שתף קטע נבחר

יום טיול וטעימות בבנימינה ובאזור

שמורה קסומה, משק, יקב, ומסעדה הודית – השבוע ביקרתי בבקעת הנדיב וחזרתי עם שלל חוויות אפופות בהיסטוריה ובנוסטלגיה

 

מטיילים ומסיירים בבקעת הנדיב    (צילום: עידו ארז | עריכה: אביתר כהן)

מטיילים ומסיירים בבקעת הנדיב    (צילום: עידו ארז | עריכה: אביתר כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הגעתי לבנימינה לאחר כמה ימי גשם. נסעתי בינות למטעים ולשדות הפורחים והטבע המתפרץ העצים את ההנאה מהדרך היפה. הפעם נבקר באזור בקעת הנדיב, שם יצאתי לסיור עם מיקי לב. אני אוהבת לפגוש את האנשים הללו, שבחרו לעסוק בתיירות מעומק הלב, מתוך הקהילה והמקום שבו הם חיים.


 

מיקי הוא אחד כזה. היה לו עסק מצליח בתחום הטקסטיל, אבל הוא הרגיש שזה לא המקום שלו. הוא עזב את העבודה והתחיל ללמוד קונדיטוריה. במקביל, הוא עבר עם משפחתו להתגורר בבנימינה. הוא הוקסם מהקהילות השונות באזור, מקומות האוכל, המאפיות, הטעמים וההיסטוריה – ועם הזמן החל לערוך סיורים קולינריים ותרבותיים בבנימינה, גבעת עדה ואור עקיבא.

מיקי לב בפעולה (צילום: Tom Langford Photography) (צילום: Tom Langford Photography)
מיקי לב בפעולה(צילום: Tom Langford Photography)

אנחנו מתחילים בקפה בנימינה ששוכן ברחוב המייסדים במושבה הציורית ופוגשים את רועי שעבד במשך שנים כאיש מכירות בהיי טק עד שהחליט להמתקצע בתחום הקפה ולפתוח חנות בוטיק קטנה שמוכרת תערובות ופולים מרחבי העולם, מכונות קפה ואביזרים לקפה. עם הזמן החנות הפכה לבית קפה שגם מגיש מזון לצד השתייה החמה.

סדנת קפה (צילום: Tom Langford Photography) (צילום: Tom Langford Photography)
סדנת קפה(צילום: Tom Langford Photography)
 

בית הקפה נמצא בחצר פנימית קסומה במבנה היסטורי שהיה הקיוסק הראשון בבנימינה. רועי עורך במקום סדנאות קפה שבהם הוא מסביר בצורה מרתקת על ההיסטוריה של המקום לצד טעימות מהמאפים הטעימים שהוא אופה במקום. על הפרק: דרך הקפה מהעץ ועד כוס האספרסו, מקפה ירוק לקפה קלוי - הדגמה של תהליך הקלייה, איזה סוגי משקאות קפה יש, איך מכינים קפה במכונות קפה שונות וטרנדים חמים וחידושים בשוק הקפה. לפרטים נוספים - הקליקו.

 

אנחנו ממשיכים למשק "עץ השדה" של משפחת טפרברג בגבעת עדה. איתי טפרברג, ממייסדי המושבה, דור חמישי בגבעת עדה ודור שמיני למשפחה חקלאית, מקבל את פנינו במרכז המבקרים המושקע ומספר לנו את הסיפור המשפחתי שראשיתו בסבא רבא שלו, צבי, שחבר לברון רוטשילד במטרה לעזור לו להגשים את חלומו: הפרחת השממה ויבוש הביצות באזור בקעת הנדיב והפיכתם לאזור חקלאי פורה וניצול האדמה באזור לגידול כרמים וגידולים שונים.

ממרחים במשק עץ השדה (צילום: יעל לרנר) (צילום: יעל לרנר)
ממרחים במשק עץ השדה(צילום: יעל לרנר)
 

אביו של איתי ביקש בערוב ימיו שיוקם בחצר החווה מרכז תיירות חקלאית היסטורי שידאג לשמר את סיפורם של האנשים שבנו את המדינה. האב גם ביקש מארבעת בניו ללמוד להפיק שמן זית איכותי שיהיה מקור לגאווה מקומית וישראלית. איתי ואחיו שמעו לבקשת אביהם וכיום הם מייצרים את "עץ השדה", שמן זית שמופק מכרמי הזיתים בחווה המשפחתית.

 

לאחר ששמענו את הסיפור המשפחתי המרתק והרצאה על שמן זית וסגולותיו, הוזמנו לטעום את מגוון הסוגים בחנות המקסימה בחווה ולרכוש מהמעדנים המוצעים כאן. אהבתי מאוד את ממרחי הארטישוק והפלפלים המיוצרים כאן. כדאי לדעת: בימי שישי מתקיים במקום שוק איכרים שהפך כבר לשם דבר ברחבי הארץ. לפרטים נוספים - הקליקו.

 

מאפייה בתוך יקב

הרבה שנים אני מטיילת וכותבת על תיירות ואת יקב תשבי בבנימינה אני מכירה היטב, אך מיקי מגלה לנו מאפייה קטנה ומטריפה שנמצאת בתוך היקב ומעולם לא ידעתי על קיומה. מדובר במאפיית בוטיק שבה אחד מתנורי האפייה המרשימים שראיתי. "זה תנור צרפתי שכולו עשוי מאבן שככל שהיא מתלהטת כך היא מלבינה יותר. אנחנו מבעירים עצים למשך ארבע שעות לפני תחילת הייצור - ורק אז מתחילים לאפות", מספר יובל אלחדף האופה הראשי. במאפייה, מייצרים שבעה סוגים של לחמים לצד מגוון מאפים ובימי שישי בלבד גם עוגות, עוגיות וכמובן חלות.

התנור המיוחד (צילום: Tom Langford Photography) (צילום: Tom Langford Photography)
התנור המיוחד(צילום: Tom Langford Photography)
 

יקב תשבי (צילום: Tom Langford Photography) (צילום: Tom Langford Photography)
יקב תשבי(צילום: Tom Langford Photography)
  

טעימות במרכז המבקרים (צילום: Tom Langford Photography) (צילום: Tom Langford Photography)
טעימות במרכז המבקרים(צילום: Tom Langford Photography)

כמובן שסיירנו גם ביקב בעל ההיסטוריה המפוארת שקשורה גם היא בברון רוטשילד ובמשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק. בשנת 1925 אירחה המשפחה את ביאליק שכדי להביע את תודתו לאירוח החם הציע להם את השם "תשבי"- תושב שפיה בארץ ישראל. בתחילת הדרך נקרא היקב על שם הברון רוטשילד "יקבי הברון" ובהמשך שונה השם ל"יקבי תשבי", שם המשפחה.

 

משם המשכנו למסעדה הודית קטנה שממוקמת במרכז מסחרי באור עקיבא. נעמי סולומון ובנה משה פתחו את מסעדת "טאג'" לפני כשנה. משה עסק עד אז בעיבוד שבבים ואמו הייתה עקרת בית. "אימא בת 55, אני בן 36", מספר משה, "היא ילדה אותי בגיל 19". האוכל נפלא, טעמתי ונהניתי מכל המנות שהובאו לשולחן – כופתאות תפוח אדמה עם גרגירי חרדל בציפוי פריך של קמח חומוס מלווה בצ'אטני קוקוס ונענע נפלא, כופתאות עוף טחון. טאלי עוף עם תבשיל אפונה, אורז בסמאטי וצ'פאטי, צ'יקן קארי, צ'יקן טיקה ועוד. המסעדה כשרה ועד לימי הקיץ סגורה בימי שישי, אך ניתן להזמין אוכל מראש ולקחת הביתה. לפרטים נוספים – הקליקו.

משה ונעמי במסעדה (צילום: Tom Langford Photography) (צילום: Tom Langford Photography)
משה ונעמי במסעדה(צילום: Tom Langford Photography)
 

בסיור של מיקי יש עוד הפתעות, אך את זה אשאיר לכם לגלות. לפרטים נוספים על הסיורים של מיקי - הקליקו.

 

נסיים בטיול מקסים לשבת באחד מהמקומות האהובים עליי ביותר באזור: שמורת אלוני יצחק הנמצאת בגבול רמת מנשה והשרון, ממערב ליישוב אלוני יצחק. למה קסומה? בגלל גודלם, עוצמתם ומראם של עצי אלון התבור המשתרעים כאן על פני 120 דונם. בחורף ובאביב, כשהאלונים קירחים, המראה הוא כשל יער פיות מכושף, המנוקד בפריחה אביבית משגעת.

 

המסלול מתאים מאוד להורים עם ילדים קטנים כגדולים, וכל המשפחה תיהנה מאוד לפסוע במסלול מעגלי קצר. איפה זהן? בין הקיבוץ כפר גליקסון לכפר הנוער אלוני יצחק. יש להחנות במפרץ החניה שבכניסה לשמורת אלוני יצחק.

 

להמלצות נוספות ועדכונים שוטפים הצטרפו לקבוצת הפייסבוק "רגעים קטנים - מטיילים עם יעל לרנר ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרון מחט
שמורת אלוני יצחק
צילום: שרון מחט
מומלצים