שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מה אפשר להכין ממצה?

    מצה בריי, עוגת שכבות, פשטידה, לזניה ועוד: כל מה שתוכלו להכין ממצה

     

    צילום: ירון ברנר

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    מצה בריי במגוון מילויים

    מתכון של השף חיים כהן

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    מצה בריי

    המצרכים:

    3/4 כוס שמנת מתוקה

    1 ביצה

    6 מצות רטובות, עטופות במגבת

     

    אפשרויות מתוקות:

    שוקולד למריחה

    קרם וניל

    סוכר

    קינמון

    חמאה מזוקקת או שמן

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה: 

    1. לוקחים את המצה הרטובה, מורחים עליה שוקולד, מקפלים לחצי ושוב לחצי.
    2. חוזרים על הפעולה עם קרם הווניל. בקערה שמים שמנת וביצה, וטורפים.
    3. טובלים את המצות המקופלות בתערובת, ומטגנים משני הצדדים כשלוש דקות בסך הכל.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
        
    4. הגשה - מניחים על צלחת. אפשר לפזר אבקת סוכר, ואפשר לעשות מזה מנה חגיגית של אביב עם תותים ושאר פירות שאוהבים, גם קצפת שם לא תכעיס אף אחד. אני מאוד אוהב גם את הגרסה של המצה המטוגנת כמו בסרט. מעט סוכר רגיל, דבש ושמנת חמוצה הם חתונה נפלאה לזה.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

    באותה טכניקה אפשר לעשות גם גרסה מלוחה עם:

    • לבנה עם זעתר
    • מוצרלה
    • גבינה בולגרית רכה
    • שמן זית

     

    פשטידת מצות בלקנית

    מתכון של גיא ארבל ("בנדיקט") 
     

    צילום : ירון ברנר

    צילום : ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    המצרכים (ל-8 מנות ולתבנית בגודל 15*25):

    10 מצות

    1/5 2 כוסות מים

    800 גר' תרד חלוט, סחוט וקצוץ

    7 ביצים

    4 כפות שמנת מתוקה

    400 גר' גבינה בולגרית

    350 גר' עגבניות שרי חצויות

    מלח פלפל

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. שוברים את המצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ ומעבירים לקערה. יוצקים לקערה את המים, ומערבבים. מניחים 10 דקות עד לספיגה מלאה.
    2. מוסיפים לתערובת תרד, גבינה בולגרית, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים לפיזור אחיד של כל המרכיבים. מוסיפים את חצאי השרי, ומערבבים מעט.
    3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומפזרים את התערובת בצורה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות.

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
        

    4. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה.

     

    "פריטטה" של מצות עם זוקיני, כרישה ונענע

    מתכון של השף רפי כהן

     

    המצרכים:

    4 מצות רטובות מעט

    1 קישוא או זוקיני גדול

    1 כרישה בינונית

    1 בצל לבן קצוץ

    2 חופנים של עלי נענע, קצוצים גס

    6 ביצים

    1/2 כף מלח

    1/2 כף פלפל שחור גרוס

    1/2 כוס שמן זית

    2 כפות שמן זית למריחה

     

    עזרים: 2 מחבתות טפלון בגודל 30 ס"מ


    אופן ההכנה:

    1. פורסים את הקישוא לאורכו וחותכים אותו בצורה אלכסונית, כך גם את הכרישה.
    2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה (לא מחבתות הטפלון) ומוסיפים פנימה את הכרשה, הבצל והזוקיני.
    3. מטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ופלפל ואת עלי הנענע.
    4. ממשיכים לטגן כדקה נוספת ומעבירים את תכולת המחבת לקערת רחבה. מצננים 5 דקות.
    5. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
    6. מחממים כף שמן זית במחבת טפלון ומוסיפים את התערובת פנימה. משטחים בעזרת כף. מחלישים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-5 דקות.
    7. מחממים מחבת טפלון נוספת עם כף שמן זית.
    8. מסירים את המכסה של הפריטטה ומניחים מעל את המחבת שחוממה.
    9. הופכים בזהירות את הפריטטה לתוך המחבת העליונה. ממשיכים לבשל 4 דקות נוספות.
    10. פורסים בעזרת סכין חדה ומגישים.

     

    לזניה מצות וחצילים

    מתכון של רותי קינן  

     

    המצרכים (ל-8-6 מנות):

    6 מצות

    1 בצל קצוץ

    1 חציל גדול

    1 פלפל אדום

    1 פלפל ירוק

    4 כפות שמן זית

    1 קופסה (420 גר') עגבניות כתושות ברסק עגבניות

    מעט ריחן טרי או יבש

    מלח, פלפל

    1 כפית סוכר

    50 גר' חמאה

    200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת


    (צילום: יוסי רותם)

    אופן ההכנה:

    1. מרטיבים את המצות במים ומניחים בצד.
    2. קולפים את הבצל וקוצצים דק. חותכים את החציל לקוביות (אין צורך לקלוף אותו). מנקים את הפלפלים וחותכים לרצועות דקות או לקוביות.
    3. מחממים 2 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה עם מכסה ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים עוד מעט מהשמן ואת קוביות החציל. מטגנים תוך בחישה תכופה עד שהחציל מתרכך.
    4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 1/2 כוס מים, את הריחן, המלח, הפלפל והסוכר. מכסים ומבשלים כ-15 דקות. בתום הבישול צריכה להתקבל תערובת סמיכה מאוד של ירקות. אם התערובת נוזלית, ממשיכים לבשל על להבה גבוהה יותר עוד מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים.
    5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים בסיס תבנית מלבנית (30X25 ס"מ) בשכבה עבה של חמאה. מניחים עליה 2 מהמצות כך שיכסו את כל הבסיס. מורחים על המצות עוד מעט מהחמאה ומניחים עליהן חצי מתערובת הירקות. מפזרים שליש מכמות הגבינה המגוררת ומכסים ב-2 מצות נוספות. מורחים חמאה, מניחים את תערובת הירקות שנותרה, זורים עוד שליש מהגבינה ומכסים במצות שנותרו. מורחים אותן בשארית החמאה וזורים עליהן את הגבינה המגוררת שנותרה.
    6. אופים בתנור המחומם כ-45 דקות או עד שהמאפה זהוב.

      

    קציצות מצה בריי בשריות

    מתכון של זמי שרייבר ("סנדר")

     

    המצרכים:
    300 גר' בשר טחון

    8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה עד לריכוך קל 

    2 בצל, חתוך לקוביות קטנות

    3 ביצים

    1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה או חריפה

    1 כפית מחוקה תבלין לקציצות

    מלח ופלפל

    שמן זית לטיגון

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מצננים.
    2. מעבירים לקערה את הבשר והבצל המטוגן. שוברים פנימה את המצות ומוסיפים את הביצים. מתבלים במלח ופלפל, פפריקה ותבלין לקציצות ומערבבים היטב.
    3. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית על להבה בינונית. כאשר השמן חם לוקחים מהתערובת כף גדושה ומטגנים כקציצה עד להזהבה משני הצדדים.

     

    בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

    בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    בליני כשר לפסח, יהונתן בורוביץ' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    בליני כשר לפסח, יהונתן בורוביץ'(צילום: ירון ברנר)
     

    מצה בריי בליני עם גבינת עזים ובצלים מקורמל

    המצרכים (ל-8 יחידות):  

    4 כפות קמח כוסמת

    4 כפות קמח מצה

    1 כוס חלב

    3 כפות חמאה מומסת +2 כפיות לשימון המחבת

    1/4 אגוז מוסקט, מגורר

    2 ביצים

    1/2 כפית אבקת אפייה

    1 כפית מלח דק

    1/2 צרור עירית, קצוצה

    קוביות מחצי גליל גבינת עזים

    לבצל המקורמל - 

    2 בצלים סגולים, פרוסים דק

    2 כפות שמן זית

    1/2 כפית מלח דק

    כלים -

    מחבת פנקייק

    שף יהונתן בורוביץ' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    שף יהונתן בורוביץ'(צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. במחבת קטנה מחממים שמן זית על להבה גבוהה. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד שצבעם הופך ענבר. מוסיפים מלח דק ומניחים בצד.
    2. מערבבים את החומרים היבשים יחד ואת החומרים הרטובים יחד. מוסיפים את היבשים לרטובים, ומערבבים בעזרת מטרפה ליצירת מרקם הומוגני.
    3. מחממים מחבת פנקייק, ומשמנים אותה.
    4. כשהמחבת חמה מניחים בכל שקע כף גדושה מן המסה. מטגנים מצד אחד במשך דקה והופכים. מטגנים לדקותיים נוספות. מוציאים ומכסים במגבת בד.
    5. מניחים כפית בצל מקורמל על כל בליני, מעטרים בקוביות גבינת עזים, זרזיף שמן זית ועלה שמיר. מגישים.

     

    בורקס בשר

    מתכון של השף חיים כהן: מתכון מושלם ליום החג עצמו, אני מבטיח לכם שבני הבית יטרפו את זה עוד לפני שתספיקו להניח את הצלחת על השולחן.

     

    המצרכים:

    500 גר' בשר עגל, טחון

    2 בצל, קצוץ

    1 כוס נענע, קצוצה

    מלח, פלפל שחור

    כמון, אגוז מוסקט, בהרט – אפשר להוסיף אם רוצים, לפי טעמכם האישי

    מעט שמן זית

    שמן קנולה לטיגון המצות

    6-8 מצות, רטובות קלות ועטופות במגבת

    3 ביצים, טרופות

    חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים מעט שמן זית. מטגנים את הבצל. כשמתחיל להשחים מוסיפים את הבשר, מתבלים, ומטגנים קלות על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מבושל (כ-10 דקות).
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. מוסיפים את הנענע, ומערבבים.
    3. מעבירים את הבשר דרך מסננת בשביל שכל הנוזלים ירדו, ומניחים בצד עד שהתערובת מתקררת.
    4. כשהמצות לחות וגמישות שמים 4-5 כפות של בשר על חצי מצה, ומקפלים לשניים. מקפלים את חצי המצה לשניים, עד שמתקבלת רבע מצה.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    5. מחממים במחבת שמן, טובלים את המצות בביצה, ומטגנים עד שמשחים משני הצדדים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    6. הצעת הגשה: אפשר להגיש את הבורקס עם ביצים קשות וסלט ירקות.
       

    גלילות מצה מטוגנות במילוי בשר

    מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין

     

    המצרכים: 

    4 מצות

    1 בצל קצוץ

    300 גר' בשר טחון

    1 כפית חרדל - אפשר להוסיף יותר אם רוצים

    3 כפות שמן

     

    להברשה:

    1 ביצה טרופה

    שמן  לטיגון

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מטגנים בצל קצוץ ב-3 כפות שמן כ-3 דקות להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמתקבלים פירורים שחומים. מורידים מהכיריים, מוסיפים חרדל ומערבבים.
    2. חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כף מלית בקצה הצר של הרצועה ומגלגלים.
    3. טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.

     

    עוגת מצות בשכבות

    מתכון של רותי קינן: אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.

     

    המצרכים:

    5 מצות

    ‭2/3‬ כוס יין אדום מתוק

    לקרם -

    100 גרם שוקולד מריר

    1 מכל שמנת מתוקה (או שמנת צמחית)

    3 כפות סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקרם - מבשלים את השוקולד עם השמנת והסוכר עד שהתערובת רותחת והשוקולד נמס לחלוטין. מסירים מהלהבה ומצננים. מעבירים למקרר ומקררים היטב.
    2. כשהקרם קר, מקציפים אותו במהירות גבוהה עד שהוא מבהיר.
    3. יוצקים את היין לתבנית שטוחה וטובלים בו כל מצה למספר שניות משני הצדדים. מניחים את המצות זו על זו כדי שיספגו היטב את היין.
    4. מניחים מצה על צלחת הגשה ומורחים עליה חמישית מהקרם. מכסים במצה נוספת ומורחים גם עליה מהקרם. ממשיכים להניח שכבות מצות וקרם. לוחצים מעט על המצה האחרונה כדי להדק את השכבות, ומסיימים בשכבת קרם.
    5. מאחסנים במקרר. רצוי להגיש למחרת.  

     

    מצה עם בננות וקרמל

    מתכון של השף רפי כהן

     

    המצרכים:

    2 מצות

    2 כפות אבקת סוכר

    6 בננות בשלות, קלופות ופרוסות לאורכן בעובי של 3 מ"מ

    3 כפות סוכר חום


    אופן ההכנה:

    1. מפזרים על גבי המצות בעזרת מסננת שכבה דקה של אבקת סוכר, ומכניסים לתנור תחת הגריל עד שהסוכר הופך לקרמל בהיר.
    2. מצננים והופכים את המצות. חוזרים שוב על אותו התהליך.
    3. מסדרים את פרוסות הבננות על גבי המצה המקורמלת.
    4. מפזרים עליהן סוכר חום "ושורפים" בעזרת ברנר, או מכניסים שוב מתחת לגריל עד שנוצר קרמל. אוכלים מיד.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים