שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    הצצה לדופלקס מעוצב ליד הים בת"א
    זוג וארבעת ילדיהם התרחקו ממרכז העיר לטובת דופלקס יוקרתי באחד השטחים הפתוחים האחרונים בתל אביב. קומת הכניסה עוצבה באופן שמאפשר להשקיף אל בריכת השחייה ואילו המרתף תוכנן כולו עבור הילדים, כולל חדרי רחצה וחצרות פטיו. צפו בתמונות

     

     

    דופלקס בפרויקט "בלו" בתל אביב תוכנן עבור זוג וארבעת ילדיהם, שהחליטו להתרחק מעט מהנוף האורבני של מרכז העיר וליהנות מהקרבה לים והמרחבים הפתוחים. הדופקלס ממוקם בקומת הקרקע של מגדל עגול, מה שמאפשר תחושה של חיים בבית פרטי. חלוקת החלל נעשתה באופן המאפשר את ה"ביחד" ואת ה"לחוד", החשוב כל כך בחיי היומיום של המשפחה.

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)
    בקומת הכניסה מוקמו שטחי האירוח, השטחים הציבוריים ויחידת ההורים הפרטית, הכוללת חדר שינה, חדר רחצה פרטי וחדר ארונות. בקומת המרתף מוקמו חדרי הילדים וחדרי הרחצה שתוכננו במיוחד עבורם. 
     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    ההפרדה בין האזורים הציבוריים לבין יחידת ההורים וקומת הילדים הכניסה סדר ואיזון לשגרת היומיום של המשפחה.

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    קומת הילדים תוכננה בקפידה וכוללת חדר רחב ידיים לכל ילד, חדר רחצה לבנים, חדר רחצה לבנות וחצרות פטיו היקפיות שהיציאה אליהן היא דרך דלתות זכוכית המאפשרות לאור לחדור בצורה מירבית לכל החדרים.  

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    מיקום יחידת ההורים בקומת הכניסה יצר את האפשרות לפרטיות ושימוש בשטחים הציבוריים של הדירה ובחצר גם בשעות הערב. חלל יחידת ההורים חולק באופן שמאפשר לקבל מבט אל נוף הבריכה ופינות הישיבה בחצר. המיטה מוקמה לצד חלון הוויטרינה המשקיף אל החוץ וחדר הרחצה וחדר הארונות הופנו אל שטחי הפנים של המגדל.

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    דגש מיוחד הושם על ניקיון הקווים בחלוקת החלל. יש משמעות רבה לקשר בין הסביבה העוטפת את המגדל לבין תכנון הפנים של הדירה הממוקמת בו. הקפדנו לשמור על קשר פנים-חוץ ולמעשה לתת למבטים מהחללים השונים אל החוץ, להנחות בתכנון ובחלוקת החלל כבר מהשלב הראשוני.  

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    כל המבטים בחלל העליון, הן בשטחים הציבוריים והן בשטחים הפרטיים, הופנו אל בריכת השחייה והחצר ההיקפית. כדי לשמר את ה"ביחד" המשפחתי יצרנו אי מטבח גדול המשמש גם כפינת האוכל המרכזית בדירה. האי משקיף ופונה אל אזור הסלון ולמעשה תוכנן לבישול משפחתי, כאשר ניתן להביט ממנו החוצה אל החצר ההיקפית.

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    מהכניסה לדירה נפתח נוף החצר ההיקפית המהווה תמונת נוף לשטחים הציבוריים של הבית. מכל נקודה בחלל זה ניתן להשקיף ולראות את החוץ העוטף את הדירה בצורה חצי מעגלית. 

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    החצר החיצונית רוצפה בדק עץ ובאזורים מסוימים מוקמו "גרילים" עם פתחי אור גדולים המאפשרים כניסת אור אל חצרות הפטיו התחתונות העוטפות את חדרי הילדים. לצד הבריכה מוקמו שתי פינות ישיבה, האחת פינת סלון של ממש המאפשרת אירוח והשנייה כוללת כורסאות נוח וקריאה לצד יחידת ההורים. בנוסף מוקמה בחצר פינת אוכל גדולה.

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    לדירה נבחרו חומרים בגוונים אפורים עם משחקים של קונטרסט בין שחור ולבן ששמרו על קו עיצובי מודרני, נקי, שקט ועל-זמני. פלטת הגוונים מעצימה את הניגודים שבין השחור ללבן. הריצוף שנבחר בגוון אפור פחם תומך בארונות המטבח השחורים המגיעים עד התקרה ומעצימים את האי הלבן המרכזי ואת הכיסאות הכהים המקיפים אותו.  

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    התאורה תוכננה באופן א-סימטרי, על מנת להדגיש פרטי ריהוט וחללים מסוימים ועם זאת, לייצר שטיפת אור נעימה, זורמת וחווייתית בחלל. נבחרו גופים שקועים בתקרות מונמכות ופסי תאורה היקפיים לשטיפת האור הכולל של החלל, וגופי תאורה צמודי קיר ותקרה הנותנים דגש לאזור מסוים ומהווים בו אלמנט מרכזי.

     

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

     הכותבת היא מעצבת פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    70 שנה לנדל"ן
    מומלצים