שתף קטע נבחר

איך אוסטאופורוזיס משפיע על נשאי HIV

מהי החשיבות של מניעת נזקים הנגרמים בגלל אוסטאופורוזיס, איך ניתן לאבחן ומהו הטיפול היעיל?

בשיתוף Gilead

 
אוסטאופורוזיס או דלדול עצם, שמעסיק בדרך כלל נשים אחרי גיל המעבר, עלול לצוץ גם אצל נשאי HIV. ד"ר מרגלית לורבר, מנהלת היחידה למחלות אוטואימוניות ורופאת HIV בבית החולים רמב"ם, מסבירה את הקשר בין הדברים.

 

לדבריה, HIV הפכה בשנים האחרונות למחלה כרונית, אנשים כבר לא מתים ממנה ולכן אנחנו מתפנים לעסוק באיכות החיים של הנשאים, דברים שפעם לא עסקנו בהם.

 

  

מה ההמלצות היום לנשאים בטיפול באוסטאופורוזיס?

"יש המלצה לעשות בדיקת צפיפות עצם פעם בשנה. אבל בניגוד לאוכלוסייה הבריאה שזה רק מגיל מסוים, לנשאי HIV אנחנו ממליצים להיבדק בגיל הרבה הרבה יותר צעיר גם לגברים וגם לנשים. בנוסף אנחנו שואפים להחליף את אחת התרופות בתרופה משודרגת, גם לאנשים שיש להם כבר פגיעה מסוימת בצפיפות העצם".

 

אחרי שמתגלה דלדול עצם, מה עושים?

"אותו טיפול, אותן תרופות, בדיוק כמו אוכלוסיה שלא נשאית HIV. המטרה שלנו היא למנוע את האוסטאופורוזיס. לאבחן את זה מוקדם כשזה עדיין בשלב האוסטאופניה. להחליף את הטיפול התרופתי, לתת את הטיפול האופטימלי, ולתת איכות חיים לתשעים שנה".

 

איזה נזקים קיימים במצב של מחלה?

"שברים. שברים בעצמות, שברים בחוליות. שברים זו תחלואה מאוד קשה. המטרה היא לתת לאנשים הנשאים איכות חיים כמו לחברים שלהם שאינם נשאים".

 

 בשיתוף Gilead

 

רוצים לקבל מידע בנושאים בריאותיים שונים? אתם מוזמנים ממש עכשיו להיכנס אל עמוד הבית

 

המידע והתכנים הנמסרים ונאמרים בתכנית זו, ניתנים כמידע כללי בלבד, והם אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי אישי או לבדיקה וטיפול רפואיים הולמים. על חולים להתייעץ באופן אישי עם רופא מומחה, המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלהם, על מנת למצוא עבורם ולהמליץ בפניהם על דרך טיפולית המתאימה למחלתם.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להימנע משברים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים