שתף קטע נבחר

10 משפטים שאימהות קרייריסטיות אומרות לעצמן

השילוב בין הורות וקריירה כולל במקרים רבים גם רגשות אשם ונסיונות למצוא את הדרך הנכונה לשלב בין כל הדברים. קיבצנו משפטים שאימהות קרייריסטיות אמרו, כדי שתבינו שאתן לגמרי לא לבד

 

 

הצורך שלנו כנשים בעידן המודרני להצליח בשוק העבודה, כמו גם לא לוותר על גידול משפחה, הוא טבעי ומובן, וכך גם השאיפה שהאחד לא יבוא על חשבון האחר. אבל אם נבחן את הדברים בכנות, מתחת לכל הסיסמאות של "ניתן לעשות הכול אם רק רוצים", יש מציאות והיא לא לגמרי פשוטה.

 

נשים רבות נקרעות בין הצורך להצטיין בשוק העבודה ולהוכיח את עצמן. הצטיינות זו עשויה לבוא לידי ביטוי בשעות עבודה מרובות, נסיעות תכופות לחו"ל, לקיחת העבודה הביתה, תגובות מהסביבה (מי לא שמעה "ומי מגדל את הילדים?", כאילו זה תפקידנו היחיד בעולם), וג'ינגול מתמיד.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

אנחנו עושות זאת מסיבות רבות - מבינות שאנחנו שוות ויכולות, צריכות ורוצות לפרנס, מהוות דוגמה אישית לילדינו ועוד. המחשבות שעולות מתוך הקשיים והאתגרים זהות אצל הרבה מאיתנו. הנה דוגמאות המבוססות על משפטים שכיחים שעולים בפורום עמותת "אמאקדימה":

 

1. אני יוצאת מוקדם מדי מהעבודה

לא משנה שרוב הימים אני מגיעה ב-6:30 לעבודה, לא יושבת לקפה באמצע היום, ועדיין כל מה שהבוס רואה זה שאני יוצאת ב-15:00.

 

אם מישהו מעיר לכן, תגידו לו בדיוק את זה. אפילו תעשו רישום של מספר השעות בהן הייתן בעבודה. נראה אותו מתמודד מול הנתונים.

 

זוכרת שהגעת ראשונה למשרד? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זוכרת שהגעת ראשונה למשרד?(צילום: shutterstock)

2. אולי אם הייתי יותר בבית, הילדה לא הייתה מפריעה בכיתה

אין קשר. גם לאימהות לא קרייריסטיות יש ילדים מופרעים. אם במקרה מישהו זורק הערה כלשהי בנושא, זה בדיוק הזמן להשיב לו - "הידעת? ילדים של אימהות קרייריסטיות מצליחים יותר".

 

קראו עוד:

איך נתתי לבעלי לפתח קריירה ונשארתי מאחור?

הבוס ביקש שתחזור לעבודה, האם חזרה יחד עם התינוק

"הקושי הכי גדול בחופשת לידה הוא הרגע שהיא מסתיימת"

 

3. למה בראיון עבודה הוא רומז לי שהילדים עלולים להוות מגבלה?

תהיי בטוחה בדבר הבא - לבן הזוג שלך הוא לא היה רומז את זה. את מוזמנת להגיד לו שאת אדם בוגר, עם שיקולים משלך, הגעת לאן שהגעת בזכות עצמן ויכולותייך. אין ספק שמקרים מהסוג הזה מראים לנו בבהירות איפה לא נרצה לעבוד.

 

 

4. הילדים אוכלים אוכל מלפני שלושה ימים

הילדים אוכלים בסדר, אל תדאגי. מה גם שבן הזוג יודע להכין אוכל מצוין ומזין בדיוק כמוך, וגם אם לא - אוכל קנוי כזה או אחר הוא בסדר גמור בימים שאין זמן לבשל.

 

5. המסיבה בגן של הילד יוצאת בזמן גרוע

הפיתרון הוא תורנות בין ההורים או אולי להיעזר בסבא ובסבתא אם יש, ולהסביר לילד בעדינות, שהפעם נמנע מאימא לבוא לחגיגה אבל שהיא מבטיחה להיות בפעם הבאה. בנוסף, אפשר גם להסביר לבוס שלא תוכלו להגיע לפגישה כי חושב לכן לא לפספס את המסיבה. הרעיון הוא לעשות רשימת עדיפויות ולבחור את המקומות הנכונים להיאבק עליהם.

 

 

6. אני טסה לשבוע, מה יהיה?

"קשה לעזוב את הילדים לכל כך הרבה זמן", "לא ידעתי עד כמה אני תלויה בחיבוק של הבוקר, בעיניים הנוצצות שלהם כשהם חייבים לספר לי דווקא עכשיו על החללית שהכינו מלגו". עם זאת, זה זמן מצוין להתרכז בעבודה ולהירגע קצת מהטירוף של הבית.

 

שימו לב, יש פה הזדמנות חינוכית - אני סיפרתי לילדיי שאני נוסעת לחו"ל כדי לעזור לילדים אחרים. כתוצאה מכך, הם סיפרו בגאווה לגננת איך הם עוזרים לילדים עניים כי הם נתנו לאימא לטוס. זוהי דוגמה של פרספקטיבה משנה מציאות. כדאי להבהיר להם את החשיבות שבנסיעה ולגרום להם להיות גאים בכן.

 

7. הפכתי את בן זוגי לבייביסיטר

הפסיקו להרגיש לא בסדר עם זה שבן הזוג צריך לשמור על הילדים. הוא אבא, הוא בן זוג אחראי והוא שותף מלא בגידולם. זה לא הופך אותו לבייביסטר, בדיוק כמו שזה לא הופך אתכן לכאלו.

 

הכול בסדר, כולם מרוצים מהסידור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הכול בסדר, כולם מרוצים מהסידור(צילום: shutterstock)

8. מה אני עושה עם התור לרופא של הילד? זה באמצע יום עבודה

יש שתי אפשרויות - יוצאים עם הילד, העבודה תחכה, או שנעזרים בבן הזוג שגם הוא חלק מגידול הילדים. אם אין ברירה, זו לא בושה לבקש עזרה.

 

9. אוף, רק האבא מוציא אותם מהגן

כאמור, האבא של הילד הוא שותף מלא במשפחה הזו. אנחנו ב-2018 וזה בהחלט לגיטימי.

 

10. אני רצה כל הזמן מהבית לעבודה, ולהיפך

את לא צריכה להרגיש אשמה על הקריירה ולא על האימהות. אפילו שהחברה אומרת לנו שצריכים להרגיש אשמות על כל הארוחות צהריים שפספסנו בבית, על הזמן המפוספס במעון, על הביקור רופא של הילד באמצע היום או על הפגישה שפספסנו.

 

התשובה הנכונה כנראה לכל התהיות תהיה - תמיכה - מבן הזוג, מהמשפחה המורחבת ומהחברה. כשאתן צריכות חיזוקים, אפשר תמיד לפרוק, לבקש עצות, לצעוק, לצחוק ולהתלונן. לא תאמינו כמה נשים שותפות לתחושות הללו, רק שתפו ותגלו.

 

חשוב לזכור - כל אימא קרייריסטית בסך הכול מנסה לעשות טוב למשפחתה ולסביבתה, וכשאנחנו עוזרות האחת לשנייה, אנחנו מנפצות עוד תקרת זכוכית בדרך להשגת היעד. ומה עם רגשות האשם? מתמודדים, לכולנו יש. בסופו של דבר אנחנו צריכות להגיד לעצמו שזה המסלול שבחרנו, ילדים וקריירה, ואנחנו שלמות איתו.

 

המחברת היא מקימת ומנהלת עמותת "אמאקדימה" וחברה בקהילת ROI 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לעשות את הכי טוב בגבולות האפשריים
צילום: shutterstock
מומלצים