שתף קטע נבחר

התינוקת הראשונה שנולדה בהלל יפה - ושמה הללה

בבית החולים הלל יפה בחרו לציין 60 שנה להיווסדו של המרכז הרפואי יחד עם היולדת הראשונה, שילדה את בתה לפני 55 שנה, יום לפני שחדר הלידה של בית החולים נחנך. התינוקת גם זכתה לשם לא שגרתי שמנציח את הלידה ההיסטורית - הללה

במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה ציינו באופן לא שגרתי 60 שנה להיווסדו של בית החולים - מפגש מרגש בין התינוקת הראשונה שנולדה במוסד הרפואי ובין צוות מחלקת היולדות של בית החולים.

 

היולדת הראשונה בהלל יפה, אילנה ירושלמי, בחרה גם להעניק לבתה שם לא שגרתי, שמנציח את הקשר העמוק שלה לבית החולים - הללה.

 

מחלקת היולדות של הלל יפה נחנכה במרץ 1963. צירי הלידה תקפו את אילנה יום לפני פתיחת המחלקה. "כשהתחילו לאימי הצירים, היא הגיעה באופן טבעי לבית החולים הקרוב ביותר", מגוללת הללה, בתה של אילנה. "כשהגיעה למקום הסביר לה הצוות הרפואי שבית היולדות עוד לא ערוך לקליטת יולדות וייפתח רק מחר".

 

אילנה התעקשה להישאר בבית החולים. "הלידה שלי פתחה רשמית את בית היולדות", מתגאה הללה.

 

הללה (צילום: דוברות בית החולים)
"חזרה 55 שנה אחורה" - הללה ואימה בחדר הלידה(צילום: דוברות בית החולים)

 

הללה משתפת כי השם יוצא הדופן שלו זכתה גרם לה ללא מעט קשיים כילדה: "ספגתי הרבה הקנטות בתור ילדה בגלל השם המיוחד שלי. היום זה מאוד מקובל להעניק שמות מיוחדים לילדים. אבל כשאני הייתי ילדה לכל הבנות קראו יעל, מיכל או דליה. לאף ילדה לא היה שם חריג.

 

"עד היום כל שיחת טלפון נפתחת בכמה ניסיונות להגות את השם שלי נכון", מוסיפה הללה. "בדרך כלל קוראים לי הילנה או הלנה. הרבה אנשים משמיטים את הלמ"ד השנייה כי חושבים שזו טעות. מצד שני השם שלי תמיד שובר את הקרח במפגש ראשון עם אנשים. זה שם שגורר הרבה תגובות".

 

הללה (צילום: דוברות בית החולים)
בראש הדף הראשון של ספר היולדות של בית החולים(צילום: דוברות בית החולים)

 

"כשלמדתי באוניברסיטה הגעתי יום אחד לספרייה והספרן שאל אותי לגבי השם שלי. הוא סיפר שלו קוראים הלל והוא הנכד של ד"ר הלל יפה. הוא סיפר לי שהמשפחה שלו יודעת שקראו לתינוקת על שם אביהם ושהם ניסו להגיע אליי. מבחינתי זה כבוד גדול להיקרא על שם של אדם עם כל כך הרבה זכויות. הלל יפה היה ציוני שעשה הרבה מאוד עבור המדינה ותושבי האזור".

 

במפגש שנערך בין הללה, אימה ואנשי הלל יפה הציגו אנשי הארכיון הרפואי של בית החולים את ספר הלידה, אשר בעמוד הראשון שלו צוינה הלידה של הללה.

 

פרופ' מוטי חלק, מנהל מחלקת נשים ויולדות של בית החולים, וד"ר חיים דוד, מנהל חדר לידה של בית החולים, הדריכו את הללה ואימה בסיור במחלקה והעניקו להן כרטיס עריסה עם שמה של האם ומשקל התינוקת, כמקובל כיום. "אימא שלי מאוד התרגשה", מסכמת הללה, "למרות השוני הגדול בין חדר הלידה של אז והיום, הסיור הזה החזיר אותה 55 שנה אחורה".

 

בית החולים הלל יפה נקרא על שמו של ד"ר הלל יפה ז"ל, מבולטי חוקרי המלריה בתקופת העלייה הראשונה. מלבד פועלו בחקר המחלות שנפוצו באזור והדרכים למיגורן, ד"ר יפה גם מילא תפקיד מרכזי בהנהגת היישוב היהודי הצעיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות בית החולים
היולדת הגיעה יום לפני שהמחלקה נתפחה
צילום: דוברות בית החולים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים