שתף קטע נבחר

מתכון צמחוני לדלעת ערמונים במילוי בורגול וגזר

ראיתם אצל הירקן דלעת ערמונים ואין לכם מושג מה לעשות איתה? קבלו מתכון קל להכנה של דלעת ערמונים במילוי בורגול וגזרים צבעוניים, שיכול לשמש כארוחת צהריים קלה או כמנת פתיחה מפתיעה

 

 

 (צילום: גל בן זאב) (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)
 

 

דלעת ערמונים במילוי בורגול

המצרכים:

6 יחידות מיני דלעת

3 כפות שמן זית

למילוי -

1 כוס בורגול


3 גזרים צבעוניים מגורדים (לבן, כתום, צהוב, לא סגול)


4 כפות שמן זית


2 כוסות מים


פלפל שחור גרוס -
 לפי הטעם

1 כפית מלח

4 כפות פיסטוקים, קצוצים

חופן עשבי תיבול, קצוצים - פטרוזיליה, בצל ירוק וכוסברה

לרוטב -

1 כוס יוגורט יווני עשיר

2 יח' ליים סחוט או 1 לימון סחוט

1 כף דבש

מלח - לפי הטעם

פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

3 כפות שמן זית

 (צילום: גל בן זאב) (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)

 (צילום: גל בן זאב) (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)
 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת סכין חדה חותכים את חלקן העליון של הדלעות, ומניחים בצד.
  2. בעזרת כף פריזיין או קישואן, מרוקנים את תוכן הדלעות.
  3. בעזרת מברשת מברישים את פנים הדלעות ואת קליפתן, ומתבלים את הפנים במעט מלח.
  4. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהדלעות מתרככות.
  5. במחבת חמה עם שמן זית, מטגנים את הגזרים במשך כ-2 דקות, מוסיפים בורגול מערבבים. יוצקים למחבת מים ומתבלים, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה.
  6. מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ-10 דקות. מסירים מהאש, מערבבים ומוסיפים פיסטוקים ועשבי תיבול.
  7. ממלאים את הדלעות, מכסים כל דלעת בחלקה העליון ומחזירים לתנור בחום של 180 מעלות ל-5 דקות נוספות.
  8. מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הדלעות ומגישים.

 

המתכון באדיבות "סולתם"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל בן זאב
קלה להכנה. דלעת ערמונים במילוי בורגול וגזר
צילום: גל בן זאב
מומלצים