שתף קטע נבחר

נעילה אדומה בבורסה - ת"א 35 מחק 1.5%, מניות הנדל"ן איבדו 2.3%

ת"א 125 מחק 1.7%, ת"א בנקים ירד ב-1.2%; 119 ממניות ת"א 125 ננעלו בירידות שערים, כיל ירדה ב-1% במחזור גבוה מאוד של 149 מיליון שקל; שגריר ירדה ב-6% לאחר הודעה על פרישת המנכ"ל, אינטרנט זהב נסוגה גם היא ב-6%

 
 

המדדים המובילים בבורסה לניירות ערך בתל אביב ננעלו (ג') באדום, על רקע הירידות בשוקי העולם: מדד ת"א 35 איבד 1.5%, מדד ת"א 125 מחק 1.7%, מדד ת"א בנקים ירד ב-1.2%, מדד ת"א נדל"ן רשם ירידה של 2.3%.

 

יום שני השחור בניו יורק: דאו ג'ונס צלל ב־4.6%, S&P 500 ב־4.3%

 

119 ממניות ת"א 125 ננעלו בירידות שערים, כיל ירדה ב-1% במחזור גבוה מאוד של 149 מיליון שקל; שגריר ירדה ב-6% לאחר הודעה על פרישת המנכ"ל, אינטרנט זהב נסוגה גם היא ב-6%. בצד החיובי: אלקטרה צריכה התחזקה ב-1.1%, טוגדר התחזקה ב-14.3% על רקע הסכם חדש.

  

בבוקר נפתח המסחר בבורסה של תל אביב בירידות חדות, על רקע המגמה השלילית החזקה שהחלה ביום שישי האחרון בניו יורק. יומו השלישי של שבוע המסחר נפתח באיחור של מספר דקות, כאשר בשל החשש מירידות שערים חדות הופעל מנגנון למניעתן, שעיכב את פתיחת המסחר.

 

המפולות בשווקים - בכל רחבי העולם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
המפולות בשווקים - בכל רחבי העולם(צילום: shutterstock)

ג'רי קוטישטנו, מנכ"ל קרנות הנאמנות של אפסילון, גילה אופטימיות מול הירידות החדות בבורסה המקומית ובשוק הגלובאלי: "השוק תמיד עולה לאט ויורד מהר, אבל לא קרה שום דבר שיכול להסביר את הנפילות. אין אפילו נתון מאקרו רע אחד או אירוע פוליטי מהותי.

 

"כל הניתוח לגבי השווקים נשאר כמו שהיה. מקור הירידה אתמול הוא בעלייה חדה מדי של התנודתיות ביום אחד, שגררה יציאה מהירה מפוזיציית לונג. אחרי אירוע כזה ייקח לשוק שבועיים להירגע, אבל בסופו של דבר הוא יירגע, כי לא קרה שום דבר רע במאקרו או בחברות עצמן".

 

"התנהגות השווקים הפיננסיים בשבועות האחרונים מבהירה כי יתכן והמשקיעים בכל העולם לקחו צעד אחד רחוק מידי", כותב הכלכלן הראשי של פסגות, אורי גרינפלד. לדבריו, לפני כמה חודשים הדעה הרווחת בשווקים היתה שבגלל גורמים מבניים כמו הזדקנות האוכלוסייה, הטכנולוגיה ורמות החוב הגבוהות, האינפלציה צפויה להיוותר נמוכה בשנים הקרובות.

 

"לעומת זאת, כיום, לאחר רפורמת המס של טראמפ וכמה אמירות אופטימיות מכיוונם של הבנקים המרכזיים, השווקים השתכנעו באופן מלא שהאינפלציה בדרך. שינוי זה מביא כמובן לשינוי בציפיות לגבי תוואי הריבית של הפד ושל ה-ECB - ומכאן לעליית תשואות. עליית התשואות פוגעת בתורה באטרקטיביות היחסית של נכסי הסיכון (בעיקר מניות ואג"ח HY) ומביאה לירידות, כפי שראינו לאחרונה", הוסיף.

 

ירידות חדות בבורסות אירופה ואסיה

המסחר בבורסות המובילית באסיה ננעל גם הוא באדום: בורסת טוקיו נפלה ב-4.8%, שנגחאי נסוגה ב-3% והונג קונג איבדה 5% מערכה.

 

המסחר בוול סטריט נחתם אתמול כאמור באדום כהה, כאשר מדד דאו ג'ונס סיים בצלילה של 4.6%, S&P 500 ב-4.1% ונאסד"ק ב-3.8%. מדד הפחד זינק ב-115%, לרמה של 36 נקודות.

 

הבית הלבן פרסם הודעה כי הוא "תמיד מודאג כשהשוק מאבד מערכו". רק לפני כשבוע התגאה הנשיא דונלד טראמפ בנאום לאומה כי מאז שנכנס לבית הלבן, רשמה וול סטריט עליות חדות, וכעת עליו להתמודד עם כמה ימים רצופים של ירידות חדות שעלולות למחוק את כל "הישגיו" בשוק בבורסה, בהם התגאה כל כך.

אדום כהה בוול סטריט - ובכל שווקי העולם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אדום כהה בוול סטריט - ובכל שווקי העולם(צילום: shutterstock)

 

הדולר קפץ ב-1.25% ל-3.48 שקלים

בצל הירידות בשווקים, הדולר מתחזק בשוק המט"ח המקומי מול השקל. המטבע האמריקאי עלה ב-1.249%%, ושערו היציג נקבע על 3.485 שקלים לדולר. גם האירו תפס כיוון חיובי מול השקל, עלה ב-0.514%, ושערו היציג נקבע על 4.3039 שקלים לאירו.

 

התחזקותו של הדולר מגיעה על רקע דו"ח התעסוקה הראשון של ארה"ב לשנת 2018 שפורסם ביום שישי האחרון. לפי הדו"ח, נרשמה תוספת של 200 אלף מועסקים בחודש ינואר, יותר מאשר ההערכות המוקדמות לתוספת, של 175 אלף מועסקים בלבד. בנוסף, נרשמה עלייה של 0.3% בשכר לשעת עבודה ו-2.9% ב-12 החודשים האחרונים – אחת העליות החזקות ביותר שתועדו לאחרונה.

  

"הנתונים הללו מגדילים את הסיכוי לכך שריבית הבנק המרכזי האמריקאי (הפד) תעלה בחודש מרץ", אמר רונן מנחם, מנהל מחלקת המחקר והאסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות. כמו כן, לדבריו, ישנה אפשרות שהריבית האמריקאית תעלה ארבע פעמים במהלך השנה הקרובה, בעוד התרחיש הבסיסי עומד על 2-3 העלאות. "לכך יש לצרף את האמירה של הפד מאמצע השבוע שעבר, שקצב האינפלציה יגיע ליעד של 2% עוד השנה", אמר מנחם.

 

"הריבית הריאלית בארה"ב כיום קרובה מאוד לריבית הריאלית הנייטרלית, כך שכל העלאת ריבית של הפד מפה והלאה חייבת להיות מלווה בעלייה באינפלציה", מוסיף אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות.

  

לדבריו, "גם אם הציפיות האינפלציוניות יישארו ברמתן הנוכחית (מה שיקרה רק אם האינפלציה אכן תעלה בפועל), על מנת שהפד ימשיך ויעלה את הריבית מעבר לשלוש ההעלאות שמתומחרות כבר באופן מלא בשווקים, האינפלציה חייבת להמשיך לעלות ולהתקרב לרמה של 2.5%, מה שכמעט ולא קרה בעבר".


פורסם לראשונה 06/02/2018 07:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים