שתף קטע נבחר

ממשיכים לצמצם: גם מפעל טבע פלנטקס בנתניה ייסגר

הנהלת טבע הודיעה ל-220 עובדי מפעל הכימיה "פלנטקס" בנתניה כי המפעל ייסגר במהלך השנתיים הקרובות, כחלק מהעברת הייצור של טבע מישראל להודו וסין. מדובר באחד המפעלים הוותיקים ביותר של החברה בו יוצר הקופקסון

 

 

ציון דרך נוסף בתוכנית הפיטורים והקיצוצים של טבע: עובדי מפעל הכימיה פלנטקס בנתניה מתבשרים היום כי לאחר 40 שנה, יסגר המפעל בשנתיים הקרובות, מה שיוביל כמובן לפיטורי 220 העובדים. זהו המפעל הרביעי שטבע סוגרת אחרי המפעלים בירושלים ובפתח תקווה.

הפגנת עובדי טבע מול משרד ראש הממשלה (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
הפגנת עובדי טבע מול משרד ראש הממשלה(צילום: עמית שאבי)
 

ההטבות של עובדי טבע אשר ישרדו את הפיטורים

 

למרות החששות של העובדים, והרחשים שהיו סביב סגירתו של המפעל בנתניה, הנהלת טבע לא הודיעה עד היום כי המפעל עומד להסגר כחלק מתוכנית ההתייעלות עליה הודיעה לפני חודשיים. הייצור במפעל שהיה אחד מהראשונים שייצרו את "ביצת הזהב" של החברה, הקופקסון (שעבר לאחר מכן למפעל טבע טק), יעבור ככל הנראה לאתרים שהחברה תקים בהודו או בסין כדי להוזיל את העלויות. בטבע טענו כי חלק מהייצור יעבור גם למפעל טבע טק בישראל שימשיך בפעילותו.

 

"לא היו מוכנים להקשיב לנו בהנהלה, קאר שולץ לא סופר אף אחד"

"לא היה ברור שהמפעל ייסגר, אומר ממן. "עד לפני חודשיים אבי ניסנקורן והנהלת טבע אמרו שהמפעל לא נמצא על השולחן, ואין מצב לדון על זה. ופתאום החליט מי שהחליט שסוגרים ומעבירים להודו או סין לייצר שם, כי כנראה זו האסטרטגיה של טבע – לסגור פה הכל ולהעביר למקומות זולים יותר".

 

ממן מוסיף כי כאשר הרגישו העובדים שזו כוונת ההנהלה, פנו במכתב למנהל התפ"י העולמי של החברה וניסו לשכנע כי מדובר במפעל טוב ורווחי, אך זה לא עזר. "ניסינו להכריח את ההנהלה שתגיד מה המצב כי עד עכשיו הם התחמקו. היום לפחות הם אומרים את האמת, אבל המצב לא פשוט. אנחנו לא מוצאים דרך לשכנע את טבע להשאר פה. 4 אתרים כבר נסגרו, עוד 3 מנסים למכור, ומה שישאר בארץ זה רק האתרים בפר סבא, באר שבע והמטה, ולדעתי הם יהיו הבאים בתור החל מ-2020, כי זו הכוונה של קאר שולץ מאז שהוא הגיע. ואם הוא לא ספר את ביבי ולא ספר את ההסתדרות, אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות".

 

מה שנותר ל-220 העובדים כעת הוא לנסות ולדאוג לתנאי הפיטורים שלהם. אך ממן מציין כי הסכמי הפרישה אליהם הגיעו באתרים אחרים של טבע בהם פוטרו עובדים לא רלוונטים כרגע לעובדי המפעל בנתניה. "יש פה אנשים במצב סוציו אקונומי קשה, שרובם עבדו כ'מפעילי כימיה' לא דוקטורים. ויהיה להם קשה מאוד למצוא עבודה מהיום למחר". המו"מ על תנאי הפרישה צפוי להתחיל בשבוע הבא ויתכן כי יביא לצעדים ארגוניים מצד העובדים.

 

כזכור, טבע הודיעה לפני כחודשיים על תוכנית הפיטורים במסגרתה תקצץ את כוח האדם העולמי בכ-25% ותפטר כ-1700 עובדים בישראל בשלב הראשון. במספר אתרים הגיעה טבע להסכמים עם העובדים בנוגע לתנאי הפרישה והסגירה.

 

מטבע נמסר בתגובה: "בהתאם להודעתה של טבע מדצמבר בנוגע לתהליך הרה-ארגון הגלובאלי והשלכותיו האפשריות על חלק מאתרי הייצור של טבע בישראל – החליטה החברה לסגור את אתר הייצור הכימי 'פלנטקס' שבנתניה. האתר ייסגר בתחילת שנת 2020 ומרבית עובדיו ימשיכו להיות מועסקים בחברה עד אמצע 2019.

 

"אתר זה הוא הקטן מבין שני אתרי ייצור כימי הפועלים בישראל. אתר טבע טק שבנגב ימשיך להיות האתר המרכזי של טבע בישראל לייצור חומרים פעילים לתרופות. 

 

"טבע קיבלה החלטה קשה זו בכובד ראש, ולאחר בחינה מתמשכת ויסודית, בשל הצורך המיידי שלה בצמצום בסיס עלויותיה נוכח החוב הגדול שעליה לשרת, ובשל חוסר הכדאיות הכלכלית שבהמשך הפעלת האתר לאור השינויים הדרמטיים המתחוללים בענף התרופות בשנים האחרונות.

 

"טבע תנהג בכבוד, בהגינות וברגישות ותעניק לעובדי פלנטקס תנאי פרישה מיטיבים - מעל ומעבר לחוק - כמו גם שירותי השמה, הכשרה וייעוץ מקצועי שיאפשרו לעובדים מעבר מהיר ופשוט, ככל הניתן, למקום עבודה חלופי עם סגירת המפעל. טבע מקיימת דיאלוג פתוח עם נציגות העובדים וההסתדרות ומקווה שכמו בשאר האתרים גם דיאלוג זה יסתיים בהבנות והסכמות". 

 

יניב לוי דובר ההסתדרות מסר בתגובה: "ההסתדרות מגבה ותלווה את העובדים. בימים הקרובים נשב עם הנהלת טבע למו"מ באשר לעתיד העובדים. שוב הנהלת טבע מוכיחה שהיא שכחה שישראל היא הבית של החברה".

 

ח"כ לאה פדידה (המחנה הציוני) הודיעה כי תצטרף למחאת עובדי המפעל: "מאות משפחות מחר נכנסות למעגל האבטלה. הממשלה העניקה לטבע כל כך הרבה הטבות וזו מחזירה בפיטורים. שוב העובדים משלמים את מחיר ההנהלה הכושלת".

 

מניית טבע בולטת היום במסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב, לאחר שנחשף כי ברקשייר האת'ווי, חברת האחזקות של המשקיע המיליארדר וורן באפט, רכשה ברבעון הרביעי 18.9 מיליון מניות של חברת התרופות (כ-1.8%) בשווי של 357.6 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים