שתף קטע נבחר

המסעדה החדשה במקום "רפאל", שווארמה חדשה למאיר אדוני ועוד מקומות חדשים

תמונות ראשונות ממסעדת "הולה" של השף ויקטור גלוגר שתיפתח בסוף השבוע, שווארמה "דוניא" של מאיר אדוני נפתחה כבר, כריכים חדשים בצומת אלפי מנשה, חומוסייה בבת ים ועוד מקומות חדשים בארץ, שכדאי לכם להכיר

Hola Brasserie

מסעדתו החדשה של השף ויקטור גלוגר תיפתח בסוף השבוע בחלל שבו פעלה בעבר מסעדת "רפאל" של השף רפי כהן. מדובר בבראסרי שף מודרני, שאותו עיצבה המעצבת איילת זיו, עם פינות ישיבה אינטימיות שמתכתבות עם הנוף לים. התפריט החדש שגלוגר עומד להגיש כאן יהיה בסגנון שונה מהתפריט של "קלואליס", מסעדתו הקודמת של השף שנסגרה לפני כחודשיים: לא תמצאו שם ראשונות, עיקריות וגם לא מנות ביניים, אלא מנות חלוקה המיוצרות לפי טכניקות בישול מגוונות ומחומרי גלם יחודיים.

החדר הפרטי של "הולה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
החדר הפרטי של "הולה"(צילום: ירון ברנר)

את המטבח ינהל ירון מלכה, ויוגשו שם מנות כמו טטאקי טונה אדומה בקראסט זרעי שומר וכוסברה (44 שקלים), פיצה Beets & blue cheese עם קרם גבינה כחולה וסלקים צלויים (68 שקלים) ולינגוטה - טלה ספרדי בקראסט פיסטוקים עם פולנטה צרובה (112 שקלים).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

למנות האלה יצטרפו מספר מנות מ"קלואליס" כמו סלט חצילים על האש עם צ'יפס חציל (53 שקלים), קבב דגים עם קשקבל בגריל וטבולה כרובית טרייה (63 שקלים) ופאייה פירות ים זוגית בניחוח זעפרן (195 שקלים). את תפריט הקוקטיילים של "הולה" בנה מנהל הבר מיכאל סוויס, ששילב בו קוקטיילים קלאסיים ומודרניים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

בחלל של ה"חמארה" יפעל גם בר עישון, שקירותיו מצופים בצמחייה ירוקה (מלפסטיק), ויוגשו שם מנות "פינגר פוד" וראשונות המתאימות כליווי לאלכוהול.

"ברולה" בר העישון החדש (במקומה של ה"חמארה") (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"ברולה" בר העישון החדש (במקומה של ה"חמארה")(צילום: ירון ברנר)

בשלב הראשון המקום יפעל בשעות הערב בלבד, ובהמשך ייפתח גם לארוחות צהריים.

 

הירקון 87 תל-אביב, 03-5759060, ראשון-שבת 24:00-18:30

 

דוניא

שווארמה "דוניא" של השף מאיר אדוני נפתחה ביום שני האחרון אחרי ציפייה ממושכת וטיזינג מלא אמוציות שיצר השף במדיות החברתיות. "דוניא" עתידה להפוך לרשת מזון מהיר בפריסה ארצית, שבה אדוני יגיש מנות מבית סבתא - שבישלה לו בילדותו אוכל מהמטבח של יהודי מרוקו - ואליהן יתווספו מנות מהמטבח הים-תיכוני. כולן, אגב, יוגשו בפיתה או בפרנה.

שף מאיר אדוני (צילום: ענת מוסברג)
שף מאיר אדוני(צילום: ענת מוסברג)

בתפריט המסעדה תמצאו שווארמה פרגית עם שומן אווז ולימונים כבושים; נקניקיות טלה עם שומן שקדים וקימצ'י מזרחי; קבב טלה; מעורב חלקי פנים בפיתה תימנית; עראייס; חריימה בפיתה עם צ'יפס בלימון פרסי; שפונדרה עגל בצלייה איטית בפרנה; המבורגר טלה המוגש לצד צ'יפס וגם סופלקי דגים עם פילה בורי (47 שקל).

 

 

בנוסף, מציע התפריט סלט טאבולה לטבעונים ומחבת ממולאים עם קדרת פריקי, בשר טחון וביצה עלומה לנמנעים מגלוטן. מחיר כל המנות נע בין 65-39 שקלים.

 

הברזל 4 רמת החייל תל אביב, שעות ההרצה ראשון-חמישי 17:00-12:00, כשר

 

עוד כתבות שיכולות לעניין אתכם:
מושיק רוט פותח מסעדה בבאקה אל גרבייה
בשל מחסור בכוח אדם: ה"בראסרי" מפסיקה את פעילותה 24/7
אייל שני עושה את זה בגדול: נפתחה מסעדת "מזנון" בניו יורק

 

Selas

אחרי שליווה פודיס במהלך מסעות הדייג שלהם בעולם, יצר תפריטים למסעדות וברים והיה שף פרטי באירועים של האלפיון העליון, אור גינסברג (זוכה העונה השנייה של תכנית הריאליטי "משחקי השף") פותח מסעדת קונספט ביפו.

אור גינסברג. מעכשיו - בעל מסעדה (צילום: ירון ברנר)
אור גינסברג. מעכשיו - בעל מסעדה(צילום: ירון ברנר)

המקום יפעל פעמיים-שלוש בשבוע בלבד, ובשאר הזמן ישמש כבית לאירועים פרטיים. מדי שלישי בערב מתוכננות להיערך במקום מלחמות דגים, בהן גינסברג יתמודד מול חבריו מהתחום והסועדים, שיקבלו את המנה שלהם מבלי לדעת מי עומד מאחוריה, יכריעו בסוף האירוע מי הזוכה בקרב הקולינרי של הערב. בימי שישי המקום יפעל כחמארה יוונית עם עמדת די.ג'יי ומערכת סאונד מושקעת, וכמובן - מנות שרינג מהמטבח היווני והרבה אלכוהול.

 

רבי תנחום 6 יפו, 9653565־03, שלישי 18:00־24:00 חמישי 18:00־24:00, שישי 11:00־18:00, לא כשר

 

טורי

מסעדה האסייתית וסושי בר אותה פתחו בגבעתיים עידן מרדכי וקבוצת "אוקינאווה" (Tailor Made, Zoot Allures , "נלסון", "קופיולה" ו"אלפבית") שכוללת את אלון וארז וייסר, כפיר מויאל, מולי ציון, עידן מרדכי וגוני שמעי.

 (צילום: אמיר מנחם) (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)

זהו הסניף השני של הרשת, הפועלת מזה שש שנים ברמת אביב. את התפריט של הסניף החדש יצר שף מסעדת "אוקינאווה" - לי קסיאהו, והוא כולל שיפודי יאקי טורי (56-37 שקלים), גיוזה במגוון מילויים בעבודת יד (29 שקלים), פיש באן (41 שקלים), מרקי מיסו, ראמן ואודון ורולים של סושי כמו "במבה רול" במילוי סלמון, חמאת בוטנים ומלפפון מטוגן בטמפורה (34 שקלים).

 (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)
 

המיקסולוג נועם זרח (Tailor Made, "פרנץ' 57") רקח לטובת המקום החדש מגוון קוקטיילים, שיוגשו בנוסף לארבעה סוגי בירה מהחבית. המקום מכיל 100 מקומות ישיבה, ועל העיצוב שלו חתום ניר רן מסטודיו "בולד" שאחראי, בין היתר, גם על עיצוב של מקומות בילוי פופולריים כמו "ג'ימי הו", Zoot Allures ו"לה שוק".

 (צילום: אמיר מנחם) (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)
 

כצנלסון 62 גבעתיים, ראשון-שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

Marakas

מרקייה חדשה נפתחה בפרדס חנה-כרכור, ואת המרקים הטבעוניים שלה תוכלו לקבל במשלוח עד הבית. מחיר המרקים כאן נע בין 55-35 שקלים לליטר, והמבחר משתנה מדי יום וכולל מרק שורשים בקוקוס וקארי; מרק ירקות צלויים; נזיד שמונה שעועיות; מרק קרופניק עם גריסי פנינה, פטריות וירקות שורש ועוד.

 

את המרקים אפשר לשדרג עם קרוטונים מתובלים בשמן זית ועשבי תיבול (15 שקלים לחבילה), או עם גבינה טבעונית מחלב סויה אורגני ופולי סויה. הגבינה מגיעה בארבעה טעמים: בטעם טבעי, בטעם שום-שמיר, בטעם בזיליקום או בטעם קצח. (33 שקלים לגביע של 250 גרם). 

 

מלבד המרקים, אפשר להזמין כאן גם מנות נוספות המשתנות מדי יום, ביניהן סלט תפוחי אדמה ומוקפץ ברוטב קארי. בסופי שבוע אפשר לקנות כאן גם חמין, מרק חרירה, כיסוני ביס, פלמני ממולאים במחית בצל, קציצות סויה ועוד.

 

בכניסה לפרדס חנה-כרכור, 058-5261997 או 052-8869664, ראשון-שבת 21:00-8:30, לא כשר

 

סקאלה

אחרי שנתיים שבה הייתה סגורה נפתחה מחדש מסעדת "סקאלה" במלון מצודת דוד בירושלים. שף המסעדה, אבי תורג'מן, מגיש תפריט ישראלי-מסורתי ואוכל ירושלמי עדתי. בתחילת הארוחה מגיעות צלוחיות עם תורמוס, מטבל עגבניות חריף עם טחינה וסחוג, המוגשים עם פיתה סאלוף תימנית מקמח חומוס. בין המנות העיקריות יש מעורב ירושלמי, עלי גפן ממולאים ומפרום בלאדי.

הצלוחיות של השף, מסעדת "סקאלה" (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
הצלוחיות של השף, מסעדת "סקאלה"(צילום: דניאל לילה)
 

דוד המלך 7 ירושלים, 02-6212030, ראשון-חמישי 18:00-23:00, כשר

 

פסטהל'ה

סניף חדש לבר פסטה מבנימינה נפתח בחיפה. גם כאן, בדומה לסניף האם, מגישים 17 סוגים של פסטה טרייה ומנות ראשונות ב-25, 35 או 39 שקלים. את מנות הפסטה אפשר להרכיב כאן לבד ממה שאוהבים, עם אחד מבין שישה סוגי רטבים ויותר מ-20 תוספות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלבד הפסטה, התפריט מציע גם מנות "מיוחדים" כמו מוסר ברוטב הולונדייז ולימונענע (107 שקלים), פיצת כמהין (64 שקלים) ופיצת רוקפור (59 שקלים), וגם מבחר של תשעה קינוחים. בגזרת השתייה תמצאו קוקטיילים, יינות ובירת בוטיק. בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 14:00-11:00 מציעים כאן עסקית במחיר של 59 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אוסקר שינדלר 7 חיפה, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

 

Meat point

כריכייה חדשה שנפתחה בצומת אלפי מנשה, ובה מגישים כריכי בשר בתוך לחם פרנה 40-35 שקלים לכריך, תלוי בגודל). בין התוספות הבשריות מציעים כאן אנטרקוט, חזה עוף במרינדת שום ודבש או קבב הבית מפורק על הפלנצ'ה. את הבשר מלווים איולי צ'יפוטלה, שום, פטריות פורטבלו, ביצת עין, פלפלים חריפים וירקות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלבד הכריכים, אפשר להזמין כאן גם סלטים עם אנטרקוט או עם חזה עוף (32-30 שקלים), ובבוקר יש גם כריכים עם כמה סוגי חביתות.

 

צומת אלפי מנשה, 073-7443460, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ״ש- 24:00, כשר

 

חומוס הלל

חומוסייה שנפתחה לפני כמה חודשים בבת ים, שמי שעומד מאחוריה הוא מעצב האופנה ישראל טגורי, שגדל בבת ים ובמשך לא מעט שנים מלביש את הסלבס הישראליים.

החומוסייה ממוקמת בשכונת "קרן היסוד" שבה גדל טגורי, והמקום מעוצב כמו שוק פשפשים אבל עם הרבה סטייל. התפריט כאן מציע מנות בצלחת (20 שקלים) כמו חומוס על פי מתכון ביתי שמתבשל כאן מדי יום, מסבחה, משולש, שקשוקה, חומוס עם ביצה, פלאפל וחומוס פטריות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בנוסף, תמצאו כאן מנות בפיתה (15 שקלים) כמו פלאפל, שקשוקה, סביח וסנדוויץ' טוניסאי. ואם אתם מעוניינים בדילים,  תדעו שמגישים כאן גם דיל שכולל פלאפל וטרופית ב-12 שקלים, ושניצל ושתייה ב- 30 שקלים.

 

קרן היסוד 20 בת ים, 03-9139080, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

 

פיצריית The old lady

פיצרייה חדשה נפתחה בשוק הפשפשים ביפו, ושם מציעים שמונה סוגי פיצות וגם אפשרות להרכיב את הפיצה כפי שאוהבים. מבחר הפיצות כולל "פיצה נדבד" עם מיטבולס, "פיצה זמברוטה" עם קרם תרד, ארטישוק ופטריות (58 שקלים), "פיצה קנברו" עם רוטב שמנת, בטטה, תרד וערמונים ועוד. הפיצות מוגשות כאן בגודל אחיד ומחירן נע בין 62-45 שקלים. מלבד הפיצות, מציע התפריט גם כמה קינוחים ובירות בוטיק ישראליות. 

 

בימים ראשון-חמישי, בין השעות 19:00-16:00, מציעים במקום עסקיות משפחתיות במסגרתן בהזמנת פיצה מהתפריט, יקבלו הסועדים גם בירה או יין ב-10 שקלים והילדים יקבלו טרופית בחינם.

 

עמיאד 14 יפו, 03-9526879‏, ראשון-חמישי 24:00-16:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

Lila pizza

מסעדה-דוכן פיצות של ארד אפל ("טוני וספה") ושל רן בלפר ("רומאנו" ו"פורט סעיד"), שהתמקמה בסמוך לשוק לוינסקי בתל אביב. במקום מכינים פיצות בגודל אחיד בקוטר של 33 ס"מ מבצק בעובי בינוני עם שוליים שמנמנים, שעובר התפחה במשך 72 שעות.

 

בין התוספות לפיצה תמצאו כאן בשר בכבישה ביתית, ארטישוק, קייל, בצל ירוק ופטה ויש גם פיצה ביאנקה עם פטריות וזוקיני פיצה טבעונית עם גבינת קשיו. מחיר הפיצות נע בין 70-40 שקלים, ומלבדן (יש כאן שמונה פיצות קבועות ועוד כמה ספיישלים) מציעים גם סלט קיסר וסלט סלק עם ארוגולה, גבינה ואגוזי לוז קלויים.

 

מרחביה 4 תל אביב, שני-חמישי 1:00-16:00, שישי 18:00-12:00, שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

Carnevin

"סטייק האוס" חדש שנפתח בנתניה, ובו מציעים תפריט הכלל נתחי בשר במשקל ודילים בשריים. מבחר הנתחים כולל סינטה (35 שקלים ל-100 גרם), אנטרקוט (37 שקלים), פילה מניון ברוטב יין אדום (46 שקלים ל-100 גרם), סטייק עם עצם שמגיע במשקל של 400 או 600 גרם (109/ 149 שקלים), טיבון (42 שקלים ל-100 גרם) ונתח קצבים (37 שקלים ל-100 גרם). בנוסף, יש כאן צלעות טלה (42 שקלים ל-4 צלעות במשקל 300 גרם).

 

מבחר הדילים במקום כולל דיל של 500 גרם בשר המתומחר ב-169 שקלים, דיל של 750 גרם שמחירו 284 שקלים ודיל של קילו בשר הכולל צלעות טלה, בשר מעושן וסינטה שמחירו 389 שקלים.

כמו כן, יש בתפריט שתי מנות דג, נקניקיות מרגז (27 שקלים ל-100 גרם) וכבד אווז (68 שקלים ל- 100 גרם).

 

את העסקיות מגישים כאן בימים ראשון עד שישי בין השעות 18:00-11:00, והן כוללות שיפוד אחד (44 שקלים), שני שיפודים (56 שקלים) ומי שמתחשק לו להתפנק בצהריים - יכול לבחור בדיל שמחירו 109 שקלים והוא כולל מנה ראשונה ואחד מבשרי הפרימיום. בכל סוגי העסקיות המנה העיקרית מוגשת עם שתי תוספות חמות ושלושה סלטים לבחירה.

 

גיבורי ישראל 5 נתניה, 09-9577727, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

 

The cheesecake factory

 

מותג העוגות  מגיע לדיזינגוף סנטר עם סניף נוסף בגודל 35 מטרים בלבד. בדומה לשאר סניפי הרשת (בהוד השרון, בקריות ובקניון TLV) יימכרו עוגת טוקסידו, עוגת Italian cream, עוגת גבינה עם תותים ועוגת Blackout.

 (צילום: יוני פרוים)
(צילום: יוני פרוים)

דיזינגוף 50 (דיזינגוף סנטר (ליד זארה) תל אביב

 

 (  )
 

Tour de erance - by Roshfeld at NYX TLV

הפופ-אפ של השף יונתן רושפלד חוזר למלון NYX בתל אביב לסיבוב שני, שיימשך שישה ימים (בין 23-18 בפברואר). במהלך שישה ערבים רושפלד יבשל שם תפריט צרפתי שיכלול שתי מנות המייצגות את חבלי הארץ בעלת הקולינריה העשירה.

מלון  NYX (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מלון NYX(צילום: יח"צ)

בין המנות שיוגשו כאן: מרק דגים עם רוטב חלוד מפרובאנס; טרין כבד אווז מבורגון; בקר עם עצם מח וירקות מתוקים מבורדו; מולים מברטאו; תמנון רך בעשבים ירוקים מקוט ד'אז'ור וקינוחים מנורמנדי, אלזס ושמפיין.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלון NYX TLV, הרכבת 29 תל אביב

 

Hôtel de ville

גסטרו בר שצפוי להיפתח במהלך חודש אפריל בפינת הרחובות דיזנגוף וז'בוטינסקי, בחלל בו שכן עד לא מזמן "קפה מיכל". על פתיחת המקום אחראיים קבוצת "מאנקי ביזנס" בראשותם של המיקסולוג אריאל לייזגולד ואבירן אבידן, ובשיתוף עם עמיקם "קיקו" בלוקו (קלמטה).

המיקסולוג אריאל לייזגולד. בר חדש (צילום: לירון הראל)
המיקסולוג אריאל לייזגולד. בר חדש(צילום: לירון הראל)

Hôtel de ville יהיה המיזם הרביעי של קבוצת הבעלים שהקימו לפני תשע שנים את בר ה-"223" ולאחריו את בר ה"בל בוי" וה"באטלר". המקום, כך סיפרו לנו, יזכיר את הביסטרו הצרפתי השכונתי ויציע קוקטיילים קלאסיים, יין ותפריט אוכל צרפתי.

 

דיזנגוף 230 תל אביב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
"הולה", המסעדה החדשה במקום "רפאל" נפתחת
צילום: ירון ברנר
מומלצים