שתף קטע נבחר

לינה לאור הכוכבים: כל המשפחה באוהל אחד

אמור לנו מהו חניון הקמפינג המועדף עליך - ונספר לך מי אתה. אז היכן מסתתר חניון הלילה הכי פסטורלי, איפה תמצאו את אווירת סיני הנוסטלגית, מהיכן רואים את הכי הרבה כוכבים ומהו החניון שהכי מחובר לטבע הפראי? כל התשובות בכתבה

בשיתוף רשות הטבע והגנים

 

 

אתם אולי מכירים את זה: מזה כשבועיים שאתם מתכננים את סוף השבוע שלכם, שיכלול הפעם לא רק טיולים בטבע אלא גם לינת שטח מדוגמת עם כל המשפחה. הילדים מתרגשים - ואתם מתאמנים (בהיחבא) על הקמת האוהל במהירות, כדי לעשות רושם בזמן אמת.

 

רוצים לקבוע מהו האתר של המדינה (שמורת טבע/ גן לאומי)? היכנסו והצביעו!

 

חובבי טבע אמיתיים, כאלו שרק רוצים להתמסר לחוויית הקמפינג במלואה, לחוש את הטבע כמו שהוא, ישמחו לגלות כי ברשות הטבע והגנים אימצו מדיניות חדשה: לא עוד מוזיקה רועשת, מערכות הגברה ושאר מסיבות. כי שקט – בדיוק כמו הטבע – הוא מצרך שהופך להיות יותר ויותר מבוקש. עכשיו, אחרי שמצאתם את השקט, הגיע הזמן למצוא את חניון הלילה המתאים לכם.

  

חאן בארות – הכי ליל כוכבים

כל עוד לא צפיתם במרבד הכוכבים באמצע המדבר, לא באמת פגשתם מרבד כוכבים אמיתי. כי כשיוצאים מהעיר ובורחים מהאור המלאכותי ששוטף את הלילות שלנו, מקבלים

מופע תלת-ממדי עוצר נשימה של נצנוצים מכל עבר. וזה ממכר, בהחלט ממכר.

אחד המקומות המומלצים ליהנות מהעונג האסטרונומי הזה הוא בחאן בארות שבלב מכתש רמון. החניון מציע אירוח מפנק, וכדי שדבר לא יפגע באפקט הכוכבי, אפילו אמצעי התאורה כאן תוכננו באופן שמאפשר לצפות באינספור הכוכבים שמעליכם. ואת הכל אופפת תחושה מדברית אותנטית.

 

במתחם יש אוהלים רחבי ידיים המיועדים ללינה קבוצתית, לצד אוהלים משפחתיים ומשטחי קמפינג המיועדים ללינה תחת כיפת השמים באוהל הפרטי שלכם. בחאן יש סככות צל, שירותים ומקלחות חמות, חדר קירור, סככות אוכל, שולחנות וספסלים, מתקני מנגל, פינות קומזיץ, נקודות חשמל, כיורים לשטיפת כלים, ברזי מים ועוד. אפשר לשכור מזרנים ושקי שינה. 

 

הטיול שלפני: מסלול פרסת נקרות וחאן סהרונים, כמו גם רכיבת אופניים בגן הלאומי החדש צבעי הרמון.

 (צילום: רשות הטבע והגנים) (צילום: רשות הטבע והגנים)
(צילום: רשות הטבע והגנים)
 

גן לאומי ירקון – הכי בצנטרום

גן לאומי ירקון, שבו שני מתחמי ענק פסטורליים הגדושים באווירה של טבע מתחת לאף האורבני של מרכז הארץ, טומן בחובו גם אפשרות ללינת לילה חווייתית, מרחק נגיעה מהנחל. אז אם אתם גרים באזור המרכז, זוהי יופי של שיטה לברוח לקמפינג בלי לנסוע חצי מדינה.

 

חניון הלילה שוכן במתחם מקורות הירקון, לצד חלקו העילי (והנקי) של הנחל. ומאחר שכך, צפו להתעורר לקול ציוץ הציפורים, המצטרפות לעולם החי העשיר שמצוי פה. ואם אתם כבר כאן, צאו לשיטוט ברחבי הגן וגלו שרידים מן העבר – מטחנת הקמח מיר ועד הפילבוקס הבריטי.

 

במקום נקודות חשמל ותאורה, ברזיות, שירותים, מקלחות חמות ומטבח שדה וחניון קרוואנים.

 

הטיול שלפני: טיול לאורך הנחל לבריכת הנופרים או לבית הבטון הראשון בארץ-ישראל. אל תוותרו גם על טיול במתחם תל אפק הסמוך.

 (צילום: דורון ניסים) (צילום: דורון ניסים)
(צילום: דורון ניסים)
   

גן לאומי אכזיב – הכי אווירת סיני

מה יש בצמד המילים "אווירת סיני" שעושה לישראלים טוב על הנשמה? אולי העובדה שחצי האי המדברי הזה, מול הים, מסמל את הסתלבט האולטימטיבי? מספיק רחוק ומספיק קרוב בעת ובעונה אחת?

 

למעשה, את ההגדרה הזו אפשר לייחס גם לאזור אכזיב בכלל וחניון הלילה שבגן לאומי אכזיב בפרט. מעבר לעובדה שדקה וחצי אחרי שהתעוררתם כבר טבלתם במים, כדאי לדעת כי לאתר המטופח נוסף חניון קרוואנים וחושות על החוף. אבל בינינו, אין כמו להירדם עם כל המשפחה באוהל בסיני. סליחה, באכזיב. ויש גם חוף רחצה ציורי, לגונות יפהפיות ושרידים מן העבר – כי גם הפניקים ושאר כובשי הארץ ידעו לזהות זולה טובה כאשר פגשו בה.

 

בחניון שולחנות פיקניק, שירותים ומקלחות חמות, ברזי מים, פינות מנגל, נקודות תאורה ומטבח משותף.

 

הטיול שלפני: שיטוט לא מחייב על רצועת החוף והמפרצונים שבין אכזיב לראש הנקרה. מומלץ גם לטייל בנחל כזיב הסמוך.

 (צילום: דורון ניסים) (צילום: דורון ניסים)
(צילום: דורון ניסים)

גן לאומי ממשית – הכי סטייל נבטי

 מה נשאר מהשבטים המדבריים המסתוריים שהכירו באופן אינטימי כל פינה במדבר, מאותם סוחרים ממולחים שנעו במרחבים הצחיחים בשיירות עמוסות תבלינים אקזוטיים, אבנים יקרות ובשמים נדירים? בעיקר סיפורים מרתקים ושרידי ערים נבטיות. ואת האווירה המיוחדת הזו תחושו היטב בחניון הלילה של גן לאומי ממשית.

 

מעוניינים ליצור מחווה אמיתית לאנשי המדבר? שדרגו את אמצעי הלינה שלכם ל"טוקולים" – ואתם בכיוון הנכון. מדובר בשילוב של בקתה אפריקאית עם אוהל מדברי קבוע.

 

החאן כולל גם אוהלי לינה ואירוח גדולים לקבוצות, אוהלים ומשטחים ללינה תחת כיפת השמים, מטבח שדה, שירותים ומקלחות חמות, סככות אוכל, שולחנות וספסלים, מנגלים גדולים, פינות קומזיץ, נקודות חשמל, ברזיות ועוד. ניתן לשכור מזרנים. והכי שווה: בפסח אל תוותרו על חוויית השוק הנבטי - הפנינג ססגוני שצבר לו מעריצים בכל רחבי הארץ.

 

הטיול שלפני: עין ירקעם ואתר החולות הצבעוניים במכתש הגדול.

 (צילום: סאס פיאלקו) (צילום: סאס פיאלקו)
(צילום: סאס פיאלקו)
 

גן לאומי חורשת טל – הכי קלאסי

 גם בעולם חניוני הלילה יש את אלו שקוטפים את התואר "קלאסיים". וחורשת טל היא בהחלט קלאסיקה, בזכות כמה נתונים טבעיים מצוינים שיש לה: קירבה לאטרקציות ולמסלולי הטיול הכי שווים בגליל העליון, ומרחב עצום שמאכלס פלגי מים, מקבץ מפתיע של עצי אלון קשישים, בריכת מים גדולה וממכרת, מדשאות מלוא העין והמון (המון!) פינות זולה שרק ממתינות לכם, כדי שתרבצו בהן יום שלם, בבטלה נעימה ובריאה – לגוף וגם לנפש.

 

כל הירוק-כחול הזה משתרע על פני 700 דונם, כאשר 250 דונם מהם מוקדשים לחניון הלילה. במילים אחרות, גם כאשר עמוס כאן, לא תחושו צפיפות מעיקה.

 

בחניון הלילה, כולל בונגלוסים, מתאים גם לקרוואנים, יש נקודות חשמל ותאורה, שירותים ומקלחות, מזנון, תאי קירור (בתשלום) וגם בונגלוס או חדרי אירוח.

 

הטיול שלפני: טיולים רטובים בשמורת נחל שניר (חצבאני) ובשמורת תל דן.

 (צילום: דורון ניסים) (צילום: דורון ניסים)
(צילום: דורון ניסים)
 

גן לאומי אשקלון – הכי מפתיע

 מה כבר יכול להפתיע בחניון לילה? לא החניון עצמו, אלא הקונספט: כאן, בגן הלאומי הראשון שהוכרז בישראל, ממתינים לכם לא מעט הפתעות מן העבר הרחוק של העיר – משער כנעני הקדום מסוגו בעולם ועד בזיליקה רומית. וזה בהחלט הרבה מעבר למה שמוגדר "פארק".

 

במרחק נגיעה מהחוף המוכרז, הנחשב בעיניי רבים לחוף הטוב ביותר באשקלון, מצוי חניון הלילה, עטוף בכרי דשא מטופחים. במקום שירותים ומקלחות שטח, שולחנות פיקניק, ברזיות, מעגלי מדורה ועמדת פוייקה בקיצור, קו ראשון למים – כמו במלון יוקרה מול הים, אבל תחת כיפת השמים.

 

בפסח אל תוותרו על ביקור בתערוכה מיוחדת ומקסימה שמעניקה, בטקסטים ובאיורים, פרשנות רעננה לפן היהודי של אשקלון העתיקה.

 

הטיול שלפני: שמורת חולות ניצנים ומסלולי טיול בשטח הגן הלאומי.

 (צילום: עמרי בוכניק) (צילום: עמרי בוכניק)
(צילום: עמרי בוכניק)
 

שמורת טבע נחל עמוד – הכי מחובר לטבע

יללות תנים מקיפות אתכם מכל עבר, יוצרת אפקט סראונד מהפנט. זה לא סרט טבע, זה הטבע עצמו. החניון הספרטני הזה מתאים היטב לאווירה של חיבור לטבע הפראי. כאן, המושג "חיבור" מקבל משמעות אמיתית, אותנטית. ועוד לא דיברנו על מסלול הטיול הנפלא שממתין לכם פה על הבוקר.

 

החניון כולל ברזיות, נקודות תאורה, מטבח שדה מרכזי, שירותים ומזנון.

 

הטיול שלפני: נחל עמוד, כמובן. מומלץ לבצע את המסלול המוביל אל בריכות שכווי.

 (צילום:  טליה אורון)
(צילום: טליה אורון)
 

גן לאומי מעיין חרוד – הכי פסטורלי

בימים אלו ממש חונכים פה בריכת שכשוך רחבת ידיים, כזו שתגרום לכם לשכוח מהעולם ולהתמסר למים. ואכן, "לשכוח מהעולם" הוא מושג שמתאר היטב את השהות בגן הלאומי המטופח, למרגלות הגלבוע. אין פלא שכאן, באמצע הדרך בין מרכז הארץ לצפון הרחוק, נולדה הגרסה הישראלית של תנועת "התיירות האיטית". הכל באיזי, הכל רגוע. הגן הלאומי מאכלס ים של מדשאות, שביניהן חולפים בניחותא פלגי מים. וכמו שניחשתם – גם מתחם לינת השטח סמוך אל המים.

 

במקום, שבו הוכשר חניון קרוואנים, יש תאורה, נקודות חשמל, מקלחות, שירותים, מקררים, שולחנות פיקניק, מוקדי מדורה ועוד.

 

הטיול שלפני: פארק המעיינות וגן לאומי גן השלושה (סחנה)

 

 (צילום: רשות הטבע והגנים) (צילום: רשות הטבע והגנים)
(צילום: רשות הטבע והגנים)

תל ערד – הכי מקראי

 ללכת לישון כאשר התפאורה היא לא אחרת מאשר ימי המקרא. זוהי המהות של חניון הלילה בגן לאומי תל ערד, שבו שרידי עיר חשובה מהתקופה הכנענית ומהתקופה הישראלית. חומה מרשימה ומסיבית הקיפה אותה, והכל בה נבנה בהתאם לתכנון קפדני ומדוקדק – ממבני הציבור והכיכרות ועד בתי המגורים והמקדשים. במרומי העיר שרידי מצודה מימי בית ראשון ובליבה מקדש יהודאי ומפעל מים מדהים.

 

בחניון יש מבנה סגור עם מזרנים וכן משטחים ללינה תחת כיפת השמיים, וכן שישה ביתני אירוח מאובזרים. במקום מטבח שדה, שירותים ומקלחות חמות, נקודות חשמל, מנגלים ופינות קומזיץ, שולחנות וספסלים, ברזיות עם מים קרים, נקודות חשמל ותאורת שטח. יש אפשרות לשכור מזרנים ולרכוש עצים למדורה ופחמים למנגל.

 

הטיול שלפני: אחרי שתחקרו את מרחבי תל ערד, מומלץ לטייל בנחל כידוד עילי ומצפה מואב.

 (צילום: מנו גרינשפן) (צילום: מנו גרינשפן)
(צילום: מנו גרינשפן)
 

מצדה מערב – הכי מדברי

 בין ההיסטוריה המפוארת למיתוסים הגדולים, יש מקום לכולם. גם לקמפינג. אז אם אתם רוצים לצאת ללינה מדברית למרגלות ההר הכי היסטורי שיש לנו, הגעתם למקום הנכון. מה בדיוק כל כך היסטורי בחניון הלילה הזה? אחרי שתתמקמו עם האוהל שלכם ותלגמו את תה הצמחים שזה עתה הכנתם, שימו לב כיצד, בעוד השמש שוקעת, נראה ההר האדיר הזה כה עצום, כה מיתי. וזו בהחלט לא קלישאה. תשאלו את מי שמקפידים לחזור לכאן מדי אביב, ולחסות בצילה של ההיסטוריה.

 

בתיאום מראש ניתן ללון באוהל בדואי או לשכור אוהלים משפחתיים ולקבל מזרנים, מחצלת ישיבה, שולחן פיקניק, גריל, עצים למדורה, ופויקה לבישול על האש. יש כמובן גם משטחים ללינה תחת כיפת השמיים, ביתני אירוח, מטבח שדה משותף ומאובזר, שירותים ומקלחות חמות, נקודות חשמל, מנגלים גדולים, פינות קומזיץ, שולחנות וספסלים ועוד. בפסח, אל תוותרו על החיזיון האור-קולי המרהיב שנערך בשעות הערב באזור המערבי, וגם על "אחרוני המצדה" – הצגה מקורית ומפתיעה המציגה אמת היסטורית עם וירטואוזיות קרקסית.

 

הטיול שלפני: התעוררו לפני הזריחה והעפילו ברגל אל מרומי מצדה. 

 

 (צילום: מנו גרינשפן) (צילום: מנו גרינשפן)
(צילום: מנו גרינשפן)

בשיתוף רשות הטבע והגנים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון ניסים
גן לאומי אכזיב
צילום: דורון ניסים
מומלצים