שתף קטע נבחר

ברחובות רוצים להישאר בצמרת: "אצלנו הפינוי-בינוי הגדול ביותר בארץ"

יום לאחר הזכייה במקום הראשון בטבלת איכות החיים של הלמ"ס, ראש עיריית רחובות רחמים מלול מונה את הסיבות שהובילו לדעתו לפסגה: "לעבוד קשה סביב השעון ולטפל בשכונות קשות"

 

 

"לעבוד קשה סביב השעון, לאהוב את הציבור, להסתכל עליהם בגובה העיניים, להסתובב בעיר ולבדוק מה לא טוב ומה טוב". אלה העצות שמעניק ראש עיריית רחובות, רחמים מלול, לראשי ערים אחרות כדי לכבוש את הפסגה של דירוג איכות החיים בערים הגדולות, אשר פרסמה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס). 

 

שקלול הדירוג הביא בחשבון היבטים של תעסוקה ושביעות רצון מעבודה, ממגורים, תחושת יכולת להתמודד עם בעיות ותמותת תינוקות. רחובות שובצה בראש הדירוג, והקדימה ערים גדולות כמו רמת גן, תל אביב, ירושלים וראשון לציון.

שכונת דניה ברחובות (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
שכונת דניה ברחובות(צילום: אבי מועלם)

בראיון לאולפן ynet הבוקר (ג'), מנה מלול את הסיבות שלדעתו הובילו למקום הראשון: "בשנים האחרונות פיתחנו שכונות חדשות ויפהפיות, ובמקביל אנו מטפלים באותן שכונות קשות, כמו למשל שכונת קריית משה. שם אנחנו מובילים היום את תכנית פינוי-בינוי הגדולה ביותר בארץ, כאשר כל המרקם הישן הולך להיהרס ולהיבנות כרובע עירוני חדש. את אותן אוכלוסיות חלשות ונזקקות אנחנו מפנים מהבתים הישנים שלהם, ומעבירים לבניינים חדשים מודרניים. קיבלנו לשם כך גם חלקת השלמה של 250 דונם מרשות מקרקעי ישראל".

 

מלול נשאל בראיון לגבי המחיר שעלולות לשלם אוכלוסיות מוחלשות בעקבות המעבר למגדלים הדורשים תשלום עלויות אחזקה גבוהות, ואמר: "ההוצאות בבניין חדש גדלות, נכון, אבל אנחנו מעגנים ב'קולות הקוראים' ובמכרזים שנוציא, את העניין הזה אצל הקבלנים.

 

"הם יצטרכו, בהסכמים שייחתמו, למצוא פיתרון גם לזה, כדי שאותן אוכלוסיות מוחלשות לא יצטרכו להוציא כל-כך הרבה כסף בשביל ועד בית וארנונה. עדיין אנחנו דנים על זה עם משרד האוצר בשביל לחתום על הסכם גג".

 

מלול מודה שחלק מתושבי עירו עדיין יוצאים לעבודה "בפריפריה", כפי שהוא מכנה זאת, כלומר בערי גוש דן או בדרום הארץ. עם זאת, הוא אומר: "בתוך רחובות  יש פארק תעשיות עתירות ידע שכולו מאוכלס והוא מספק מקומות תעסוקה להייטק, אנחנו מפתחים כעת פארק תעסוקה נוסף - פארק הורוביץ עם מאות אלפי מטרים, ובתכנון העתידי יש לנו גם פארק תעשיות עתירות ידע גם שיכלול מאות אלפי מטרים לתעסוקת הייטק".

 

בצד הסיפוק מההישג, מלול יודע שמכאן אפשר רק לרדת, ומודה: "אני לא אומר שאנחנו מושלמים, ברור שיש לנו מה לשפר ונתקשה מאוד לשמור על הפיסגה, אבל נעשה את הכל כדי להישאר בצמרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
שכונת וילות ברחובות
צילום: עידו ארז
מומלצים