שתף קטע נבחר

המשטרה פשטה על חברת שפיר הנדסה בחשד לשחיתות ברומניה

לפי הדיווח של החברה לבורסה, החוקרים הגיעו למשרדי החברה בפתח תקווה לביצוע חיפוש ותפיסת מסמכים בהתאם לצו שיפוטי. בעלי השליטה, האחים שפירא, ובכירים נוספים זומנו לחקירה

חברת התשתיות שפיר הנדסה פרסמה היום (ה') דיווח למשקיעיה בבורסה כי משטרת ישראל פשטה על משרדי החברה בפתח תקווה ועיכבה לחקירה את ארבעת האחים שפירא, בעלי השליטה בחברה, ובכירים נוספים בחשד למתן שוחד לעובד ציבור ברומניה. זאת בעקבות צו שיפוטי. 

 

ההחלטה לפתוח בחקירה בישראל היא בעקבות חקירה שנפתחה ברומניה באפריל 2014 נגד מנהל לשעבר בשפיר מבנים רומניה, אברהם מורגנשטרן, בקשר לחשד למתן שוחד לכאורה בפרויקט שבוצע על ידי קבוצת שפיר.

 

בעקבות החקירה ברומניה, נדרשה החברה־הבת של שפיר הנדסה ברומניה לספק לרשויות שם מסמכים שונים, ויציאתו של מורגנשטרן מרומניה עוכבה. במסגרת שיתוף פעולה בין הרשויות ברומניה וישראל, ולאחר שבפרקליטות נחשפו לחלק מהראיות שנאספו ברומניה, הוחלט לפתוח בחקירה פלילית גם בישראל.

 

בתשקיף שפרסמה שפיר הנדסה בנובמבר 2014 לקראת ההנפקה המתוכננת בבורסת בתל אביב, שבו דווח על החקירה, לא נכתב שמתקיימת חקירה נגד החברה, אלא רק נגד המנהל לשעבר מורגנשטרן, שעדיין מועסק על ידי הקבוצה, אולם לא בתפקיד ניהולי.

בעלי השליטה בחברה ובכירים נוספים עוכבו לחקירה (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
בעלי השליטה בחברה ובכירים נוספים עוכבו לחקירה(צילום: Gettyimages)
 

על פי הפרסומים בתקשורת ברומניה, מורגנשטרן נחקר עם ראש עיריית קונסטנטה סטפן ראדו פיס וחבר פרלמנט ברומניה אלכסנדר פיס.

 

לטענת התביעה, בראשית 2011 השיק ראש עיריית קונסטנטה תוכנית לבניית קמפוס של דירות בעיר שאושרה על ידי מועצת העיר. בנוסף נטען, כי מורגנשטרן העביר לראש העירייה סכום של 175 אלף יורו לשם הבטחת הזכייה בחוזה לבניית פרויקט המגורים, ששוויו עמד על כ־10 מיליון יורו. לטענת הרשויות ברומניה, הכספים הועברו בכמה העברות דרך חשבונות של חברות shore-off.

 

חקירה סביב חשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובד זר הן נושא טרי יחסית בישראל. לאחרונה נפתחו שתי חקירות מתוקשרות. האחת, נגד המיליארדר בני שטיינמץ בחשד למתן שוחד לכאורה של עשרות מילוני דולרים לנשיא גינאה לשעבר ולאישתו, בתמורה שסייעו לחברת BSGR שבשליטתו לזכות בזיכיון כרייה לעפרות ברזל.

 

מחברת שפיר נמסר בתגובה: "בעלי השליטה בחברה משתפים פעולה באופן מלא עם שלטונות החוק. יוזכר כי כל הנטען ביחס לחברה הנינה הרומנית לשעבר שמצויה בהליכי בפירוק מ-2014 הוא ביחס לאירועים שהתקיימו לכאורה ב-2011.  עוד יודגש, כי החברה דיווחה באופן מלא ושוטף על המתרחש ברומניה, החל משנת 2014, עת יצאה החברה בתשקיף ההנפקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים