שתף קטע נבחר

המתכון היומי: מאפה לפסח עם קמח תירס

בלי תנור: כך תכינו מאפה לפסח של ארז קומרובסקי מקמח תירס שאותו הוא ממלא בשעועית שחורה ובגבינה ומטגן במחבת

 

מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

מאפה תירס ממולא בשעועית שחורה וגבינה (פאפוצאס מאל סלוואדור)

המצרכים:

2 כוסות קמח תירס "מסה הרינה" 

1/2 כפית מלח

1/2 1 כוס מים פושרים-חמימים

 

למילוי -

330 גר' שעועית שחורה מבושלת, אחרי השריה של 12 שעות

1 כוס בצל מטוגן, קצוץ דק

מעט כמון

מלח, פלפל שחור

מעט אבקת צ'ילי חריפה

2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת או צ'דר צעירה

2 כפות עלי אורגנו

מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את קמח התירס עם המלח, יוצרים גומחה באמצע ויוצקים פנימה חלק מהמים. לשים היטב (שימו לב: הבצק לא אמור להיות דביק אך גם לא יבש), מוסיפים עוד מים ולשים היטב. מעבירים את הבצק המוכן לקערה ומכסים בבד לח.
    מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מכינים את המילוי - מועכים את השעועית המבושלת עם התבלינים והבצל במכתש ועלי. בקערה נפרדת לשים את הגבינה המגורדת.
    מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. ממלאים את המאפים - מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, ובעזרת ידיים רטובות יוצרים מכל כדור צורה של "דיסק" עם שקע שאפשר למלא. את השקעים ממלאים בשעועית ובגבינה, ומהדקים את הקצוות זה לזה כך שהמילוי לא ייפול החוצה.
    מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. הופכים את המאפים הממולאים ומשטחים אותם היטב בעזרת כפות הידיים. מטגנים על הפלאנצ'ה או במחבת ברזל יצוקה כל צד במשך כ-3 דקות.
    מאפה לפסח של ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

קמח התירס באדיבות "טרז פזוס"


פורסם לראשונה 28/03/2018 10:06

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מאפה לפסח עם קמח תירס
צילום: אביהו שפירא
מומלצים