שתף קטע נבחר

המחלה "הנשית" שפוגעת גם בגברים

מחקר של מכבי שירותי בריאות מגלה כי יותר גברים בישראל נדבקו בנגיף הפפילומה מאשר נשים. עורכי המחקר: "המודעות לחיסון בקרב הגברים, נמוכה"

וירוס הפפילומה נחשב למחלה "נשית", אולם מחקר חדש מגלה כי בישראל דווקא גברים נדבקים בו יותר מאשר נשים.

 

מחקר שנערך על ידי מכבי שירותי בריאות בקרב כלל מבוטחי הקופה, כשני מיליון איש, במשך עשר שנים, בחן את שכיחות הופעת יבלות על אברי המין, תופעה שלה גורם וירוס הפפילומה. על פי ממצאי המחקר, מדי שנה נדבקים כ־11 אלף גברים ונשים ביבלות האלה. אולם במפתיע, מי ש"מככב" בתחום הם דווקא הגברים.

  

עורכי המחקר חילקו אותו לשתי תקופות: לפני ואחרי שהחיסון הוכנס לביטוח המשלים. הממצאים: אצל גברים לא חל כל שינוי. לאורך כל התקופה נרשמו 260 מקרים חדשים בשנה על כל מאה אלף גברים. אצל נשים, לפני הכללת החיסון בביטוח המשלים היו 210 מקרים חדשים לכל 100,000 נשים, ואחרי הכללתו ירד המספר ל־147.

 

הגברים לא מודעים לחיסון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הגברים לא מודעים לחיסון(צילום: shutterstock)

  

מודעות נמוכה לחיסון של הגברים

"אני מטפל באופן יומיומי בגברים שנדבקו ביבלות מין יותר מאשר בנשים", אומר עורך המחקר, ד"ר אדוארדו שכטר, רופא נשים מומחה לצוואר הרחם במכבי שירותי בריאות. "הסיבה לכך היא שהמודעות לחיסון בקרב גברים נמוכה. כדי להביא לירידה משמעותית במקרי ההידבקויות יש לחסן את כלל האוכלוסייה, גם גברים".

 

פרופ' שמואל לוריא, רופא בכיר באגף נשים ויולדות בבית־החולים וולפסון בחולון, מחזק את הטענה: "מחקרים מבוקרים הראו שכתוצאה מהשימוש בחיסון חלה ירידה בהימצאות קונדילומה (יבלות איבר המין) אצל נשים וגברים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
וירוס הפפילומה פוגע גם בגברים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים