שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    איך מכינים ורניקי? 4 מתכונים מהמטבח הרוסי

    השף שאול בן אדרת מגיש 4 מתכונים מהמטבח הרוסי: בלינצ'ס, סלט אוליביה, ורניקי ברוטב דובדבנים וסלט סלק ותפוחים

     

    שף שאול בן אדרת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    שף שאול בן אדרת(צילום: ירון ברנר)
     

    בלינצ'ס בליני פטריות וטרטור שמיר

    המצרכים (ל-4 מנות):

    לבלינצ'ס בליני -

    2 ביצים

    1 כוס חלב

    1/2 כוס קמח

    1 כף סוכר

    1/4 כפית מלח

     

    לתערובת פטריות -

    100 גר' פטריות יער

    100 גר' פטריות שמפניון

    100 גר' פטריות שימאג'י

    1 שן שום, קצוצה

    2 כפות חמאה

     

    למטבל שמיר -

    צרור שמיר

    6 כפות מיונז

    4 כפות שמנת חמוצה

    4 כפות עירית קצוצה

    1 מלפפון בחומץ, קצוץ דק

    1 שן שום קטנה קצוצה

     

    להגשה -

    קליפת לימון מגוררת

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבלינצ'ס - מערבבים את מרכיבי הבליני עד לתערובת אחידה ומעבירים דרך מסננת לקבלת בלילה חלקה. ממיסים קצת חמאה במחבת ויוצקים שלוש כפות מהבלילה. מטגנים כדקה עד להזהבה. הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       
    2. מכינים את תערובת הפטריות - במחבת משומנת עם חמאה מקפיצים את הפטריות כשלוש דקות, עד להזהבה ואידוי הנוזלים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מכינים את מטבל השמיר -  מערבבים היטב את כל המרכיבים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. הגשה -  מניחים כף גדושה של פטריות על הבלינצ'ס, יוצקים מעט ממטבל השמיר ומקשטים בקליפת לימון.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

     

    סלט אוליביה ובשר מעושן

    המצרכים (ל-4 מנות): 

     

    לרוטב -

    2 כפות מיונז

    2 כפות שמנת חמוצה

    1 כף חרדל חלק

     

    לסלט -

    1/2 כוס אפונה קפואה, מופשרת

    2 תפוחי אדמה, מבושלים ומקולפים, חתוכים לקוביות קטנות

    2 גזרים, מבושלים ומקולפים, חתוכים לקוביות קטנות

    4 מלפפונים בחומץ, חתוכים לקוביות קטנות

    1/2 כוס בצלצלי פנינה בחומץ

    חופן שמיר

    100 גר' נקניק/בשר מעושן, קצוץ לקוביות קטנות

    מלח, פלפל

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הרוטב - מערבבים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מכינים את הסלט - בקערה מערבבים את קוביות תפוחי האדמה, הגזר, המלפפונים חמוצים, האפונה, בצלצלי הפנינה והשמיר.
    3. יוצקים מעל מהרוטב, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הנקניק או הבשר המעושן ומערבבים פעם נוספת.
    4. מחלקים את הסלט לקעריות הגשה אישיות ומגישים.

     

    סלט סלק ותפוחים  

    המצרכים (ל-4 מנות):

    2 תפוחי אדמה, מבושלים ומקולפים, חתוכים לקוביות קטנות של 1X1 ס"מ

    3 תפוחי גראני סמית מקולפים, חתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ

    1 סלק מבושל וקלוף, חתוך לקוביות של 1X1 ס"מ

    1 גבעול סלרי אמריקני, קצוץ לקוביות קטנות

    2 כפות חומץ

    2 כפות שמן קנולה

    1/2 כפית אבקת סוכר

    מלח, פלפל

     

    להגשה -

    2 סלקים טריים מקולפים, פרוסים לטבעות דקיקות

    שמנת חמוצה או קרם פרש

    1 בצל מטוגן, חתוך לטבעות

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט.
    2. הגשה - בכל צלחת מסדרים טבעת סלק, מניחים מכל כף מהסלט ומכסים בטבעת סלק נוספת (כמו רביולי פתוח). מקשטים את המנה עם שמנת חמוצה או קרם פרש מזולף בצנטר ומניחים טבעת בצל מטוגן.

     

    ורניקי גבינה ברוטב דובדבנים ומשמש

    המצרכים:

    לבצק -

    1/2 ק"ג קמח

    1 ביצה

    1 כוס מים

    1 כף סוכר

    1/4 כפית מלח

     

    למילוי -

    100 גר' גבינת שמנת

    1 כף סוכר

     

    לרוטב -

    200 גרם דובדבנים קפואים או משומרים, ללא גלעינים

    100 גר' משמש מיובש

    50 גר' אגוזי מקדמיה קלויים

    2 כפות בלסמי

    2 כפות דבש

    1 כוס יין אדום

     

    להגשה -

    אבקת סוכר

    קליפת תפוז מגוררת

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - במיקסר מערבבים היטב את מרכיבי הבצק. משטחים את הבצק ומשטחים בעם מערוך או במכונת פסטה לבצק חלק. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס.
    2. ממלאים את הוורניקי - מערבבים היטב את השמנת והסוכר לתערובת אחידה ומניחים בכל עיגול כף מהתערובת. מקפלים את הבצק ומהדקים היטב את הקצוות. מבשלים את הכיסונים בסיר עם מים רותחים כ-5 דקות, עד שהם מתחילים לצוף.
    3. מכינים את הרוטב - בסיר בינוני מבשלים את מרכיבי הרוטב עד לצמצום ולקבלת לרוטב סמיך בטעם מתוק-חמוץ.
    4. הגשה - יוצקים שתי כפות מרוטב הדובדבנים לצלחת הגשה, מסדרים מעל כמה כיסונים ובוזקים אבקת סוכר וגרידת תפוז. מגישים מייד.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

      

    נפתח לכם התיאבון לאוכל רוסי? מחר, יום שני (19/2), יתקיים במסעדת "התרנגול הכחול" ערב רוסי. מחיר: 220 שקלים לסועד. להזמנות: 03-5443349

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    איך מכינים ורניקי? 4 מתכונים מהמטבח הרוסי
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים