שתף קטע נבחר
 

בלי תירוצים: האימון האולטימטיבי לנשים בהריון

רבות מהנשים טועות לחשוב שפעילות גופנית בזמן היריון אינה מומלצת, אך האמת רחוקה משם. ערוץ הכושר עם תרגול בשיטת הג'יירוקינסיס שיעזור לשמור על הגמישות, להחזיר את האיזון, וליהנות מלידה בריאה ובטוחה יותר

היריון הוא תקופה של שינויים וכל אישה חווה אותו אחרת. חיים חדשים נבראים בתוכנו והגוף משתנה באופן תדיר: במהלך תשעת החודשים אנו עוברות מתחושות של רוגע, אופוריה ושלווה, לתחושות של קושי, כובד ואי נוחות, המתלוות להתרגשות והשמחה לקראת התינוק הקטן שבדרך.

 

כתבות נוספות:

כושר לגוף, וגם לנפש: אימון בשיטת ג'ירוקינסיס

ההסבר המדעי: איך לשרוף יותר קלוריות בפחות זמן

מתחברים לתורת האימונים: קבוצת הריצה הסודית לרבנים

 

אחת הדרכים היעילות לעבור את התקופה בקלות היא לבצע פעילות גופנית מתונה ומודעת. על אף זאת, נשים רבות מאמינות כי בזמן ההיריון רצוי להימנע מביצוע כול פעילות ומפחדות לעשות את הצעד הראשון. זהו מיתוס שחשוב לנפץ, שכן דווקא בתקופה עדינה זו - חוסר תנועה הוא מסוכן הרבה יותר.

 

ג'יירוקינסיס היא שיטת אימון הוליסטית המבוססת על תנועה מעגלית וזורמת. בבסיס השיטה טמונה החתירה לאיזון בין עוצמה ורכות, חיזוק ושחרור וכיווץ והרפייה. מסיבה זו היא בטוחה, בריאה ומועילה יותר עבור נשים בהריון.

 

תרגול תנועה ונשימה בחודשי ההיריון מאפשר לנו לזוז יחד עם הגוף ולסנכרן את עצמנו לשינויים: לשמור על כושר ועל משקל תקין, לשפר את כוח השרירים, הגמישות במפרקים והסירקולציה בגוף, ולהימנע מכאבים ופציעות. עם זאת, לא כל פעילות גופנית מתאימה בזמן ההיריון ויש להתאים את העצימות, הדגשים והטכניקה לשלבים השונים.

 

ככל שגופך ותחושותייך משתנים במהלך ההיריון, כך גם התרגול הגופני. את בוודאי תבחיני שמה שמתאים בהתחלה, כבר לא מתאים לקראת הסוף. שמרי על גמישות והתאימי את אופן ביצוע התרגילים למצב ההיריון ולתחושה של גופך, מתוך מודעות לשינויים.

 

גם אם את בחודש ראשון, חמישי, או אפילו ממש לקראת לידה - התרגול הזה יסייע להכין אותך ליום המיוחד על הצד הטוב ביותר:

 

 

לגלות את הגוף שלך מחדש

הגישה הטבעית טוענת כי אם הדבר ניתן – יש לעבור את הלידה בכמה שפחות התערבות רפואית ומשככי כאבים. עם זאת, במציאות, כל לידה היא אירוע אישי והבחירות של כל אישה הן אינדיבידואליות. אין נכון ולא נכון - יש מה שנכון עבורך.

 

אם בחרת בלידה פעילה וגם אם לא, חשוב שתדעי כיצד לשחרר את רצפת האגן ולהכין את הגוף למעבר התינוק בתעלת הלידה וצוואר הרחם. רצפת אגן בריאה יודעת גם להתכווץ וגם להשתחרר מתוך כוונה ורצון מודע. השליטה על הכיווץ והשחרור אינה מובנת מאליה וכרוכה בתרגול מודע מתוך מודעות וחקירה.

 

בנוסף, חיזוק רצפת האגן מסייע גם בהתמודדות עם אחד הכאבים הנפוצים בזמן היריון - כאב גב תחתון. הבטן מתרחבת, המשקל גדל וכך גם הקשתות של עמוד השדרה, אשר בתורן מפעילות עומסים על הגב התחתון. כוח המשיכה מושך למטה גם מבפנים, ואם שרירי רצפת האגן והליבה אינם חזקים דים כדי לתמוך - נוצרים כאבים.

 

בעיה זו נובעת ברובה מחוסר תנועתיות. חיזוק של רצפת האגן על ידי עבודת מרכז עמוקה, יחד עם הנעה של החוליות התחתונות - הם הדרך לטפל ולמנוע את הכאב שנוצר מעומס על הגב התחתון.

 

זמן מושלם להתחבר לעצמך. תקופת ההיריון ()
זמן מושלם להתחבר לעצמך. תקופת ההיריון

 

בבואנו לחזק את רצפת האגן יש לשים לב להימנע מכיווץ של השרירים החיצוניים העליונים של הבטן, ולהתמקד בחיזוק השרירים העמוקים על ידי תרגול כיווץ של הסוגר הקדמי של רצפת האגן (הנרתיק), וקירוב של עצמות הישיבה אחת לשנייה, להצרה של האגן. העיקרון המנחה הוא כיווץ בכל נשיפה ושחרור בשאיפה.

 

החיבור לגוף שלך בזמן הזה הוא חשוב - לא רק לשמירה על הבריאות הגופנית, אלא גם לחיבור בין גוף ונפש. לרגשות שלך יש ביטוי פיזי בגוף - ככל שתקדישי זמן רב יותר לתנועה ונשימה כך תיצרי חיבור עמוק יותר עם עצמך, ולתינוק שגדל בתוכך. הקדישי זמן בכל יום של ההריון להקשבה, תנועה ונשימה. זהו זמן מופלא ללמוד שיעור על שחרור והקשבה לקול הפנימי שלך.

 

הכותבת היא מאמנת מטפלת ומסמיכת מורים בשיטת ג'ירוטוניק וג'ירוקינסיס ובעלים של סטודיו 8

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים