאיים ויישובים קהילתיים.

מנת בריאות במסעדת "רוזטה" (צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
מנת בריאות במסעדת "רוזטה"(צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

 

רוב האנשים שחיים כאן אינם ילידי המקום, אלא אוהבי מדבר מושבעים שהיגרו מהמרכז בחיפוש אחר חיים אחרים הרחק מהכול. 90 אחוז מתושבי הערבה עוסקים בחקלאות, והיתר עוסקים באירוח, תחום שהתפתח רק באמצע שנות ה-90 של המאה הקודמת. נכון להיום יש בערבה כבר 300 צימרים וחדרי אירוח. בערבה מגדלים את רוב היצוא החקלאי של ישראל ובין היתר גם 27 זנים שונים של פלפלים - גאוות המקום.

סביר להניח שטרם שמעתם עליו. "פטל חד-שנתי" שגדל בערבה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
סביר להניח שטרם שמעתם עליו. "פטל חד-שנתי" שגדל בערבה(צילום: לין לוי)
 

אז מה יש לאכול בערבה? הרבה תוצרת מקומית שהופכת כאן לממרחים (פלפלים) ריבות (פלפלים ועגבניות) ומרקים (פלפלים, שוב) המשולבים במיומנות כמעט בכל ארוחה. יש שם גם חאן עם הופעות חיות, מסבאה גרמנית, מעדנייה, גינת ירק שמגישה ארוחות בוקר Farm to Table, מלבייה, דוכן פלאפל, מאפייה ביתית של לחמי שאור, קונדיטוריה, יקב, מבשלה, מקום שמתמחה בעראייס ובית קפה טבעוני עם אג׳נדה בריאותנית. ואם לא תחפשו כאן רק מסעדות, תוכלו למצוא גם אנשים מדהימים שעושים דברים טעימים שמביאים הרבה כבוד לחבל הארץ המדברי הזה ולכל הטוב שיש בו.

מיטב התוצרת החקלאית של הערבה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מיטב התוצרת החקלאית של הערבה(צילום: לין לוי)
 

 (  )
 

אורסולה

מסעדה המגישה אוכל של בית שמכינה בעלת המקום אורסולה, או אוסי, כפי שהיא מכונה. אוסי עלתה לארץ בילדותה עם הוריה מהעיר שטוטגרט שבגרמניה, וכשהגיעה לערבה ב-2008 - אחרי שהייתה מדריכת תיירות, מורת דרך ומטפלת בשיטת גרינברג - עבדה בתור מדריכה במרכז למחקר ופיתוח חקלאי של אזור הערבה. כשהחליטה לפתוח מסעדה, בנתה תפריט שמשלב את המטבח הגרמני של ילדותה עם חומרי הגלם שגדלים בערבה. 

כשהמטבח הגרמני והערבה נפגשים. ניוקי והרינג כבוש עם לחם כפרי ושוט של וודקה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
כשהמטבח הגרמני והערבה נפגשים. ניוקי והרינג כבוש עם לחם כפרי ושוט של וודקה(צילום: לין לוי)

ואכן, כל המצרכים שבהם היא משתמשת להכנת המנות שהיא מגישה במסעדה הם פרי חקלאות הערבה: כך, למשל, את הביצים היא קונה ב"משק עפאיים" שבמושב עידן, את הירקות האורגניים היא רוכשת מ"משק טנא" ואת הפטריות - מ"פטריות פארן" שבמושב פארן. התפריט שלה כולל כמה גרסאות של נקניקיות (של השרקוטייר אלן טלמור) המוגשות עם סלט תפוחי אדמה, כרוב כבוש מבושל בבירה (54 שקלים), שפצלה (54 שקלים) או ברוטב בקארי לצד עדשים. מלבד מנת הדגל הגרמנית יש בתפריט של "אורסולה" גם מרק עגבניות (38 שקלים) ומנת ניוקי והרינג כבוש המוגשת עם לחם כפרי ושוט של וודקה (42 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אל תוותרו גם על השטרודל שמגישים כאן, שנחשב למעדן, ואם אתם רוצים לקחת קצת מהערבה אליכם הביתה - אוסי מוכרת צנצנות עם צ'אטני פלפלים שרוקחים במקום. תושבי אילת זוכים כאן ל-20 אחוז הנחה. 

 

מושב צוקים, 08-6444421, ראשון, שני, רביעי, שבת 21:00-12:00, חמישי-שישי 22:00-12:00, לא כשר

 

מבשלת בירה ערבה

המבשלה הזו ממוקמת בין מסעדת "אורסולה" לבין מעדניית "כביש 90" (ראו למטה), וכשמבשלים בה בירה - ריח של לתת ממלא את החלל כולו. המבשלה נפתחה לפני ארבע שנים כמבשלת בירה ביתית, עם הזמן היא גדלה והתפתחה, וכיום היא מקור גאווה לתושבי הערבה, שלא מפסיקים לפרגן לה.

 

מייצרים כאן שלושה סוגי בירה: בלונד עם 5.5% אלכוהול, ענבר עם 4.6% אלכוהול ובירה כהה עם 5% אלכוהול. את הבירות של המבשלה הזו תוכלו למצוא בכל מסעדה בערבה, ואפשר גם להגיע למבשלה עצמה ולערוך בה טעימות אל מול הנוף המדברי.

 

מושב צוקים, 052-7202301, ביקור במבשלה כרוך בתיאום מראש

 

ארץ ערבה

במתחם סוויטות שממוקם בקצה היישוב צוקים, המשתרע על פני 24 דונם, ישנה מסעדה הפועלת אחת לשבוע. מדי יום חמישי בשעה 19:30 מתקיימת בה "סעודת ערב" פתוחה לקהל הרחב (בהרשמה מראש עד יום שלישי).

תתכוננו לשעתיים וחצי של ארוחה (צילום: גידי בועז)
תתכוננו לשעתיים וחצי של ארוחה(צילום: גידי בועז)

הסעודה כוללת טעימות מהמטבח הישראלי-ערבי ומבוססת על חומרי גלם עונתיים שגדלים בערבה. לפתיח תקבלו שם חמישה סוגי סלטים, בהם סלט ארטישוק וסלט מנגולד עם גזר, בזיליקום ושקדים. בהמשך יוגש לכם מרק עדשים, ולמנה עיקרית תקבלו נתחי פרגית עם פריקה; פלפלים צהובים ופילה דג אפוי; קדרת טלה עם ירקות; או עלי מנגולד ממולאים באורז (אפשר להמיר את מנות הבשר והדג במנות צמחוניות או טבעוניות). לסיום הארוחה תקבלו קינוח מתחלף וחליטת צמחים. מחיר הארוחה הוא 240 שקלים, ויש לקחת בחשבון כי הארוחה נמשכת כשעתיים וחצי.

חומרי גלם מקומיים. נתחי פרגית עם פריקה (צילום: גידי בועז)
חומרי גלם מקומיים. נתחי פרגית עם פריקה(צילום: גידי בועז)

מושב צוקים, 052-6060954, חמישי 19:30

 

מלבי צוקים

המלבייה הקטנה של רפאל יצירה היא תחנת חובה בערבה אם תעברו באזור ביום שהיא פתוחה. תוכלו לזלול כאן את המלבי שרפאל מכין בעצמו, לצד קפה משובח כשברקע האלבום האחרון שהקליט (כן, כן, האיש הוא גם מוזיקאי בשעות הפנאי שלו). הדוכן צנוע אך יש בו אווירה שמחה ונעימה, והמלבי כאן מומלץ במיוחד.

 

בקילומטר ה-123 (על כביש 90), 052-6060954, ראשון, חמישי, שבת 19:00-12:00, לא כשר

 

כביש 90

מעדנייה-מזללה שפתח לפני שנה יריב איתני (הבעלים לשעבר של הטאפאס בר הבאר שבעי "סמילנסקי"), שיודע דבר או שניים על קולינריה. מלבד מצרכי מעדנייה כמו נקניקים מאיטליה, צרפת ודרום אפריקה, גבינות ומיני מוצרי מדף כמו פסטות איכותיות ורטבים, תמצאו כאן גם מוצרים מקומיים כמו סילאן מ"משק חביב" הסמוך. 

כריכים עם כל טוב (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
כריכים עם כל טוב(צילום: לין לוי)

בימי שישי מתקיים במתחם הקטן שמחוץ למעדנייה (המשותף גם ל"אורסולה" ול"מבשלה") הפנינג של תוצרת מקומית, וחקלאי האזור מוכרים את תוצרת הפרימיום שלהם. לרגל החגיגה איתני מכין חריימה חגיגי וחומוס תוצרת בית.

מעדנייה ומזללה במקום אחד (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מעדנייה ומזללה במקום אחד(צילום: לין לוי)

במהלך השבוע יחכו לכם כאן סנדוויצ'ים שלא תמצאו להם מתחרים לאורך כל כביש 90, שלתוכם נכנסים נקניקים פרוסים, אנטרקוט, גבינות או סלמון מעושן (47-40 שקלים); שקשוקה שיכולה להגיע בגרסה הספרדית עם נקניק (42 שקלים) או בגרסה הבלקנית עם חצילים ופטה (42 שקלים); ויש גם מרק ותבשיל המשתנים מדי יום, פלטות נקניקים וגבינות וסלטים טריים שמכינים במקום.

 

מושב צוקים, 08-9398886‏, ראשון-רביעי 21:00-11:00, חמישי 23:00-9:00, שישי 16:00-9:00, שבת 22:00-10:00, לא כשר

 

 (  )
 

קנטינה

חשבתם שרק לתל אביב יש "קנטינה"? אז זהו, שלא. ה"קנטינה" של הערבה היא לא פחות מאשר מעדנייה חדשה שנפתחה על ידי משפחת רייס, שבה הם מוכרים את תוצרתם: החל מעגבניות ופלפלים, דרך בשר כבש ושמן זית ועד למוצרים תאילנדיים (כי בכל זאת, על כל תושב יהודי בערבה יש תאילנדי אחד).

 

סמוך למעדנייה נפתח לפני חודש מקום הנושא את אותו השם, ומגישים בו עראייס. את המנה הפופולרית מכינים לילה ודניס, שעזבו את אזור המרכז לטובת הערבה, על פי מתכון סודי. תוכלו לקבל כאן את העראייס בכמה גרסאות שונות - עם טלה, פרגית, בקר או צמחוני עם כרובית. כל מנה עולה כאן 32 שקלים, ואם תוסיפו שתייה קלה - היא תעלה לכם 38 שקלים. עראייס עם אלכוהול יעלה לכם 42 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מלבד העראייס יש במקום גם מלבי (10 שקלים), מוס חלווה ובירה. עבור שליש גולדסטאר תשלמו כאן 10 שקלים ועבור חצי ליטר - 15 שקלים. בירות בבקבוק מתומחרות כאן ב-17-10 שקלים.

 

מושב עין יהב, 08-9971282‏, ראשון-חמישי 20:30-11:00, שישי 18:00-11:00, שבת 20:30-12:00, לא כשר

 

היוגורטייה

יוגורטייה מקסימה שפועלת במושב עין יהב כבר שבע שנים, ולפני שלוש שנים החליפה בעלות. מגישים כאן יוגורט מחלב בקר עם תוספות כמו ריבות ביתיות מתאנים, עגבניות שרי ותותים (ולפעמים יש כאן גם חרובים), כולן מוכנות במקום ומחומרי גלם מקומיים. יש כאן גם פירות טריים ואגוזים, סוכריות גומי, מיני מרשמלו, חלווה ומקופלת. בחורף מכינים כאן גם סחלב, חליטות תה, שוקו חם ומרקים מחממים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מושב עין יהב, 052-8814466‏, שני-חמישי 21:00-16:00, שישי 18:00-11:00, שבת 21:00-10:00, לא כשר

 

מלוא הטנא

חווה חקלאית אורגנית לקטיף עצמי. המקום שייך לרונית ותומר טנא, היא מורה לחינוך מיוחד והוא חקלאי, ואת החווה הם הקימו בניסיון להעניק לחקלאות הערבה ערך מוסף.

חוויה חקלאית (צילום: לין לוי)
חוויה חקלאית(צילום: לין לוי)

בכניסה לחווה ניצבות סלסילות בגדלים שונים לרכישה, ואפשר להסתובב ברחבי החממה, לקטוף מהעגבניות הצבעוניות, מהחצילים ומהפלפלים הצבעוניים, החריפים והמתוקים ולמלא בהם את הסלסילות. 

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

משק 166 מושב עין יהב, 052-8360088‏, ביקור במקום כרוך בתיאום מראש

 

רוזטה

בית קפה טבעוני עם אג'נדה בריאותנית שנפתח לפני שנה, ורוב המנות בו מבוססות על מרכיבים שגדלים בערבה. המקום פתוח לקהל הרחב בימי חמישי בלבד, אך אפשר להזמין בו טייק אווי מראש בכל ימות השבוע.

 (צילום: הדס רז גלבוע) (צילום: הדס רז גלבוע)
(צילום: הדס רז גלבוע)

התפריט כאן מציע מאפה קלצונה במילוי ממרח קשיו וממרח אלפרדו (32 שקלים); סלטים כמו סלט רוזטה עם גבינת שקדים, זיתי קלמטה וקרוטוני פיתה (49 שקלים); מרק זוקיני או מרק קישואים מוקרם עם קשיו (32 שקלים); קובה מסולת מלאה במילוי פטריות במרק דלעת, סלק ועשבי תיבול ועוד.

 (צילום: הדס רז גלבוע) (צילום: הדס רז גלבוע)
(צילום: הדס רז גלבוע)
 

משק 69 מושב עין יהב, 08-6228089, 054-2323024, חמישי 21:00-11:00

 

אוכלים בבית של חגית

לחגית, כלכלנית במקצועה, יש שני עסקים בבית: עם בעלה החקלאי היא מבשלת ארוחות פרטיות לקבוצות של 20-5 סועדים, ועם אימה היא מנהלת קונדיטוריה ביתית.

 

הארוחות שמבשלים חגית ובעלה מורכבות ממנות העשויות מחומרי גלם הגדלים בשדה המשפחתי - מוס חצילים, מרק פלפלים צהובים וחמישה סוגי סלטים למנה ראשונה. למנה העיקרית הם מגישים נתח אנטרקוט בתנור או סלמון בקראסט לצד בטטות בשמנת ומרווה. את הארוחה מלווים משקאות קלים, ובסיומה מוגש קינוח משתנה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

הארוחה אינה כשרה, ואפשר לשלב בה גם יינות בתוספת תשלום, או להביא יין מהבית, והיא נערכת בתוך הבית המרווח והמואר, או בחצר שכוללת מרפסת דק ופינה עם גריל. מחירה 150 שקלים למבוגר ו-60 שקלים לילד, והיא כוללת משקה אלכוהולי לפתיחת הארוחה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בקונדיטוריה הביתית "דברים של טעם", שחגית מנהלת עם אימה יהודית, היא מכינה מדי שבוע עוגות שמרים נהדרות, עוגות מוס, קישים, עוגות יום הולדות מעוצבות ועוד. אם מתחשק לכם קיש עם תוצרת חקלאית של הערבה (80 שקלים לקיש גדול), אפשר (בתיאום מראש) לעבור בביתה של חגית ולקחת משלל הקישים הקפואים. בהזמנה מראש אפשר לקנות אצל שם גם עוגות מכל המינים והסוגים (40-30 שקלים לעוגות פס).

 

מושב עין יהב, 052-4260762‏, בתיאום מראש בלבד 

 

Deck bar

המסעדה הזו הוקמה על ידי משפחת אסא, משפחת חקלאים מראשוני המתיישבים במושב עין יהב. במקום מוגש מטבח ישראלי עם תבשילים, המבורגרים, סלטים וקבב, ולאחרונה נוספו גם כמה מנות פויקה כמו פויקה שורשים וקטניות לטבעונים, פויקה פרגית, פויקה גולאש בתיבול פיקנטי ופויקה ציידים (את מנות הזו צריך להזמין מראש, ואפשר לקבלה בכל מקום, גם בשטח וגם לצימר בו תתארחו).

 

במתחם הבריכה עין יהב, 052-3666638, ראשון-חמישי 15:00-12:00, 21:00-18:00

 

 (  )
 

יקב מואה

יקב מואה, הקרוי על שמה של עיר נבטית עתיקה, התחיל את דרכו ב-2015 כיצרן יינות מענבי מדבר (בעיקר מכרם פורת שבאזור מצפה רמון). כיום היקב מייצר 5,000 בקבוקי יין בשנה שמתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי ולאחר מכן שנה נוספת בתוך בקבוקים.

 

כרגע מיוצרים ביקב שלושה סוגי יינות: שיראז (שכבר הספיק לגרוף מדליית כסף בתחרות יינות אזורית), קברנה סובניון ומלבק. השנה, בפעם הראשונה, בקבקו ביקב גם יין רוזה.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

היקב עצמו שייך ליהודה פרידמן, חקלאי שעוסק בגידול פלפלים, והוא ממוקם במשק המשפחתי שבמושב צופר. יש שם אולם מבקרים שבו אפשר לערוך טעימות יין ולנשנש תוך כדי גבינות של מחלבת בארי.

 

משק פרידמן מושב צופר, 052-3666095‏, ביקור במקום כרוך בתיאום מראש

 

לחם אביגיל

רוני (זלוטו) זלוטוגורסקי הוא אומן בנשמה וחקלאי לשעבר עם ותק של 35 שנה, שמתמחה גם באיסוף ושיפוץ רהיטים עתיקים ובאפיית לחמי שאור בשיטה עתיקה.

רוני (זלוטו) ופלורה (אביגיל) זלוטוגורסקי  (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
רוני (זלוטו) ופלורה (אביגיל) זלוטוגורסקי (צילום: לין לוי)

בימי שישי הוא ואשתו פלורה (או כפי שהיא מכונה - אביגיל) מארחים פרלמנט קבוע של תושבי האזור, שמתכנסים סביב הלחם הנהדר שהזוג אופה. כל אחד מהאורחים מביא נשנוש כזה או אחר, וכולם יושבים, אוכלים ומדסקסים על החיים. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אפשר למצוא כאן 17 סוגים שונים של לחמים שעשויים מקמחים מלאים בלבד, בהם לחם קימל, לחם אגוזים ולחם עגבניות (17 שקלים לכיכר במשקל 800 גרם). בימי שבת, החל מהשעה 17:00 בערב, אפשר לזלול כאן גם פיצות משפחתיות ב-60 שקלים למגש.

 

משק 17 מושב צופר, 052-5450689, 052-4260253

 

גן ירק בצופר

"גן ירק" היא גינה ירוקה בצורה יוצאת דופן, גם אם מוציאים מהמשוואה את העובדה שהיא נמצא בערבה. יש במקום 150 סוגים שונים של גידולים חקלאיים, והיא משמשת פרויקט חינוכי ייחודי שבו מתקיימים חוגי העשרה לילדים וארוחות בוקר לאורחים (בתיאום מראש בלבד). 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המתחם שייך לזוג אגרונומים בוגרי הפקולטה לחקלאות, רונית ומוטי אלעזרי, שהגיעו לערבה לפני 30 שנה מתוך רצון לעסוק בחקלאות ובחינוך. בזמן שרונית תכין לכם את ארוחת הבוקר, שכוללת אך ורק חומרי גלם שגדלים אצלה בגן, מוטי יערוך לכם סיור במקום ויסביר לכם על כל עלה, פרי וירק שישנם שם.  

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הכול צומח כאן בצורה אורגנית ומשתמשים בהדברה אקולוגית בלבד, והארוחה מוגשת בכלים שמיוצרים גם כן בערבה, בתוך אחת הסככות שמוקפות בצמחייה. הארוחה כוללת לחם של מאפיית אביגיל (ראו למעלה); חביתת ירק שמנמנה ומלאה צמחי תבלין שנקטפו מהגינה באותו בוקר; ממרחים שרונית מכינה בעצמה כמו פסטו וממרח עגבניות מיובשות; סלט עשיר; גבינות מקומיות; טחינה ביתית עם סילאן שרונית מייצרת מהתמרים שמגדל מוטי; ביסקוטי; ריבת עגבניות שרי הגדלות ממש לצד הסככה; וחליטת תה שעשויה מהיביסקוס, קמומיל, נענע, עשב לימון, שיבה ומרווה. עבור הילדים רונית מגישה גבינת קוטג', אבוקדו, ביצים קשות וסלט מעגבנייה ומלפפון. מחיר ארוחת הבוקר הוא 70 שקלים למבוגר ו-50 שקלים לילד.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מושב צופר, 052-3666819, ביקור במקום כרוך בתיאום מראש

 

 (  )

גמלייה

אם יש מוסד בערבה, זהו "גמלייה". מדובר בחאן-מסעדה שמתקיימות בו גם הופעות חיות, שהיה בעבר חווה לגידול נאקות ובהמשך הפך לחוות מחקר של חלב נאקות.

 

בשנה האחרונה שופץ המקום, וכיום זהו שילוב בין מאהל בדואי למסעדה תל אביבית. בימי שבת מתקיים בה ג'אם, ולאורך כל השבוע מוגשות  ארוחות בוקר, דבר שאינו מובן מאליו באזור זה. התפריט כאן מגוון במיוחד וכולל פוקצ'ות (49 שקלים), מגוון מנות סינייה (62-49 שקלים), פיצה (48 שקלים), המבורגר (49 שקלים) וגם ג'חנון (30 שקלים).

 

פארק ספיר, 072-3281299, שלישי-שבת 22:00-10:00, לא כשר

 

 (  )
 

מו"פ

מו"פ הוא מרכז מחקר ופיתוח שבו מפתחים זני ירקות ופירות שסביר להניח שטרם שמעתם עליהם, כמו "תרד גוליבר", "מלון בר", "פטל חד-שנתי", חסה שגדלה ללא אדמה ו"שלפח גולדן ברי". יש כאן גם מרכז מבקרים שמציע אטרקציה תלת-ממדית שמספרת על המקום; סיור בחממות והיכרות עם הזנים השונים והייחודיים שגדלים כאן.

"שלפח גולדן ברי". כן כן, יש דבר כזה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
"שלפח גולדן ברי". כן כן, יש דבר כזה(צילום: לין לוי)
 

מושב חצבה, 077-5681608‏, ראשון-שבת 16:00-9:00 (מחיר הכניסה - 27 שקלים)

 

הפלאפל של מש

דוכן פלאפל נייד שמסתובב בין יישובי הערבה ומשגע את התושבים הרעבים. מדי יום הוא חונה ביישוב אחר ומפרסם זאת הפיסבוק שלו (חפשו "הפלאפל של מש"). פעמיים בשבוע ישנו שיתוף פעולה בין דוכן הפלאפל לדוכן אלכוהול, ואז הם חונים זה לצד זה ועושים שמח.  

 

הפלאפלייה הניידת הזו מציעה מנת פלאפל עם סלט מירקות מקומיים, טחינה ורטבים יצירתיים מהתוצרת החקלאית של הערבה, כמו רוטב פטרוזיליה. מחיר המנה הוא 18 שקלים, חצי מנה תעלה לכם 10 שקלים, ועל מנת צ'יפס תשלמו 10 שקלים גם כן.

משגע את התושבים. הפלאפל של מש (צילום: יח"צ)
משגע את התושבים. הפלאפל של מש(צילום: יח"צ)
  

בכל יישובי הערבה, 058-4848445‏, שני-חמישי 21:00-18:00

 

בין 31 בינואר ל-1 בפברואר תתקיים בערבה תערוכה חקלאית, בה יוצגו חידושים טכנולוגיים בתחום החקלאות. מחוץ למתחם יציגו החקלאים את התוצרת החקלאית של הערבה ב-200 דוכנים שונים, והתערוכה תשתרע על פני 15 דונם. לרגל התערוכה ייפתחו החממות למבקרים, ומסעדות הערבה יפעלו במתכונת מורחבת. הכניסה חינם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
ארוחת בריאות בערבה. ארוחת הבוקר בגן הירק שבמושב צופר
צילום: לין לוי
מומלצים