שתף קטע נבחר

קמיר שוחרר בתנאים בתיק "מינוי תמורת זיכוי" - ונעצר בתיק בזק

המשטרה שחררה בבוקר בתנאים מגבילים את יועץ התקשורת אלי קמיר, החשוד שהעביר לשופטת הילה גרסטל הצעה מיועץ ראש הממשלה לשעבר ניר חפץ להתמנות ליועצת המשפטית לממשלה תמורת סגירת תיק המעונות של שרה נתניהו. בהמשך הוא נעצר בחשד לתיווך לשוחד בתיק 4000

 

קמיר. חשוד כעת בשתי פרשות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
קמיר. חשוד כעת בשתי פרשות(צילום: מוטי קמחי)

התפתחות בפרשת בזק: המשטרה תבקש להאריך הערב (יום א') את מעצרו של יועץ התקשורת אלי קמיר - חשוד נוסף בתיק 4000. במשטרה וברשות ניירות ערך אמרו כי החשוד נחקר באזהרה משעות הבוקר ומייחסים לו חשד לתיווך בשוחד. בפרשה נעצרו בשבוע שעבר בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ', אשתו איריס אלוביץ', בנו אור אלוביץ', יועץ התקשורת לשעבר של ראש הממשלה ניר חפץ, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ובכיר החברה עמיקם שורר. שלמה פילבר חתם על הסכם עד מדינה בפרשה. 

 

מוקדם יותר היום מסרה המשטרה כי היא לא תבקש להאריך את מעצרם של קמיר וחפץ במסגרת חקירת ההצעה שניתנה לפי החשד לשופטת הילה גרסטל להתמנות ליועצת המשפטית לממשלה בתמורה לסגירת תיק המעונות של שרה נתניהו (תיק 1270).

החשודים חפץ ואלוביץ' ועד המדינה פילבר (צילום: מוטי קמחי, אוראל כהן) (צילום: מוטי קמחי, אוראל כהן)
החשודים חפץ ואלוביץ' ועד המדינה פילבר(צילום: מוטי קמחי, אוראל כהן)

אלי קמיר החל דרכו ככתב ספורט במעריב וכמי שסיקר את הכדורגל בפתח תקווה והיה ממטפחי אברהם גרנט. לאחר מכן סיקר ככתב משפט במעריב את משפטי נמרודי. מאוחר יותר הוא קודם לכתב בלונדון וסיים ככתב מדיני.

 

ככתב משפטי סיקר בתחילת שנות התשעים את משפטו של ח”כ יאיר לוי מש”ס. שם הכיר את פרקליטו עו"ד יהודה וינשטיין. השניים התחברו לחברות אמיצה. לימים, כשכיהן וינשטיין כיועץ משפטי לממשלה, העביר וינשטיין את אחזקותיו לנאמנותו של החבר קמיר.

 

קמיר פרש ממעריב והפך לעוזרו וליועצו הקרוב של שר הביטחון לשעבר שאול מופז. הוא חיבר את מופז לווינשטיין שסייע לשר בעניינים משפטיים שונים.

 

החברותא הזו התפתחה וספחה אליה חברה נוספת ששמה עלה בשבוע שעבר, השופטת גרסטל. גרסטל, וינשטיין, קמיר, יו"ר חברת החשמל יפתח רון-טל ואחרים הפכו לחברים ב"פרלמנט", קבוצת חברים שהתקבצה סביב הרב אלימלך פירר שידוע גם כמסייע רפואי לנזקקים. לימים, על רקע מינויה של גרסטל לנציבת ביקורת הפרקליטות עבר חתול שחור גדול בינה לבין וינשטיין.

 

קמיר שימש בעבר כיועץ אסטרטגי חיצוני לראשי קבוצת בזק. הוא נשכר על ידי בעל השליטה בקבוצה, שאול אלוביץ'. משרדו קיבל תשלום קבוע של 40 אלף דולר בתוספת מע"מ בחודש.

 

שותפו של קמיר בחברת ייעוץ התקשורת והאסטרטגיה "קמיר בכיר" הוא ישראל בכר, המחזיק על פי רשם החברות 35% מהחברה. בכר הוא מקורבו של מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, שנחקר בפרשה בחשד לביצוע עבירות מרמה - והפך כאמור לעד מדינה בתיק 4000.

 

התפטרות מדירקטוריון בזק

החקירה הגלויה בתיק 4000 נפתחה בהוראת יו"ר הרשות ביוני 2017, לאחר חקירה סמויה. במהלך החקירה נבדק חשד לביצוע עבירות פליליות ובכללן עבירות דיווח, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות שיבוש מהלכי משפט. החקירה נגעה להתנהלות חשודה של בכירים בחברות בזק, יס וחלל, וכן של כמה עובדי מדינה הקשורים מתוקף תפקידם בממשקי עבודה מול חברת בזק. 

 

במקביל, שאול, אור ואורנה אלוביץ', רעייתו של אור, הודיעו הבוקר על התפטרותם מדירקטוריון קבוצת בזק. דירקטוריון בזק התכנס לאסיפה דחופה לאחר שובו של מ"מ יו"ר הדירקטוריון דוד גרנות מחופשה שבו הודיעו שאול ואור, באמצעות בא כוחם סמנכ"ל והיועץ המשפטי עמי בר לב, על התפטרותם. אליהם הצטרפה כאמור אורנה אלוביץ', כלתו של שאול.

 

 

הבוקר דווח כי הקשר בין מנכ"ל וואלה אילן ישועה וחוקרי הרשות לניירות ערך, החל כבר בדצמבר 2017, ומאז מסר ישועה לא פחות משמונה עדויות מפורטות, הכוללות בין השאר הקלטות, מסמכים וראיות נוספות הקושרות את בעלי בזק שאול אלוביץ' וחשודים נוספים. כך נודע ל-ynet ול"ידיעות אחרונות". בעקבות העדויות של ישועה קיבלו חוקרי הרשות לניירות ערך והמשטרה אישור מהיועץ המשפטי לפתוח בחקירה סמויה, שבמהלכה ביצעו האזנות סתר לחשודים.

 

בשבוע שעבר נחשף ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" כי ישועה הוא האיש שסיפק את "ראיית הזהב" בחקירה, בדמות קלטת שבה נשמע אלוביץ' מעביר לו הוראות מפורטות כיצד לסקר את בני משפחת נתניהו באתר וואלה. המשטרה מחזיקה גם בתמלילי שיחות שהתקבלו מהאזנות לטלפונים של החשודים, בהם שאול אלוביץ', יועצו לשעבר של נתניהו ניר חפץ ומנכ"ל משרד התקשורת המושעה פילבר.

 

כבר ביולי אשתקד, באמצע חקירת תיק בזק, התקבל ברשות לניירות ערך מידע מודיעיני ולפיו העבירות שבוצעו בבזק לא קשורות אך ורק לפן הכלכלי של פעילות החברה וקיים חשד לביצוע עבירות פליליות הקשורות לראש הממשלה בנימין נתניהו. כבר אז עלה לראשונה בדו"חות המודיעיניים שמו של ישועה, כמי שיכול לשפוך אור על הפרשה. חוקרי להב 433, שעודכנו על ההתפתחויות בחקירה, ביקשו כבר אז לקבל לידיהם את החומרים. ברשות לניירות ערך סירבו וביקשו לסיים קודם את חקירת התיקים הכלכליים ולהמליץ על הגשת כתבי אישום, לפני שהם ממשיכים לעבירות השוחד. 


פורסם לראשונה 25/02/2018 15:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים