שתף קטע נבחר

מה אוכלים בעפולה?

סביח אסלי שעובר מדור לדור, פלאפלייה מיתולוגית שאסור לפספס אם מגיעים לעיר, מאפייה שכל כולה שיר הלל למאפים גיאורגיים וגם מסעדת פיצות, מסעדת בשר עם מעשנה מושקעת ואפילו בית קפה בסגנון צרפתי: יצאנו לבדוק מה יש לאכול בבירת העמק

 

 

בעפולה מתקיים שילוב נדיר בין ישן לחדש: במרכז העיר פועלים עסקים עם ותק של עשרים שנה ויותר, לא רחוק משם, בעפולה החדשה, פועלת מסעדת שף איטלקית, ובאזור התעשייה יש קצת מהכול - גם חדש וגם ישן, שיוצרים פסיפס של אוכל מגוון. יש שם גם שוק, שלמרות שהוא לא אחד מהשווקים ששווה לנסוע אליהם במיוחד, יש בו את הסביח המדהים ביותר באזור, וגם פלאפלייה ותיקה שמומלץ לא לפספס. יצאנו לבדוק מה יש לאכול בבירה של העמק.  

 

עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אתכם:
בתי האוכל המיתולוגיים בבאר שבע
מה אוכלים באזור הכינרת?
בדקנו: מנגבים טחינה במקום חומוס

 

הסביח

הסביחייה הזו נפתחה לפני שנתיים וחצי על ידי אושר, שמכין במקום את הסביח שאבא שלו היה נוהג להכין בשבת לכל ילדי המשפחה. את הפיתות הוא שומר בתוך סיר מלא באדים, מה שהופך אותן לגמישות במיוחד ואפשר להעמיס עליהן מכל הבא ליד ללא חשש שמא חלילה יתפרקו.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התהליך פשוט: מורחים בתוך הפיתה החמה חומוס וחריף, דוחסים פנימה חציל שרוף וביצה קשה ומפוררת, כך שלא תפספסו אותה באף ביס שתקחו. אחרי זה מגיע תורם של המלפפון החמוץ, הבצל החתוך דק, הפטרוזיליה וסלט הירקות הקצוץ דק-דק.

 

הפיתה הדקיקה והגמישה עומדת בגבורה בכל התכולה הזו, וזוהי לגמרי אחת ממנות הסביח היותר מפנקות שתטעמו. בנוסף, יגישו לכם שם לימונדה טרייה בחמישה שקלים לכוס. מחיר מנת סביח תעלה לכם 17 שקלים, ועל חצי מנה תשלמו 10 שקלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

השוק 24 עפולה, 04-6961830, ראשון-חמישי 21:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר

 

פלאפל אבו נאסר

הפלאפל המיתולוגי של עפולה, שממוקם בשוק המקומי משנת 1984. המקום שייך לאבו נאסר, ערבי נוצרי מנצרת שאת מקומו תפס בנו, שאדי, שמכין את הפלאפל באותה השיטה בדיוק כמו שאביו נהג לעשות זאת.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מדובר בפלאפלייה הוותיקה והטובה ביותר בעיר, שבה מטגנים כדורי פלאפל חרפרפים שמכילים חומוס ותבלינים בלבד. מנה כאן תעלה לכם 20 שקלים, וחצי מנה 11 שקלים. כשתראו את כמות האנשים שאוכלים במקום ואת הזרם הבלתי פוסק של הלקוחות, תהיו בטוחים שאין מקום יותר טרי מזה. מבחר התוספות לא מתפזר, אלא מתמקד בעיקר, טחינה צ'יפס וסלט.

 

השוק 3 עפולה, אין טלפון, ראשון-חמישי 21:00-8:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר

 

חצ'פורי זיוה

חצ'פוריה קטנה ששייכת לנטלי רוסין, שפתחה את העסק לפני שנתיים והחליטה לקרוא לו על שם אימה (ז"ל), ממנה למדה את רזי הכנת המאפים הגיאורגיים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

רוסין מכינה כאן מדי יום מגוון סוגים של חצ'פורי: חצ'פורי אצ'רולי בצורת סירה במילוי תערובת גבינות וביצה או במילוי גבינה וירק (25 שקלים), חצ'פורי מגרולי סגור שמזכיר סמבוסק (20 שקלים) וחצ'פורי מבצק עלים במילוי תערובת גבינות גיאורגיות או במילות תפוח אדמה (14 שקלים). את כל המאפים היא מכינה מדי בוקר, כך שכל מה שתמצאו על הוויטרינה טרי ביותר. ואם יתחשק לכם משהו מתוק דווקא, יש במקום גם מקרר עם מבחר עוגות פס מכל המינים והסוגים.

 

משה שרת 3 עפולה, 04-8323111‏, ראשון-רביעי 21:00-10:00, חמישי 22:00-10:00, שישי 7:00- 14:00, שבת 23:00-19:00, כשר

 

רינו מילאנו

בהגדרתה, "רינו מילאנו" היא מסעדת פיצות, כלומר לא מסעדה איטלקית ולא פיצרייה, אלא שילוב בין השניים. וככזו, יש בה גם חלון טייק אווי שדרכו אפשר להזמין פיצות לקחת כמו בפיצרייה השכונתית. במקום פועל טאבון מפלצתי, ובמטבח הפתוח הפיצות מיוצרות לעיניי הסועדים. כמו כן, יש כאן חדר בצקים שקוף שבו מייצרים ומחלקים למנות את הבצק על פי המתכון של השף פיציונו רינו ממילאנו (אצלו למד ליאור בר את רזי הכנת הפיצה והפסטה).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את הפיצה מייצרים במקום בצורה אובאלית כמו במילאנו, והיא נקראת פיצה פאלה. הבצק שלה עובר התפחה ארוכה של שלושה ימים, ולכן היא קלה לעיכול ונטולת תחושת הכבדות שמאפיינת לרוב פיצות אחרות. הפסטות שתמצאו בתפריט מלאות בכל טוב, ולצידן מופיעות מנות מינימליסטיות כמו שנהוג להגיש באיטליה.

 

בתפריט הפיצות תמצאו מבחר שכולל 13 סוגים שונים של פיצה, ביניהן "פיצת סרדינים" עם בצל מקורמל ואנשובי קורטיז (55 שקלים). בגזרת הפסטות, מומלץ לנסות את ה"פסטה לימונה" (48 שקלים) שכוללת יין לבן, שמנת, לימון, תרד ומרווה. בשעות הבוקר מוגשות במקום ארוחות בוקר המורכבות מטאפאס איטלקי (62 שקלים ליחיד או 120 שקלים לזוג), ובשעות הצהריים יש עסקיות ב-59, 69 או 79 שקלים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שדרות רובע יזרעאל 24 עפולה 1-700-505-504‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-9:00, שבת 24:00-21:00 כשר

  

תחנה 4

מסעדה קטנה, אינטימית וותיקה, שממוקמת בסמיכות לתחנת רכבת ישנה שקיימת בעיר משנת 1974. המקום שייך למסעדן שלום דדו, ובמבנה שבו נמצאת התחנה שלו - שמתמחה בבשר מעושן - פעלו בעבר לא מעט מסעדות בשר.  

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

במקום פועלת מעשנה מרשימה, עליה מכינים את האסאדו, פיקנייה, שפיץ, עופות, שוק אווז ועוד. על מנת ליהנות מכל השפע שהמקום מציע, מומלץ להזמין ארוחה מובנית שכוללת 330 גרם בשר לאדם, לחם פרנה וממרחים נהדרים כמו ממרח כבד, סקורדיליה, צ'ימיצ'ורי תוצרת בית ורוטב מרוקאי חריף לפתיחה. בנוסף, תוכלו ליהנות כאן מנזיד שעועית עם נתחי בשר שממש לא כדאי לוותר עליו (מחיר הדיל - 280 שקלים לאדם).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
במידה שלא מתחשק לכם ארוחה שלמה, תוכלו להזמין כאן כריך בשר שעשוי מלחם פרנה הנאפה בתנור יחד עם הבשר (39 שקלים), או מכריך משודרג שכולל 180 גרם של בשר אונטריב ואסאדו שמחירו 59 שקלים.

זלמן הוד 1 עפולה, 04-6591638, ראשון-שישי 15:00-11:00, 23:00-18:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר

 

יאמיZ

המקום הבא נפתח לפני חודשים ספורים בלבד, ולצד קינוחים מושחתים במיוחד תוכלו למצוא בו גם תפריט חלבי מפואר הכולל מנות כמו המבורגר חלומי (42 שקלים), גלילות חצילים (40 שקלים) וניוקי ערמונים (42 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מנת הדגל במקום היא מגדל פנקייקים (39 שקלים) שמגיע עם רוטב שוקולד לבן וחום, מיני מגנום וכדורי קליק, ואם כל זה לא מספיק - גם הר של קצפת וסירופים מתוקים מעל. מנות מתוקות נוספות שאפשר למצוא כאן: צ'ורוס שמוגשים עם מטבל שוקולד (34 שקלים) ופל בלגי שאפשר להוסיף לו מיני רטבים, שוקולדים, סוכריות ומה לא (39 שקלים).

 

שפרינצק 7 עפולה, 04-8551199‏, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 14:00-8:00, שבת 24:00-18:00, כשר

 

מקלות וניל

כשתיכנסו לבית הקפה החלבי הבא, שהוא, למעשה, גם פטיסרי, מאפייה וקונדיטוריה ביחד, תתקשו להאמין שאתם נמאים באזור התעשייה של עפולה ולא בבית קפה במרכז פריז: ממלכת הקינוחים המרהיבה הזו מציעה, לצד קינוחי הפטיסרי, 15 סוגים של לחמי מחמצת ומגוון מאפי בוקר.

 

בנוסף, יש במקום מיני מאפים מלוחים ומתוקים, גלידה איטלקית ששמורה בפצ'טי כמו באיטליה, פרלינים וטבלאות שוקולד, מקרונים, אקלרים (22-15 שקלים) עוגות פס (38-32 שקלים), עוגות אישיות עם שוקולד ולרונה ועוד.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מציעים כאן גם תפריט חלבי שכולל מגוון ארוחות בוקר (58-38 שקלים), טוסטים (39-34שקלים), פיצות (48-45 שקלים), כריכים, סלטים, פסטות וגם מנה של סלמון שמגיעה בגירסה מעושנת (49 שקלים) או בצורת פילה (85 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בית הקפה הזה הוא מפעל החיים של יגאל אפרתי, בוגר בית הספר לקונדיטוריה, שבקומה השנייה של המקום בנה מפעל ייצור בוטיקי בו הוא מייצר מאפס כל מה שנמכר בקומה התחתונה. המקום פועל מאז שנת 2000 ונחשב למוקד עלייה לרגל בעיר. השירות כאן מוקפד במיוחד, והמוצרים מגיעים ארוזים באריזות קרטון כמו תכשיטים.

 

יהושע חנקין 9 עפולה, 04-642-0222‏, ראשון-חמישי 23:00-6:00, שישי 15:00-6:00, שבת 20:45- 24:00, כשר

 

הפתילייה של סבתא

מסעדת פתיליות חדשה יחסית, שנפתחה לפני כחצי שנה באזור התעשייה בעיר. את המקום הזה פתחו גיא קרימה ובן דודו סאלי אליהו, ובסירים שניצבים במשך כל היום על הפתיליות, הם מכינים את התבשילים שנהגה להכין סבתם.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מדי יום מכינים בני הדודים בין 9-8 סירים, וקובה כמובן. המנות הללו מוגשות בנפרד (35 שקלים) או כחלק ממנה עסקית (60 שקלים) הכוללת שתי מנות עיקריות, מרק בשר, קובות, תוספות (אורז כורדי אדום, ירק מבושל, פירה ועוד) וסלטים שכוללים, בין השאר, גם חמוצים כורדיים מיוחדים שמוכנים גם הם במקום.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במידה שתשארו רעבים לאחר שתסיימו את המנה הזו, תקבלו בכיף ובאהבה ריפיל חופשי. אגב, את הקובה מכינה במקום אימו של קרימה, שקיבלה את המתכון הסודי לקובה בירושה מסבתה. בימי חמישי אפשר למצוא כאן גם מנות יפרח - ממולאים מהמטבח הכורדי (עלי גפן, בצל וכרוב), אותם אפשר לאכול במקום או לקחת הביתה תמורת 30 שקלים לחצי קילו.

 

הפרסה 5 עפולה, 055-9534591‏, ראשון-חמישי 17:00-11:00, כשר

 

Bravo

מסעדת בשרים הממוקמת גם היא באזור התעשייה, ובה בשעות הצהריים מציעים עסקיות בשר (79 שקלים) ועסקיות דגים (120-89 שקלים)ב. שעות הערב, התפריט כולל מנות ראשונות כמו סיגר ממולא באנטרקוט (36 שקלים) וקרפצ'ו בקר (43 שקלים).

 

למנה עיקרית תוכלו להזמין כאן שיפודים (87 שקלים לשני שיפודים במשקל 240 גרם) או סטייקים: סינטה (122 שקלים), אנטרקוט (137 שקלים) ופילה בקר (160 שקלים). בנוסף, מציעים כאן תפריט מיוחד שכולל בשר מעושן, מנת דואט ומנת טריו המשלבות מבחר נתחים, צלעות טלה (160 שקלים) וכבד אווז (160 שקלים).

 

קהילת ציון 26 עפולה, 04-8222218, ראשון-חמישי 23:00-13:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

הצרפתייה הקטנה

בית קפה-מסעדה ומאפייה, שהפכה למוסד עפולאי הפועל בעיר מעל 20 שנה ללא תעודת כשרות. התפריט מציע ארוחות בוקר (63 שקלים), מבחר מרשים של מרקים וסלטים וגם ריזוטו (38 שקלים) ורשימה ארוכה של פסטות (57-50 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

יש בתפריט גם מספר מנות נוסטלגיות כמו בלינצ'ס עם קרם פטריות (38 שקלים) תפוח אדמה מוקרם (45 שקלים), וגם מנות בשר כמו סטייק אנטרקוט (102 שקלים) וכבד עוף ביין (69 שקלים).

שפרינצק 5, עפולה, 04-6526516, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 15:00-8:00, שבת 24:00-18:00, לא כשר

 

האחוזה גריל בר

מסעדת גריל בר כשרה בסגנון מזרחי, שמגישה מנות בשר על הגריל, דגים צלויים, מטוגנים או אפויים, סלטים תוצרת בית וגם מנות טייק אווי בפיתה או בלאפה, לממהרים. בין היתר, תוכלו ליהנות שם מכנפיים פריכות ברוטב צ'ילי מתוק (32 שקלים); 70 גרם של כבד אווז שמוגש על ברוסקטה בליווי פירות יער (59 שקלים) או חציל בגריל בליווי טחינה, צ'ימיצ'ורי וטוסטונים (32 שקלים) לפתיחה.

פותחים שולחן (צילום: יח"צ)
פותחים שולחן(צילום: יח"צ)
 

הארוחה עצמה מוגשת כאן כארוחה עסקית - עסקית סלטים שכוללת ריפיל חופשי, כולל חומוס, צ'יפס וסלט, תעלה לכם 32 שקלים; עסקיות צהריים וערב (עד השעה 17:00 ומהשעה 17:00) שכוללת מבחר סלטים (כ-20 סוגים), לאפות, חומוס, צ'יפס ומנה עיקרית לבחירה, יעלו לכם 74 שקלים בצהריים, ו-79 שקלים בערב. בין המנות העיקריות: שיפודי פרגית, שיפודי כבד עוף, שיפודי לבבות, המבורגר 220 גרם, צלחת שווארמה, חזה עוף, סטייק פרגית ועוד.

 

חובבי הדגים יוכלו ליהנות כאן מעסקית דגים שנעה בין 129-99 שקלים, וכוללת מבחר סלטים לפתיחה, חומוס, צ'יפס, לאפות חמות ומנה עיקרית על שעועית ירוקה. בין הדגים המוצעים כאן תוכלו לבחור: אמנון מטוגן, פילה סלמון בגריל, פילה דניס בגריל ועוד.

 

החשמל 1, 053-9443606, ראשון-חמישי 23:30-11:30; שבת שעה אחרי צאת השבת-00:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
מיתולוגי. פלאפל אבו נאסר
צילום: לין לוי
מומלצים