שתף קטע נבחר

זעם פלסטיני: "ארה"ב מתגרה ברגשות הערבים והמוסלמים"

בכיר אש"ף סאיב עריקאת גינה את ההודעה על העברת השגרירות לירושלים ב-14 במאי, היום שהפלסטינים מגדירים אותו יום הנכבה: "זה רק מאשר שהאמריקנים בודדו עצמם מתפקיד נותני החסות לשלום". דובר חמאס: "זו הכרזת מלחמה על האומה הערבית". בישראל מברכים

 

זעם פלסטיני על העברת השגרירות האמריקנית לירושלים : מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף סאיב עריאקת אמר הערב (ו') כי ההחלטה האמריקנית להכיר בירושלים, שבחובה גם העברת השגרירות מתל אביב לירושלים, היא הפרה בוטה של החוק הבינלאומי ושל ההסכמים בין הרשות הפלסטינית לישראל והרס אופציית שתי המדינות.

 

עריקאת אמר כי ההחלטה להעביר את השגרירות דווקא ביום הנכבה, היום שבו הוכרזה עצמאות לישראל ומהווה יום אסון עבור העם הפלסטיני, מהווה התגרות ברגשותיהם של כל הערבים והמוסלמים, כדבריו.

הכניסה לקונסוליה האמריקנית בשכונת ארנונה בירושלים (צילום: נעם ריבקין פנטון, ארכיון ידיעות אחרונות ) (צילום: נעם ריבקין פנטון, ארכיון ידיעות אחרונות )
הכניסה לקונסוליה האמריקנית בשכונת ארנונה בירושלים(צילום: נעם ריבקין פנטון, ארכיון ידיעות אחרונות )

 


 (צילום: עטא עוויסאת, ידיעות אחרונות) (צילום: עטא עוויסאת, ידיעות אחרונות)
(צילום: עטא עוויסאת, ידיעות אחרונות)
 

"ההחלטה הזאת מאשרת שהממשל האמריקני בודד את עצמו מכל תפקיד של נותן חסות לתהליך השלום, משום שהממשל האמריקני, בהחלטות דומת זו, הפך בפועל לחלק מהבעיה והוא לא יוכל להיות חלק מהפתרון", הוסיף עריקאת.

 

דוברו של הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, נביל אבו רודיינה, אמר הערב: "כל צעד חד-צדדי לא יעזור לכונן שלום ולא יעניק לגיטימציה לאף אחד. נאום אבו מאזן בפני מועצת הביטחון הוא המפתח הרציני והיחיד לשלום וליציבות באזור ובעולם. צעדים שלא תואמים להחלטות הלגיטימיות הבינלאומית יעכבו כל הסדר באזור וייצרו אווירה שלילית". דובר חמאס סאמי אבו זוהרי אמר: "זו הכרזת מלחמה על האומה הערבית והמוסלמית ועל הממשל האמריקני לחזור בה".

הנשיא הפלסטיני אבו מאזן במועצת הביטחון השבוע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנשיא הפלסטיני אבו מאזן במועצת הביטחון השבוע(צילום: AFP)

בצד הישראלי מברכים על ההודעה שהגיעה מוקדם יותר הערב מפי גורמים אמריקנים, שאמרו כי הטקס ייערך ב-14 במאי, בדיוק 70 שנה להכרזת העצמאות, בקונסוליה האמריקנית בשכונת ארנונה בירושלים. מאוחר יותר אישרה מחלקת המדינה האמריקנית את הדיווח.

 

"אשרינו שזכינו בהכרתה של הגדולה בידידותינו בירושלים, עיר בירתנו הנצחית", כתב בחשבון הטוויטר שלו שר הביטחון אביגדור ליברמן. השר ישראל כץ צייץ גם כן בחשבון הטוויטר שלו: "אני מברך את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על ההחלטה. אין מתנה גדולה מזו. המהלך הצודק והנכון ביותר היסטורית. תודה חבר". יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, צייץ: "שהחיינו ותודה לנשיא טראמפ על מתנה נפלאה ליום הולדתה ה-70 של ישראל".

 

למרות הצעד ההיסטורי, מדובר במהלך סמלי בלבד בשלב זה משום שעדיין לא ברור אם הקונסוליה האמריקנית תהפוך למבנה הקבע של השגרירות ורוב הפעילות תישאר בתל אביב. גורמים אמריקנים אמרו לסוכנות הידיעות AP כי הקונגרס כבר עודכן על המהלך.

 

מזכיר המדינה רקס טילרסון חתם השבוע על תוכנית ביטחונית שמאשרת את העברת השגרירות לירושלים. גורמים בלשכת ראש הממשלה אמרו שנתניהו לא ביקש מהנשיא טראמפ להקדים את מועד פתיחת השגרירות בירושלים ושרה"מ בקשר רצוף עם הממשל האמריקני ויגיב אם וכאשר תצא הודעה רשמית אמריקנית.

 

הנשיא טראמפ התייחס הערב בנאום שנשא בכינוס ארגון הפעולה הקונסרבטיבי (CPAC) להחלטתו להכיר בירושלים. "כל מועמד לנשיאות אמר בקמפיין שלו שיכיר בירושלים ואף אחד מהם לא עשה את זה. אני אמרתי שאני עשוי לעשות את זה, אבל הופעל עליי לחץ להימנע. אבל אמרתי שחייבים ועשינו את הדבר הנכון. כל שאר הנשיאים פשוט שיקרו", אמר טראמפ.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים