שתף קטע נבחר

נתניהו ומוזס: "שיחות על עסקת חליפין"

החשדות: רה"מ ומו"ל "ידיעות אחרונות" ניהלו מגעים לעסקה - סיקור אוהד תמורת קידום אינטרסים כלכליים. הביסוס: תמלילי שיחות שניהלו השניים במעון ראש הממשלה בירושלים, והוקלטו בחשאי ביוזמת נתניהו. המסקנות: המלצה נגד ראש הממשלה נתניהו על בקשת שוחד. המלצה נגד נוני מוזס על הצעת שוחד

 

 

מאז שנת 2009 ניהלו ראש הממשלה בנימין נתניהו ומו"ל "ידיעות אחרונות", נוני מוזס, שיחות ומפגשים אישיים. אתמול הודיעה המשטרה כי תוכן השיחות האלה, שעמד במרכז החקירה המכונה "תיק 2000", הביא לגיבוש תשתית ראייתית לביסוס עבירת שוחד גם נגד נתניהו וגם נגד מוזס. המשטרה מכנה את מערכת היחסים בין השניים "יחסים שוחדיים".

 

על פי מסקנות המשטרה, נגד נתניהו התגבשה תשתית ראייתית לביסוס חשד לעבירות של בקשת שוחד, מרמה והפרת אמונים. נגד מוזס התגבשה תשתית ראייתית לביסוס חשד לעבירה של הצעת שוחד.

נוני מוזס יוצא מחקירה ביחידת להב 433 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
נוני מוזס יוצא מחקירה ביחידת להב 433(צילום: אבי מועלם)
  

במרכז חקירת המגעים בין נתניהו למוזס עמדו הקלטות שנמצאו במכשיר הסלולרי של ארי הרו, עוזרו הבכיר של נתניהו, במהלך חקירת פרשה אחרת בה היה מעורב הרו. על פי המשטרה, מי שיזם את הקלטת השיחות בין נתניהו למוזס הוא ראש הממשלה, והתיעוד בוצע באופן חשאי. מדובר על שתי הקלטות שתיעדו מפגשים שהתקיימו במעון ראש הממשלה בירושלים. במהלך המפגשים דנו מוזס ונתניהו באופן בו יוכלו לסייע זה לזה. במשטרה מכנים זאת "עסקת חליפין".

 

במסגרת עסקה זו לכאורה, מוזס היה אמור לספק סיקור חיובי ואוהד לנתניהו ב"ידיעות אחרונות", בתמורה לסיוע של ראש הממשלה בקידום האינטרסים הכלכליים של "ידיעות אחרונות". על פי ממצאי החקירה, נתניהו פעל לבלימת "ישראל היום" באמצעות שלושה כיווני פעולה מרכזיים: תמיכה ב"חוק ישראל היום", צמצום תפוצת "ישראל היום" וביטול הוצאת מהדורת סוף השבוע של "ישראל היום".

 

בתמלילי השיחות שפורסמו לפני כשנה בחדשות 2 תועדו השניים משוחחים על האופן בו יוצג לכאורה רה"מ בעיתון, מהלך אותו שניהם נשמעו מכנים "להזיז את הספינה".

  

נתניהו: "אנחנו מדברים על מתינות, על תקשורת סבירה, להוריד את רף העוינות אליי מ-9.5 ל-7.5".

  

מוזס: "זה ברור לי. עזוב. צריך לדאוג שתהיה ראש ממשלה".

  

בשיחה על צמצום התפוצה של "ישראל היום" אמרו השניים:

  

מוזס: "צריך להגיד מספר (עותקים של "ישראל היום")... לא "שני שליש'".

  

נתניהו: "צריך להסביר מה המספר. לא להוריד לגמרי. לא להוריד שלושה שלישים. להוריד לשני שליש".

  

מוזס: "כשדיברנו על מספרים זה היה 275 אלף עותקים והיום זה 325 אלף עותקים. אתה מבין למה כל זמן שעובר זה עושה בעיה?... חוזרים למצב שאנחנו דוחים ויותר קשה לפתור. אני מנסה לחשוב, ביום שישי זה 400 אלף עותקים. מנסה לחשוב על פורמולה של כמה עמודי מודעות".

  

נתניהו: "מה, אתה יכול להגביל אותו בעמודי מודעות?"

  

מוזס: "...יש בעיה? מה הבעיה? שיש כאן מודעות ממשלתיות. 30,50,70 אחוז מהמודעות זה המדינה נותנת להם כסף. זה לא תקין. אני אומר לך את זה כהערת אגב אבל אי אפשר הכול יחד".

  

נתניהו: "בסדר, גם זה רשמתי לי. לא נטפל בזה עכשיו".

  

חקירת המשטרה התמקדה בשיחות שהתקיימו לפני הבחירות. "ביבי, יש בחירות בעוד שלושה וחצי חודשים. יהיו מיליון אלמנטים עליך. ניהלנו את זה ב-2009, אתה שכחת אולי", תועד מוזס.

 

נתניהו: "לא שכחתי בכלל".

  

מוזס: "זה נוהל אינטלגנטי, טוב והיינו לכאורה באותו מצב. כבר היינו בסרט הזה, עשינו את זה. זאת מערכת בחירות רביעית שלנו, לא שלישית, רביעית, 96', 99', 2009 ועכשיו".

  

במשטרה ציינו בהודעתם אתמול כי "הצדדים נקטו פעולות בפועל לקידום האינטרסים אחד של האחר בהמשך להבנות שהושגו ביניהם, או לכל הפחות הציגו מצג האחד כלפי השני כאילו פעלו כאמור". מלבד המגעים בנוגע ל"ישראל היום", ממצאי החקירה קובעים כי נתניהו פעל לתווך בין מוזס לבין בעלי הון לצורך רכישת "ידיעות אחרונות", בזמן שהוא מכהן כשר התקשורת.

 

עורכות הדין נוית נגב ואיריס ניב-סבאג ממשרד שינמן-נגב-ניב, המייצגות את נוני מוזס, מסרו: "לנוני מוזס עומדות טענות משפטיות חזקות, ואנו מאמינים שלאחר בחינה נוספת של הממצאים בפרקליטות - התיק נגדו ייסגר, ויתברר כי הוא לא עבר עבירה פלילית. יחסים בין תקשורת לאנשי ציבור, לרבות פוליטיקאים, הם אבן יסוד במדינה דמוקרטית. ניסיון לצבוע מערכת יחסים כזאת, מורכבת ומסובכת ככל שתהיה, בצבעים פליליים - הוא בעייתי ומסוכן".

 

"בניגוד לנחקרים אחרים, נוני מוזס נמנע במהלך החקירה מלהתייחס בכל דרך לנושאים שעלו בה, וכך יעשה גם עכשיו. בבוא העת הוא יוכל להתייחס לדברים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נוני מוזס ובנימין נתניהו
צילום: רויטרס
מומלצים