משרד הבריאות: מותר לנהוג לאחר עישון קנאביס רפואי
על פי החלטת משרד הבריאות מותר יהיה לאנשים שצורכים קנאביס רפואי כטיפול מסודר וקבוע, לנהוג לאחר נטילת התרופה. בנוסף, ניתן יהיה לנהוג גם לאחר נטילת תרופות קשב וריכוז. במשרד הבריאות מדגישים כי לא מדובר בהרשאה לנהוג תחת השפעת סמים
החלטה חדשה וחסרת תקדים במשרד הבריאות: לראשונה מאשר המשרד לנהוג לאחר עישון קנאביס רפואי.
על פי התקנות חדשות, שייכנסו לתוקף בעוד ימים ספורים, נהגים שמקבלים טיפול מסודר בתרופות שהוגדרו עד כה כ"חומרים מסוכנים" ונאסרה עליהם נהיגה באופן גורף, יוכלו במגבלות מסוימות לנהוג. בכל מקרה אסור לנהוג תחת השפעת סמים.
כך למשל, נהיגה תחת השפעת קנאביס תהיה מותרת במידה שלמטופל יש רישיון והוא נמצא במעקב אחת לחצי שנה לפחות ולא נוטל סמים מסוכנים נוספים או חומרים פסיכואקטיביים. מינון השימוש נע בין 40-50 גרם לחודש (בהתאם לריכוז ה-THC).
בנוסף יהיה ניתן לנהוג רק אם חלפו שלוש שעות לפחות מרגע נטילת הקנאביס בשאיפה או אידוי או שש שעות – בכל צורת שימוש אחרת. ניתן גם יהיה לנהוג תחת שימוש של בונדורמין – תרופות הרגעה המשמשת בעיקר לטיפול בהפרעות שינה.
ניתן יהיה לנהוג גם תחת השפעת מתילפינידאט – כמו ריטלין וקטנצרטה - תרופות להפרעת קשב וריכוז. ניתן יהיה להשתמש תחת השפעת נהיגה בהתאם לתנאים ולמינונים הרשומים בעלון לצרכן.
טיפול בתרופה רק במוסד רפואי מאושר
השימוש יותר אך ורק לאנשים שנוהגים ברכב פרטי והטיפול של התרופה ניתן במסגרת מוסד טיפול רפואי ורק לאחר שישה חודשים מרגע התחלת נטילת התרופה.
במשרד הבריאות מדגישים שאין מדובר בהיתר לנהוג תחת השפעת סמים מסוכנים אלא אך ורק בהסרת פליליות ממצבים מסוימים שעד עתה היו בבחינת עבירות.
יש להדגיש, כי בכל מקרה אין היתר לנהוג אם ישנה מניעה לנהיגה, הנובעת מנסיבות פרטניות של הנהג, העלולות לפגוע ביכולתו לנהוג - גם אם התמלאו שאר התנאים שנקבעו בתקנות.
הכללים לנהיגה לאחר עישון קנאביס
אם יש לי רישיון לקנאביס רפואי מותר לי לנהוג ?
"מותר, במגבלות שבתקנה מבחינת תזמון ומינון וכן במגבלה הכללית שהמצב הבריאותי הכללי מאפשר נהיגה ובכל מקרה אסור לנהוג תחת השפעת הקנאביס".
האם זה אומר שמותר להשתמש במריחואנה ולנהוג?
"לא. לחלוטין לא. מריחואנה הוא סם לא חוקי. ואין מדובר בהיתר נהיגה תחת השפעת סמים מכל סוג שהוא".
האם זה מצריך ממני פעולה אקטיבית להסדיר את הנושא של רישיון בעת נהיגה?
"הפעולה הנדרשת היא להצהיר על הטיפול כאשר מבקשים רישיון נהיגה ולהיוועץ ברופא המטפל בנוגע לרישיון נהיגה קיים למי שמטופל ב"חומר מסוכן"".
מעמותת הקנאביס הרפואי נמסר בתגובה: "ניכר לכל עין כי משרד הבריאות לא באמת חשב על צורכיהם של המטופלים, ואף לא ביסס תקנותיו על המצב בשטח. אין כל יכולת לוודא רמות אחוזים פעילים בכל פרח ופרח, ולפיכך אין כל יכולת לקבוע מה היה אחוז החומר הפעיל בפרח ספציפי שנטל מטופל ספציפי בשעות שלפני שהתיישב מאחורי ההגה.
"כמו-כן, אחוז המטופלים במינון העולה על 40 ג' בחודש הינו משמעותי, וכמותו גם אחוז המטופלים בקנאביס רפואי לצד תרופה נרקוטית כלשהי, וכתוצאה התקנות הלכה למעשה לא חלות על לכל הפחות 25% מהמטופלים בקנאביס רפואי. העמותה ממליצה כי להבא, באם רוצה משרד הבריאות באמת להיטיב עם המטופלים בקנאביס רפואי, יאותו קודם לבדוק מה הם מצוקותיהם האמיתיות לפני שהוא כופה עליהם פתרונות שווא".
איך משפיע הקנאביס על הגוף שלך?