שתף קטע נבחר

בן 14 בלע מגנטים וכמעט מת

הנער הובהל לבית החולים שיבא על ידי הוריו; הוא ביקש למתוח את חבריו ולספר להם שיש לו פירסינג ולכן הכניס מגנטים לפה - ואז בלע אותם בטעות. המגנטים נשלפו מגופו והוא שוחרר לביתו. "בליעת מגנטים עלולה להסתיים בנזק משמעותי", אומר הרופא שטיפל בנער

נער בן 14 הגיע בשבוע שעבר לבית החולים שיבא בתל השומר לאחר שבלע מגנטים. הנער ניסה למתוח את חבריו לכיתה, סיפר להם שיש לו עגיל בלשון ולשם כך הכניס מגנטים לפה. אבל אז בטעות בלע אותם ונזקק לטיפול רפואי מיידי.

 

"הנער ניסה להרשים את החברים שלו וסיפר להם שיש לו פירסינג בפה. לשם כך הוא לקח שני מגנטים קטנים ושם אותם משני צדי הלשון", הסביר ד"ר דרור שובל מנהל המרפאה למחלות מעי דלקתיות בתינוקות וילדים בגיל הרך בשיבא. "מדובר במגנטים בגודל כמה מילימטרים, אבל הם מאוד חזקים ובטעות הנער בלע אותם", הוא הוסיף.

 

הנער מייד סיפר על האירוע להוריו, הם הבהילו אותו לבית החולים תל השומר, ושם ערכו לנער צילום. הרופאים מצאו שהמגנטים ממוקמים עמוק במערכת העיכול. "הסכנה הגדולה היא שהמגנטים ייצמדו בין שתי לולאות מעי ויידבקו וכך יגרמו לחור בין הלולאות", אמר ד"ר שובל. "לנער הזה לא היו תסמינים, ובצילומים חוזרים שעשינו לו המגנטים לא זזו".

 

 

המגנטים נשלפו מגופו של הנער באמצעות קולונוסקופיה ( ) ( )
המגנטים נשלפו מגופו של הנער באמצעות קולונוסקופיה

 

"יכול היה להיגרם נזק משמעותי"

לו המגנטים היו מזוהים בקיבה, היו הרופאים עורכים גסטרוקוספיה - בדיקה לצורך אבחון וטיפול במחלות של מערכת העיכול העליונה - כדי להוציא את המגנטים לפני שאלו נכנסים למערכת העיכול. "ברגע שמגנטים נכנסים למעי הדק, אין לנו שליטה עליהם", הוסיף ד"ר שובל.

 

במקרה זה ראו הרופאים שהמגנטים נתקעו בין קצה המעי הדק לתחילת המעי הגס. "הטריד אותנו שהמגנטים פשוט לא זזו. חששנו מאוד שהם כבר גרמו נזק, ולכן אחרי שלושה ימים עשינו קולונוסקופיה וראינו שהמגנטים צמודים זה לזה בתחילת המעי הגס. למזלו של הנער הם היו צמודים בתוך אותה לולאה ולא מצידי שתי לולאות שונות, כי אחרת היה יכול להיגרם נזק משמעותי", אמר ד"ר שובל.

 

המגנטים נשלפו מגופו של הנער באמצעות קולונוסקופיה ולאחר מספר שעות הוא שוחרר לביתו ללא נזקים ותופעות לוואי. "המקרה הזה ממחיש את הסכנות במשחקים עם מגנטים", מזהיר ד"ר שובל, "אומנם הם מגנטים קטנים, אבל הם מאוד חזקים".

 

בליעת מגנטים אופיינית לילדים צעירים, אבל לאחרונה יותר ויותר בני נוער בולעים אף הם מגנטים. "אירוע של בליעת מגנטים יכול להסתיים בנזק משמעותי, כמו חורים במערכת העיכול או קישורים בין לולאות מעי", מסכם ד"ר שובל.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים