שתף קטע נבחר

כל יום פורים: עיצוב בתים לא שגרתי

שירותי אורחים שמתחפשים לארון, מרתף שהפך לחדר אירוח מהמאה ה-18 וחלל משחקים לילדים שמדמה "בית אמיתי". עיצובים מיוחדים של בתים בישראל

יש בתים בהם כל יום בשנה הוא פורים. לרגל החג אספנו כמה דוגמאות לבתים שעוצבו בצורה ייחודית ולא רגילה. האם הייתם יכולים לחיות בהם?

 

 

 

שירותים שהתחפשו לארון

בבית אחד הפכו את הכניסה לחדר השירותים - לארון אחסון מעץ מהודר. עדי קליין מ"סטודיו דולו", שעיצבה את הכניסה, מספרת כי "המיקום האידיאלי לשירותי אורחים הוא בכניסה לבית, לפחות בכל הקשור לתשתיות ולמבנה הבית. עם זאת, הרבה אנשים מוצאים את מיקומם בכניסה בלתי אסתטי ולא נעים. לכן שילבנו בין שתי פונקציות שהיו חשובות לדיירים – ארון אחסון בחלל הכניסה לאחסן בו מעילים, דואר, נעליים וכדומה, בנוסף לשירותי אורחים".

 

 (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
(צילום: עוזי פורת)

 (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
(צילום: עוזי פורת)

 

מסע למאה ה-18

מרתף בביתה של משפחה עם שישה ילדים במרכז הארץ, עוצב על ידי מעצבת הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ' בהשראת מרתפים מהמאה ה-18. "הרעיון היה ליצור חדר אירוח באווירה אירופאית, סגנון שהוא בין צרפתי לאנגלי קלאסי, כזה שישדר אלגנטיות ואווירה נינוחה בהתאמה למלונות היוקרה הבולטים בעולם", היא מסבירה.

 (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)

קומת המרתף חוברה לבית באמצעות גרם מדרגות בגוונים דומים. כל הפריטים תוכננו ובוצעו בהזמנה אישית: ידיות הברזל יובאו מאיטליה, הריהוט הוזמן מאמן עץ המתמחה בעבודת יד וגופי התאורה תוכננו במיוחד וחוברו למעגל חשמלי נפרד. בחלל שולבו מספר סוגים של גופי תאורה, וביניהם ספוטים, תאורה נסתרת וקריסטלים במבנה יהלומים.

 (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)

כדי להעניק חמימות, צופתה הרצפה בפרקט אלון תלת שכבתי. מתחת לשולחן ביליארד שעוצב בהתאמה, הוצב שטיח זיגלר. בתוך החלל נוצרה חצר אנגלית סגורה מלאה במבוקים ופרחים בגווני הכתום השולט בחלל, ובתקרת החצר נקבע צוהר חשמלי המאפשר לפתוח ולסגור את הגג בלחיצת כפתור.

 

בית שלם - לילדים

משפחה נוספת ממרכז הארץ החליטה להפוך קומת המרתף לחלל משחקים מאובזר המדמה בית אמיתי לילדים, עם פתרונות אחסון חכמים. התכנון כלל קיר ארונות המשלב חללים פתוחים וסגורים, כשהאחרונים נפתחים בשליפה. בנוסף, החלל אובזר בכל מה שילדים צריכים כדי להרגיש בממלכה משלהם: "מטבח" מושקע ומאובזר, כורסאות ישיבה נמוכות, לוחות ציור ומעין חדר שינה.

 (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)

 

אולם קולנוע במרתף

ליאור רוזנפלד, מבעלי "שחר רוזנפלד אדריכלים", תכנן עבור משפחה עם ארבעה ילדים ממרכז הארץ אולם קולנוע מפנק בקומת המרתף. "ניגשנו לאולמות קולנוע קיימים ועבדנו לפי הספר", הוא מספר. "היה חשוב לנו לדעת הכל אודות המפלסים, גבהי הטריבונות השונים, מעברים, גודל מסך אופטימלי, מרחקים נכונים וכדומה".

 

האולם תוכנן בתחילה עם פתחים לאוורור טבעי, אבל המשפחה ביקשה להימנע מהפרעות של אור ורעש ולכן הותקן לבסוף אוורור מלאכותי שקט. האזור חופה בפתרונות אקוסטיים כשעל הרצפה הותקנו שטיחים "סופגי רעש", התקרה חופתה בלוחות גבס מחוררים ל"בליעה אקוסטית", והקירות עובו.

 (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)
 

החלל כולל שני מקורות אור עיקריים, ותאורה נסתרת היקפית לאורך כל תקרת האולם. המושבים מרופדים באדום עז, מתכווננים באופן חשמלי ונפתחים ונמתחים בהתאמה אישית. מאחורי האולם נבנה מטבחון ובצד השני חדר שירותים צמוד מעוצב בסגנון אמריקאי, עם ריצוף משובץ בשחור ולבן. בקצה האולם הוקם בר שתייה מאובזר.

 

סגנון נורדי

חלל סלון בבית באחת הערים הוותיקות בשרון, תוכנן ועוצב על ידי שרה ונירית פרנקל באווירת המדינות הנורדיות, תוך שימוש בחומרים טבעיים, גימורי עץ, מחצלות ושילוב בין קווים ישרים לאמורפיים. העיצוב משלב גם שימוש בירוק טבעי בתוספת ברזל שחור, שמוסיפות מגע תעשייתי.

 (צילום: גלעד רדט) (צילום: גלעד רדט)
(צילום: גלעד רדט)

 

בחזרה לטבע

בית באחד ממושבי הדרום תוכנן ועוצב על ידי דן והילה ישראלביץ, בעלי המשרד ישראלביץ אדריכלים. בעיצוב ניכר שחזור של האווירה הפתוחה והטבעית גם בחללי הפנים, וכן חיבור לקרקע בזכות השימוש בחומרים טבעיים. בלב הבית הוקם פטיו, המוקף בחללי הבית הציבוריים ובו ניטע עץ זית ותיק. ויטרינות הזכוכית השקופות ברובן נטולות מסגרת, דבר שהופך את הממשק בין חוץ לפנים לבולט ומוחשי.

 (צילום: עודד סמדר ) (צילום: עודד סמדר )
(צילום: עודד סמדר )

 (צילום: עודד סמדר ) (צילום: עודד סמדר )
(צילום: עודד סמדר )


פורסם לראשונה 01/03/2018 15:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עודד סמדר
מרתף מהמאה ה-18
צילום: עודד סמדר
מומלצים