שתף קטע נבחר

בדקנו: איזו משאבת חלב-אם הכי טובה ונוחה

המחקרים מראים שההזנה הטובה ביותר לתינוק היא חלב-אם, אבל לא תמיד האם זמינה לביצוע הפעולה. הפיתרון - משאבת הנקה. ציידנו שש אימהות טריות עם משאבות הנקה שונות. הרשמים לפניכם

 

 

ככל שמתרבים המחקרים המעידים על התועלות הבריאותיות לתינוק שאמו מניקה אותו, כך הולך ועולה מספר הנשים המניקות. מסקר נערך לאחרונה עולה כי 90% מהנשים שילדו לאחרונה מניקות, 70% מהן כבר לא מתביישות להניק בפומבי וכ-80% מהאמהות המניקות – משתמשות במשאבות הנקה.

 

עוד עולה מהסקר, שנערך על-ידי קהילת מאמא גורו בקרב 1,370 אימהות בגילאים 25-45, ש-15% מקרב האמהות שלא הניקו, בחרו לשאוב חלב במקום, וכמעט 50% מהן רכשו משאבת הנקה.

 

העלייה בשיעור הנשים המניקות, לצד לוח הזמנים העמוס בו נתונות אמהות אלו, בעיקר לאחר שהן חזרו מחופשת הלידה וכבר לא נמצאות בקביעות לצידו של הרך הנולד, גרם לזינוק ברכישות משאבות ההנקה.

 

משאבת חלב (צילום: shutterstock)
אם את סוחבת את המשאבה בתיק כדאי שהיא תהיה קטנה(צילום: shutterstock)

אם בעבר היו נשים ממהרות לשכור משאבות הנקה מארגונים כמו "יד שרה" או "עזר מציון" עקב מחירן הגבוה בחנויות, כיום המצב שונה. נשים רבות מעדיפות להשתמש במשאבה חדשה כדי להימנע מזיהומים שעלולים להתרחש במשאבות משומשות.

 

בנוסף, כמעט כל קופות החולים מעניקות כיום החזר של עד 75% מעלות משאבת הנקה, כך שגם אם תחליטי ללכת על המשאבה הטובה והיקרה יותר, העלות המקסימלית לא אמורה לחצות את רף ה-200 שקלים.

 

נקודה נוספת וחשובה היא תו התקן הישראלי. רק משאבות הנמכרות בישראל הינן בעלות תו תקן זה. משאבות הנמכרות באתרים השונים מחו"ל, לא תמיד עומדות באיכות וברמת הבטיחות של משאבות שנבדקו קיבלו תו תקן ישראלי. זה כמובן לא אומר שהן לא בהכרח טובות.

 

כך תבחרי את המשאבה שמתאימה לצרכייך:

משאבה ידנית בסיסית או שכורה: אם את זקוקה לשאיבה לעתים רחוקות כדי למשל להשאיר חלב-אם עם הבייביסיטר כשאת יוצאת מהבית ללא התינוק, לכי על הפשוט והזול ביותר. תוכלי לשאוב כחצי שעה לאחר שהנקת, כדי לאפשר לגוף זמן לייצר חלב חדש. את החלב ששאבת שימי במקרר.

 

זמן השאיבה לא יעלה על 15 דקות בכל צד, כאשר אפשר להחליף באמצע, כל חמש עד עשר דקות. חשוב להקפיד שלא לאחד חלב שאינו באותה טמפרטורה. יש לחכות שהחלב יתקרר לפני שמאחדים עם חלב שכבר במקרר. ניתן לאסוף לאורך 24 שעות ואז להקפיא בשקית מיוחדת לשמירת חלב אם או להשאיר במקרר.

 

קראו עוד:

אולי הוא רעב? 7 מיתוסים על הנקה

6 עצות שישדרגו את חופשת הלידה שלך

היריון טבעי אחרי שנים של טיפולי פוריות

 

משאבה ניידת קטנה, ידנית או חשמלית: אם את זקוקה לשאיבה או שתיים מחוץ לבית, בעבודה למשל, לכי על משאבה ניידת קטנה שתהיה קלה לנשיאה. כדי לזרז את הליך ההנקה מחוץ לבית, קחי בגד של התינוק שיזכיר לך את ריחו תוך כדי שאיבה. זה יזרז את הליך השאיבה. גם כאן, צריכה להיות שאיבה של 15 דקות מכל צד. ניתן להחליף צד לאחר שנגמר הזרם ולחזור שוב לאותו שד.

 

משאבה חשמלית עם מנוע חזק: אם את זקוקה לשלוש שאיבות ביום ויותר, לכי על משאבה עם מנוע חזק שמסוגלת לשאוב לאורך זמן. המשאבות האלו מן הסתם יקרות יותר, אבל ההבדל ביעילות של הוצאת החלב והגירוי לשד, בכדי לשמר את ייצור החלב, הוא משמעותי מאוד. שאיבה במכשיר כזה גם תגרום להגברת ייצור החלב, מכיוון שהיא גורמת לגירוי הטוב והיעיל ביותר. עם המשאבה החזקה יש לשאוב פעמיים חמש דקות - בסך הכול עשר דקות לצד. מתחילים במינימום עוצמה ועולים בהדרגה בזמן שמעסים את השד.

 

איזו משאבה עושה את העבודה בצורה הטובה ביותר? ערכנו בדיקה והשוואה בין מספר דגמים - ידניים וחשמליים - המוצעים למכירה בימים אלו בחנויות. במסגרת הבדיקה, שנעשתה בכל מכשיר לפרק זמן קצוב אך זהה, שמנו דגש על נוחות השימוש, איכות ועוצמת השאיבה, ניקוי ופירוק ועלות מול תועלת.

 

משאבות חלב ( )
משאבות חלב

 

אמדה לקטליין דו-צידית

משאבת חשמלית ביתית, קומפקטית ופשוטה להפעלה. המשאבה ניתנת להפעלה דו-צדדית או חד-צדדית ומגיעה עם מעמד יציב לשני בקבוקים. כוללת מנגנון המונע מהאוויר המגיע מהמשאבה להיות במגע עם החלב השאוב למניעת זיהום החלב. למשאבה בורר מהירות ובורר עוצמה המעניקים יחד שילוב של עד 32 אפשרויות לבחירה. עוצמת היניקה ניתנת לשינוי בהתאם להעדפות אישיות, מה שתורם לשאיבה טובה יותר בפחות זמן. ניתן להשיג בנפרד קונוסים במידות שונות (7 מידות) להתאמה מקסימלית לשד.

. (צילום: יח
(צילום: יח"צ אמדה)
 

  • דבר הנסיינית: "אחרי שניסיתי מספר מכשירים בעבר, זוהי המשאבה החשמילית הטובה ביותר. הגודל הקומפקטי שלה כמעט ומטעה, כי מדובר במכשיר עוצמתי ביותר ברמה של המכשירים הגדולים והמסורבלים שנמצאים בבתי החולים. היא גם מאוד שקטה, כך שבלילה לא הפריעה לשנת הילד או הבעל. הצלחתי לשאוב איתה כמות חלב גדולה ביותר, הרבה מעבר למה שהתינוק אכל. עם הזמן שהיא חוסכת עצם היותה דו-ראשית, ללא ספק – הבחירה הטובה ביותר כשמשווים עלות מול תועלת".

 

  • כמה: מ-685 שקל
  • להשיג: באתר, בבתי המרקחת ובקופות החולים

 

 

לנסינו דו-צידית

משאבת חלב חשמלית דו-צדדית שכוללת שלוש סגנונות שאיבה ושמונה רמות יניקה. המשאבה מגיעה עם אביזרים רבים שנחוצים לאם לשאוב חלב באופן ידני או חשמלי, לאחסן אותו במקרר או במקפיא בבקבוקים מיוחדים או בשקיות, ולאחר מכן להאכיל את התינוק עם פטמה מיוחדת – תומכת הנקה. היצרן מעיד שמדובר במערכת סגורה והמשאבות החשמליות שלה בנויות כך שחלב אם לעולם לא יוכל להיכנס לצינוריות או לגוף המנוע, כך שאין חשש להתפתחות עובש וזיהומים במכשיר.

. (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

  • דבר הנסיינית: "משאבה משוכללת עם שפע אביזרים נוחים. היא חזקה, אבל לא תמיד מצליחה להוציא את כל החלב מהשד. נוחה מאוד לשימוש בבית ומחוצה לו. חבל שלא ניתן להשתמש בבקבוקים אחרים במכשיר ללא מתאם".

 

  • כמה: 840 שקל
  • להשיג: ברשת בייבי סטאר

 

 

Avent של פיליפס מסדרת נטורל

משאבת חלב חשמלית חד צדדית קופקטית ונוחה לנשיאה מחוץ לבית. בעת ההפעלה, המשאבה יוצרת באופן אוטומטי גירוי עדין להזרמת החלב. לאחר מכן, ניתן להחליף בין שלושה מצבי שאיבה על פי הקצב והעוצמה המתאימים לכל משתמשת. המשאבה מכילה כרית עיסוי היוצרת תחושה חמימה וטבעית על השד, להמרצת רפלקס ירידת החלב ולעידוד זרימת ואספקת חלב מוגברת. כוללת מנגנון שמאפשר הישענות אחורה בנוחות, ולא רכינה קדימה. ניתנת לתפעול גם באמצעות חשמל וגם באמצעות סוללות.

. (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

  • דבר הנסיינית: "משאבה נוחה לשימוש בבית ומחוצה לו, הפירוק וההרכבה שלה קלים. שואבת במהירות גדולה יחסית. החיסרון היחיד – חבל שהיא לא דו-צדדית, כך היתה חוסכת זמן שאיבה יקר".

 

  • כמה: 749 שקל
  • להשיג: ברשתות ובחנויות התינוקות

 

משאבות חלב ( )
משאבות חלב
 

  

B-free Plus

משאבת חלב ידנית פשוטה להרכבה ונוחה לשימוש - גם בבית וגם מחוצה לו. היא מאוד קלה כך שניתן לשאת אותה לשימוש מחוץ לבית. יש לה ואקום אפקטיבי שמסייע לנעילה הרמטית של המשאבה על השד. מגן השד עשוי מסיליקון רך שכולל כריות עיסוי. המשאבה מתאימה לכל בקבוקי B-free Plus. בקבוק אחד כזה כלול בחבילה, כמו גם בקבוק אחסון. באמצעות הדיסקית המגיעה גם היא במארז אפשר לשמור את החלב השאוב באופן אטום במקרר או במקפיא. הפלסטיק ממנו עשויה המשאבה אינו כולל את הכימיקל ביספינול A.

. (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

  • דבר הנסיינית: "משאבה מספקת למי שידנית עושה לה את העבודה. היא מינימליסטית ופשוטה להפעלה, קלה ונכנסת בכל תיק, אבל בעיקר תתאים לשימוש ביתי. לא תתאים למי שמתקשה לייצר חלב וזקוקה לגירויים".

 

  • כמה: 250 שקל
  • להשיג: בניו פארם ובחנויות המתמחות

 

 

Beurer

משאבת חלב ידנית בעיצוב קומפקטי עם שתי עוצמות שאיבות, מעטפת סיליקון פנימית, מגיעה עם בקבוק אחד ומתאם לבקבוקי Avent ו-Nuk. הפלסטיק ממנו עשויה המשאבה אינו כולל את הכימיקל ביספינול A.

. (צילום: יח
.(צילום: יח"צ)

 

  • דבר הנסיינית: "משאבה קטנה וסופר קומפקטית. מעטפת הסיליקון הפנימית מספקת תחושה נעימה בזמן השימוש. יעילה ביותר למי שצריכה לשאוב באופן לא קבוע".

 

  • כמה: 139 שקל
  • להשיג: להשיג ברשת בייבי סטאר

 

 

Avent של פיליפס

משאבת חלב ידנית המאפשרת לשאוב את חלב האם ישירות לבקבוקי האכלה של Avent או אל מכלים סטריליים לאחסון במקרר או במקפיא. היא מגיעה עם כרית עיסוי בתוך משפך המשאבה ודיאפרגמה סיליקונית הפועלות יחד לדמות את פעולת היניקה של התינוק. כוללת מנגנון שמאפשר הישענות אחורה בנוחות, ולא רכינה קדימה

. (צילום: יח
.(צילום: יח"צ)
 

  • דבר הנסיינית: "משאבה קומפקטית ונוחה שעושה את העבודה, אבל לא ברמה של משאבה חשמלית. השאיבה עצמה נוחה, כרית העיסוי עושה עבודה לא רעה בכלל. מתאים למי שרוצה לשאוב באופן לא קבוע, פעם בכמה ימים".

 

  • כמה: מ-299 שקל
  • להשיג: בסופר-פארם ובחנויות התינוקות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חשמלית או ידנית?
צילום: shutterstock
מומלצים