שתף קטע נבחר

יפן זוכרת: 7 שנים לרעש, צואנמי ואסון גרעיני שהרגו אלפים

תושבי המדינה האסייתית הרכינו היום את ראשיהם לזכר קורבנות האסון המשולש שפקד אותם ב-11 במרס 2011. מספר ההרוגים והנעדרים באסון עומד על 18,434 וכמה עשרות אלפי תושבים עדיין לא שבו לבתיהם באזור הכור הגרעיני בפוקושימה בגלל רמות קרינה גבוהות

 

 

ארץ השמש העולה מרכינה את ראשה: ראש ממשלת יפן שינזו אבה עמד היום (יום א') בראש טקס קודר לציון יום השנה השביעי לרעידת האדמה, הצונאמי והאסון הגרעיני שגרמו לנזק אדיר בחופה הצפון-מזרחי של המדינה וגרמו למותם של כ-18,500 בני אדם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

צפו: כך נראה הצונאמי ביפן

 

הרעש בעוצמה 9.0 דרגות בסולם ריכטר - שאירע ב-11 במרס 2011 - והצונאמי שבא בעקבותיו גרמו לנזק עצום וגבו את חייהם של אלפי בני אדם.

 

הוביל את הטקס הרשמי בטוקיו. ראש ממשלת יפן שינזו אבה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הוביל את הטקס הרשמי בטוקיו. ראש ממשלת יפן שינזו אבה(צילום: AFP)
הצונאמי הקטלני גם הציף את המתחם הגרעיני בפוקושימה וגרם להתכת הכורים הגרעיניים בגלל קריסת מערכות הקירור במה שהיה לאסון הגרעיני החמור ביותר מאז אסון צ'רנוביל ב-1986.

 

ראש הממשלה אבה, מחוקקים ומשפחות שאיבדו את יקיריהם באסון, הרכינו ראש במהלך תפילת דומיה שנערכה בטוקיו בשעה 14:46 (שעון מקומי) - הרגע המדויק שבו רעדה האדמה ביפן לפני שבע שנים. "זו תקוותי הכנה שנעביר את הידע לדורות הבאים כדי להגן על אנשים רבים מפני הסכנות של אסונות", אמר אבה.

 

רשתות טלוויזיה יפניות שידרו תמונות של תושבים עומדים דקת דומיה באזורים שונים שנפגעו באסון הגדול. "אני מציע את תנחומיי לאלה שאיבדו את בני המשפחה וחבריהם היקרים", אמר אבה, שלרגל המאורע לבש בגדי אבל רשמיים.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
הידקו איגראשי, אחת משלושה תושבים מהאזור שנפגע שדיברו בטקס בטוקיו, אמרה שליפן "אסור לעולם לשכוח את מה שלמדנו מהאסון". האישה בת ה-70 החלה להיערך לעזוב את ביתה בפוקושימה ביחד עם בעלה ודודה ואז פגעו גלי הצונאמי באזור.

 

"נאחזתי בעץ אורן, אבל הצונאמי סחף אותי. בעלי התרחק ממני וצעק 'הידקו' שלוש פעמים", היא אמרה. איגראשי שרדה ומאוחר יותר חולצה על ידי צוות חילוץ והצלה. "הלוואי והייתי אומרת לו לברוח מוקדם יותר", היא אמרה על בעלה המנוח.

 

קיסר יפן אקיהיטו והקיסרית מיצ'יקו לא השתתפו השנה בטקס הזיכרון, אבל יוצגו על ידי בנם, הנסיך אקיהיטו, ואשתו, הנסיכה קיקו.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מספר ההרוגים והנעדרים ברעידת האדמה והצונאמי שפקדו את יפן לפני שבע שנים עומד על 18,434. כך על פי נתוני סוכנות המשטרה הלאומית. כמו כן, יותר מ-3,600 בני אדם - רובם מפוקושימה - מתו ממחלות או מהתאבדויות שקשורות לאסון הקשה. יותר מ-73 אלף בני אדם עדיין עקורים מבתיהם, ובינתיים אין שום תיעוד רשמי לאדם שאיבד את חייו כתוצאה מהקטסטרופה הגרעינית בפוקושימה.

 

ממשלת יפן הסירה כמה צווי פינוי בכמה אזורים בכפה ליטייט ובערים נאמי, קוואמטה וטומיאוקה, למעט כמה חלקים שהכניסה אליהם עדיין אסורה בגלל שיעורי קרינה גבוהים.

 

הרשויות ביפן מעודדות את התושבים לשוב לבתיהם, אבל מחקר של הממשלה שפורסם בתחילת החודש הראה שכמחצית מתושבי נאמי וטומיאוקה לא רוצים לשוב לאזור מגוריהם.

 

כ-1,200 אני אדם שברחו מבתיהם מחשש לקרינה רדיואקטיבית הגישו עשרות תביעות משפטיות נגד הממשלה וחברת האנרגיה TEPCO שהפעילה את המתחם הגרעיני בפוקושימה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דקת דומיה ותפילה בטוקיו
צילום: רויטרס
מומלצים