שתף קטע נבחר

רואנדה: פליטים מקונגו מחו על קיצוץ במזון - ונורו למוות ע"י הצבא

5 פליטים נהרגו ו-20 נפצעו לאחר שהפגינו מול משרדי האו"ם בקרונגי במחאה על קיצוץ של 25% בכמות המזון שהם מקבלים. נציבות האו"ם לפליטים: "שימוש לא פרופורציונאלי בכוח נגד פליטים נואשים". רואנדה היא המדינה שאמורה לקלוט את מבקשי המקלט המגורשים מישראל

 

הפליטים מקונגו צועדים מהמחנה למשרדי האו"ם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפליטים מקונגו צועדים מהמחנה למשרדי האו"ם(צילום: רויטרס)

מחאת פליטים קטלנית במדינה שתקלוט את מבקשי המקלט שיגורשו מישראל: חמישה פליטים מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו נהרגו ו-20 נפצעו כשמחאה על קיצוץ במנות המזון שהם מקבלים הפכה לאלימה. כך מסרה אתמול (ו') משטרת רואנדה. שבעה שוטרים נפצעו גם כן. במסגרת המחאה, כ-3,000 מפגינים התגודדו מחוץ למשרדי האו"ם במחנה הפליטים מאז יום שלישי.

 

דובר המשטרה תאוס באדגה אמר בראיון לתחנת הרדיו הממלכתית כי המשטרה ניסתה לפזר אותם שלשום באמצעות גז מדמיע. "אתמול אחר הצהריים השתמשנו בכוח, אחרי שהזהרנו כי נעשה שימוש בכוחות הביטחון, אמר. "הם התחילו לזרוק אבנים ופיסות מתכת. כ-20 פליטים ושבעה שוטרים נפצעו. חמישה מהפליטים נהרגו". המשטרה הודיעה בחשבון הטוויטר שלה כי 15 פליטים נעצרו. עוד נכתב כי היו כ-500 מפגינים, בעוד שנציבות האו"ם לפליטים מסרה כי היו כ-700.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
הפליטים עזבו את המחנה שלהם בקיזיבה והלכו 15 ק"מ לקרונגי שבמערב רואנדה, כדי למחות על קיצוץ של 25% החל מהחודש שעבר במנות המזון שמספקת להם נציבות האו"ם לפליטים. המחנה מאכלס 17 אלף פליטים מהמדינה השכנה הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו.

 

"אנו מצטערים שלא התחשבו בבקשותינו החוזרות ונשנות לשמירה על רגיעה ואיפוק", אמרה דוברת נציבות האו"ם לפליטים. "היה צריך להימנע מהטרגדיה הזאת, ושימוש לא פרופורציונאלי בכוח נגד פליטים נואשים אינו מקובל. אני קוראת לרשויות להימנע משימוש נוסף בכוח ולחקור את נסיבות האירוע הטרגי הזה".

המחאה מול נציבות האו"ם לפליטים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המחאה מול נציבות האו"ם לפליטים(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ברואנדה שוהים כ-174 אלף פליטים, בהם 57 אלף איש מבורונדי השכנה, שנמלטו מגל אלימות במדינה בשנת 2015. רוב האחרים ברחו מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו במהלך תקופות של חוסר יציבות שם ב-20 השנים האחרונות.

 

בחודש שעבר, נציבות האו"ם לפליטים הודיעה כי היא מקצצת במזון בגלל מחסור בתקציב. הנציבות מסרה שלשום כי קיבלה שני אחוזים בלבד מבקשתה לתקצוב פעילותה ברואנדה לשנת 2018 על סך 98.8 מיליון דולר, וכי ארגון "תוכנית המזון העולמית" הזהיר מקיצוצים נוספים אם דרישות המימון החודשיות שלו על סך שני מיליון דולר וחצי לא ייענו.

 

 

 

 

 

לפני כחודשיים וחצי הכנסת אישרה את סגירתו של מתקן "חולות", שבו שוהים מבקשי מקלט מאריתריאה וסודן, כחלק מהתוכנית לגרשם לרואנדה, בעקבות ההסכם שישראל חתמה עמה. רואנדה מכחישה קיומו של הסכם לקליטת מבקשי מקלט שיישלחו מישראל ללא הסכמתם. מעדויות שהצטברו בשנים האחרונות עולה כי הזרים ש"עזבו מרצון" את ישראל לרואנדה לא התקבלו שם כפליטים ונאלצו להמשיך בחיפושיהם אחר מקלט.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפליטים צועדים במחאה
צילום: רויטרס
מומלצים